Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Opplys meg: Mat uten sukker og gjær

#1

Anne C sa for siden:

Jeg skal prøve å kutte ut sukker og gjær for å kanskje få orden på understellet mitt. Men jeg trenger litt starthjelp. Sukker er jo greit nok? Men gjær? Er det feks noen knekkebrødting uten gjær? Jeg orker ikke lavkarboaktig tror jeg. Men det blir det vel nesten uansett.

Noen tips?


#2

Daisy sa for siden:

For å kutte sukker blir det jo lavkarbo. Du kan bake noen fantastiske knekkebrød, google Nannahs knekkebrød. De er uten sukker, gjær og mel.


#3

Esme sa for siden:

Er det fordi du har sopp i underlivet du skal kutte disse tingene ut? For det er en ting å kutte sukker for å holde ned blodsukkeret. Men gjær? Det er da ingen grunn til å kutte å spise gjær? Gjærsoppen havner jo i magesekken og blir destruert.


#4

Anne C sa for siden:

Det er sopp og bakterier på omgang der nede.


#5

Molly sa for siden:

Du kan kanskje finne noe nyttig her: www.candidaallergy.com/

For noen år siden så hadde jeg masse problemer med soppinfeksjoner i underlivet. Trodde jeg. Det var nok antakelig candida allergi. Jeg gikk på streng diett i lang tid, og jeg gikk til legen som har denne nettsiden jeg har linket til. Og jeg ble kvitt skiten.


#6

Esme sa for siden:

Det er fint å spise sunt altså, virkelig. Og i hvertfall kutte sukker sånn på generell basis. Gjær er ikke noe man trenger heller, så om det ikke plager deg så kan du jo bare kutte ut, men det er ikke noe poeng i å gjøre det om du synes det er tungvint.


#7

ingling sa for siden:

Du trenger ikke spise lavkarbo for å unngå sukker og gjær. Det er lite brødmat å få kjøpt som er uten gjær, men orker du / har du tid til å bake brød og knekkebrød selv?


#8

Daisy sa for siden:

Ingling, det er jo "sukker" i mel, dvs karbohydrater som omvendes til sukker i kroppen.
Dette er åpent forum så jeg føler ikke for å utbrodere men jeg har hatt suksess med lavkarbo under svangerskap pga sv.sk.diab. Det tok knekken på andre ting også for å si det sånn. Det og hvitløk... :-D


#9

Esme sa for siden:

Hadde du vampyrer i kjelleren? :what:


#10

Anne C sa for siden:

Jeg takler ikke lavkarbo. Men betyr "ikke sukker" alle raske karbohydrater da eller? Jeg vet at kbh blir omdannet til sukker.


#11

Daisy sa for siden:

Serrriøst. Det mest effektive middel noengang!


#12

Daisy sa for siden:

Vet ikke hva det betyr, men jeg vet hva som funker. Det må jo ikke være Atkins, mer Fedon.


#13

Honda sa for siden:

Er du klar over hvor mye av maten der ute det er sukker i ?
Og hvor mange former for sukker det er.

Lykke til:klem:

Vi spiser sukker og fruktosefritt så vet litt hva du skal igjennom men om det er bare sukker så er det faktisk lettere en om det skal være fruktosefritt og.


#14

ingling sa for siden:

Det er jeg utmerket godt klar over, Honda, jeg har levd sukkerfritt i fire år. Jeg vet ekstremt mye om hvor det er sukker og ikke. Jeg tåler riktignok naturlig fruktsukker, men ikke i særlig stor grad. Så joda, jeg vet hva jeg snakker om ser du.

En streng candidakur vil ligne mye på lavkarbo siden en da også skal unngå hvete og mat med mye stivelse, men HI snakker spesifikt om sukker- og gjærfritt, og da svarer jeg henne på det.


#15

Anne C sa for siden:

Jeg kjenner at jeg blir litt apatisk av å ikke spise gjær. Jeg hater å lage mat, så det spørs om jeg gidder å lage så mye brødgreier.

Det er vel ikke en direkte candidakur vi snakker om her, men å få igjen balansen slik at det ikke er sånn at enten så er det ene som holder til der, får så å bli avløst av det andre.


#16

Nip sa for siden:

Det burde da være mulig å få kjøpt ferdig brød eller knekkebrød uten sukker og gjær noe sted?

Det er jo så veldig mange med allergier, dietter og den slags at noen lager noe sånt.

Masse lykke til med kuren. Jeg har desvere ikke noen gode råd å komme med, jeg har stort sett kuttet ut brød og knekkebrød - spiser havregryn istedet, enten som grøt, musli eller granola - godt med masse dill dall i (nøtter, gojibær osv)

Om du synes det er veldig kjipt å bake, kunne jo ett alternativ være å bake mange brød en dag, så du har i fryseren en god stund fremover. Jeg mener noen i familien gikk på candida kur og bakte brød ihvertfall.


#17

Anne C sa for siden:

Jeg har jo levd på ketolyse i 1.5 år, så jeg vet jo at det går fint å spise mat uten brød og sånt. Men jeg orker ikke tilbake dit. Det er så mye mat jeg ikke fikser lenger etter den runden.


#18

Magica sa for siden:

Nannahs knekkebrød er supre! Hele familien digger dem, prøv!


#19

ingling sa for siden:

Sånne gjærfrie knekkebrød er kjempelette å lage, altså. Rørerøre, helle, skjære, steike. Hvis du vil ha noe brødmataktig. Ellers går det jo an å bruke riskaker og sånt. Det finnes knekkebrød uten sukker, men uten gjær har jeg ikke sett noe sted. Jeg skal si fra i så fall. :)


#20

nokon sa for siden:

Scones er brød utan gjær. Det er lettvint og raskt å lage, og tilsvarer nesten ferskt brød. Viss du lager dei grove nok, får du kanskje nok fiber til at fiberen veg opp for karbohydratene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.