Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av digitale bilder

#1

Observatøren sa for siden:

:flau:

Jeg bruker fortiden PictureProject som fulgte med Nikon-kameraet. Funksjonen der du kan sette merkelapp på bildene er ganske smart, men jeg sliter likevel med å ha oversikt. Backup er ikke noe problem, der er jeg flink, men det er det å lett kunne finne frem til akkurat de bildene jeg er på jakt etter, feks fra en konfirmasjon, bryllup etc. Jeg prøvde å lage et system der jeg har en hovedmappe med årstall, deretter undermapper med måneder, og deretter undermapper med hendelse, men det er ikke optimalt.

Har du noen gode fremgangsmåter for å lagre og systematisere digitale bilder?


#2

Mei sa for siden:

Her skal jeg følge med. Jeg bruker mapper og undermapper. Alle bildene vi tar er imidlertid av ztjerna, så mappenavnene begrenser seg til 1 måned/2 måneder/ 3 måneder etc. Fra 12 måneder avanserte vi til to måneder i hver mappe :cool:.


#3

Vanilja sa for siden:

Jeg bruker iPhoto. Er egentlig fornøyd med det. Men "ommøblerer" jeg på bildene og mappene, forsvinner bildene fra selve iPhoto. :mumle: Orginalene er jo i arkivet/bildemappen, så de forsvinner ikke helt da. I arkivet/bildemappen lagrer bildene seg automatisk på år, måned og dato. Veldig oversiktlig egentlig. :D


#4

Carrie sa for siden:

Jeg lagerer de bare på maskinen og bruker Windows Explorer til å finne bestemte bilder. Jeg har en mappe som heter Bilder, under denne har jeg underkataloger som er navngitt f.eks 2006.12.24 Juleaften hos tante og onkel. Er det to events på en dag så blir det to kataloger. f.eks. 2006.12.24 Nissegrøt hos bestemor og bestefar.

Men, jeg er litt gammeldags og enkel når det gjelder databehandling. :dataingeniør:


#5

Helle sa for siden:

Jeg lager bare mapper i Mine bilder på maskinen.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har mapper på pcen der jeg kategoriserer dem i feks. bryllupet vårt, 3-årsdag, sommeren 2006, Tusenfryd, Lekeland osv. Legger de fleste bildene inn på Fotoknudsen også, i lignende mapper.


#7

Observatøren sa for siden:

Jeg drar opp denne.

Etter en systemkræsj og en backupkræsj :mumle:, har jeg takket være en saftig faktura fra IBAS fått reddet alle bildene våre.

Men nå har jeg sånn cirka 45.000 bilder i en samlet mappe, uten system, uten tagger, uten filnavn utover det de fikk da de ble gjenopprettet.

Med andre ord - jeg står relativt fritt til å organisere. Jeg har landet på Picasa som program, men jeg har ikke helt klart å finne ut hva som er mest praktisk. Noen med nye innspill? Metoder som funker bra?


#8

Tuva Birgitte sa for siden:

Jeg sorterer dem bare enkelt i årstall med undermapper på månedene. Pleier ikke være noe problem å finne bildene jeg skal ha for jeg vet omtrent når bildene er tatt. Picasa er et genialt program til å lete gjennom mappene på og ikke minst på ansiktsgjenkjenning.
Ellers har jeg en backup på bildene på en ekstern hardisk som jeg oppdaterer cirka hver 2-3. måned. De aller viktigste bildene (bryllup, de første årene til barna osv) er brent på CD-er som ligger hos svigerforeldrene mine i tilfelle brann her i huset.


#9

Observatøren sa for siden:

For meg er det ikke noe problem, men mannen er ikke like eh... datofiksert som meg.

Jeg tror jeg må gå for mapper med årstall/måned, og undermapper med årstall/måned/hovedaktivitet.


#10

hildeje sa for siden:

Vi har mapper med år eks 2011. Inni den har vi mapper med januar, februar osv..


#11

Blåbær sa for siden:

Bruker photoshop.
Alle bilder tagges med personer og sted.
Også kategoriserer vi i ulike tilstelninger (ferie, bryllup, jul osv) og gir bildene stjerner dersom de er ekstra gode. Bildene ligger i kronologisk rekkefølge. Meg og mannen har også får egen favorittmappe.


#12

Sir Limpalot sa for siden:

Vi har bare mapper med år og måned, men har innsett av vi nok må ta jobben med å tagge bilder slik at de blir søkbare på navn, sted og hendelse i tillegg til år/måned.
Har skjedd noen ganger at jeg har leita etter et bilde som jeg ikke husker når ble tatt, men husker hvor og av hvem.
Et søk på tagger som inneholder det navnet og den lokasjonen ville ha forenklet ting en hel del....
Vi kommer til å lande på allerede eksisterende mappesystem, pluss tagger på alle bildene.
(Jammen godt man kan tagge flere av gangen!)


#13

Retz sa for siden:

Jeg bruker:

Mine bilder
Minnepinne (som ekstra backup for de mest umistelige bildene)
Picasa webalbum
Dropbox (både til bilder og dokumenter)


#14

Røverdatter sa for siden:

Programmet som fulgte med kameraet leser ut datoen på hvert bilde og lager en mappe pr dato. Jeg syns det er så fornuftig at jeg lagrer dem på den måten på en ekstern harddisk. Dette er på mitt Canon EOS 400D. Nikon og casio har ikke denne geniale lagringmåten i sin programvare så der er det bare kaos.

Jeg er så gammeldags at jeg bestiller fysiske kopier av alle bildene jeg liker og setter dem i album. Eventuelt lager fotobøker i perioder med mye bildeknipsing.


#15

Neket sa for siden:

Jeg lagrer bildene i My pictures/2008/February/15th. For eksempel. Det går automatisk.

Jeg importerer med Lightroom, og bruker keywords til å merke med f.eks. person/sted/event/whatever. Bildene som blir sendt til fremkalling organiseres i iphoto etter at de er ferdig redigert og gjort om til jpg. Her sorterer jeg bare på event (og navn da, ansikts-greia er gøy).


#16

Juste sa for siden:

Jeg har brukt Adebis Photo Sorter, et gratisprogram som sorterer etter ønske for å grovsortere. Jeg bruker År/Måned som sorteringskriterie.

Deretter bruker jeg Lightroom til å fikse på bildene og plukke ut de beste/dårligste. Picasa vil også funke helt fint til dette (og som en bonus så er ansiktsgjenkjenningen til Picasa en ganske nyttig funksjon, om enn litt treg).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.