Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammerulle

#1

Mandino sa for siden:

Da var årets lammerulle sydd sammen og lagt i saltlake. Der skal den godgjøres i to uker før koking og pressing :D


#2

Malama sa for siden:

Jeg gjør det motsatt, koker først, og så presser jeg, og så salter jeg.

Da kan jeg smake underveis og fastslå når de er passe salt. Og, ehh, begynner selvsagt alltid for tidlig.

I år er det ikke lammerull jeg har laget da, det er syltaflesk/sylte, men samme prinsipp, laget i går, kokt i dag, presses i natt, legges i saltlake i morgenkveld.

Gleeeeeder meg til å begynne å smake, til helga tenker jeg (trenger ikke like lang saltetid når det saltes etter koking)


#3

Daisy sa for siden:

Nam..

Vi pleier å tørke den også i seks uker etter saltlaken. Men i år har vi ikke hatt tid til noen av delene. Så det blir litt stusselig til jul!


#4

Malama sa for siden:

Tørking i seks uker, da rekker du det ikke til jul nei.

Det har jeg aldri tenkt på å gjøre med det kokte pålegget. Det har nok med det man er vant til, mine foreldre laget fårerull og syltaflesk (før i tiden gjorde mamma det også sånn at hun saltet først, kokte etterpå, og så var vi spent på om det var passe salt. Men så kom hun over noe i en av disse brosjyrene fra opplysningskontoet for kjøtt om julemat, og byttet rekkefølge.) også tørker de lammelår, altså lager fenalår.

Vi er aldri hjemme i julen, så jeg nøyer meg med å lage et pålegg, og da ikke fenalår, men et av disse jeg koker og presser og salter. Så spiser vi det i adventstiden. Men jul blir det uansett, ettersom det ikke er vi som står for det. (Men fenalår blir det bare annethvert år, for jeg vil ha et hjemmetørket lår, ikke ferdige skiver i en pakke fra gilde, det smaker ikke i nærheten av noe som betyr jul for meg)

Men jeg kjenner at tennene løper i vann her, jeg som hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle spise kveldsmat fordi det er blitt så sent. Gleder meg til jul!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.