Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat i leirgryte

#1

-ea- sa for siden:

Har du leirgryte stående i skapet, og er ikke helt sikker på hva du kan lage i den?

Vil anbefale denne lille kokeboka, Mat i leirgyte.

Her er det oppskrifter på "alt mulig": Kjøttretter, fiskeretter, vegetar-retter, supper, desserter og brød.

I går laget jeg sitronkylling inspirert av denne boka. La den i gryta sammen med paprika og sjampinjong, dekket av sitronskiver. Halvannen time i ovnen. Saftig kylling, knallgodt! (glemte selvsagt å ta bilder).


#2

-ea- sa for siden:

Når jeg googlet, så fant jeg denne tråden her på forumet. (Lete først? neeeeida).

Og dette på matprat.

I boka jeg anbefalte i første innlegg, står det at smaken av sterkt krydret mat og fisk kan sette seg i gryten. Så da anbefales det egen gryte til fisk.

VIKTIG: Leirgryte anbefales å settes inn i kald ovn, slik at den varmes sakte opp. Hvis man skal sette den inn i varm ovn, må den varmes i varmt vann først.


#3

Katinka sa for siden:

Vi laget fisk i leirgryte og brukte evigheter og alskens remedier for å få fiskelukta bort.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.