elli sa for siden:
Hvilke kaker kan jeg bake to dager før de skal serveres? Tenkte å bake fredag ettermiddag og servere søndag.
Kaker som kan fryses med suksess er også et alternativ :)
Eplekake og sjokoladekake er de eneste jeg kommer på.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
elli sa for siden:
Hvilke kaker kan jeg bake to dager før de skal serveres? Tenkte å bake fredag ettermiddag og servere søndag.
Kaker som kan fryses med suksess er også et alternativ :)
Eplekake og sjokoladekake er de eneste jeg kommer på.
Nenne sa for siden:
Bak nøttebunn og frys ned. Varm opp fløte kvelden før og smelt en stor (200 grams) sjokoladeplate i fløten. La stå natten over. Piskes til krem og bres over nøttebunnen ved servering.
Evt. bak kanelkake og la den bare stå uten å fryse den en gang fra fredag til søndag. Pass bare på at den er pakket godt inn etter at den er blitt kald. Da er den like god. Du kan selvfølgelig fryse den også. Oppskriften er jeg rimelig sikker på at ligger her.
oslo78 sa for siden:
Krydderkake. Kan både fryses og ikke fryses. Si fra om du vil ha oppskrift.
Nextlife sa for siden:
Suksessterte, ostekake, sjokoladekake, brownies, Pavlova (bunnen, den må pyntes rett før servering).
Tjorven sa for siden:
Jeg får uhemmet mye skryt for min gulrotkake. Den blir faktisk enda bedre om den står et par dager.
Tjorvens fantastiske gulrotkake
375 g sukker
2 dl olje (bruk mais- eller solsikkeolje; IKKE olivenolje)
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 stor ts vaniljesukker
500 g revne gulrøtter
50 g valnøtter (kan sløyfes; særlig hvis kaken skal serveres til noen med mulig nøtteallergi)
Glasur:
125 g fløteost (jeg bruker Tine Naturell)
50 g mykt smør eller margarin
2 ts vaniljesukker
200 – 250 g melis
Pisk sukker og olje til en kremet masse og pisk eggene i, ett om gangen.
Sikt på mel som er blandet med kanel, salt, natron og vaniljesukker.
Vend i gulrøtter og eventuelle nøtter til slutt.
Fyll deigen i en velsmurt form (ca 24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i minimum 1 time på nederste rille i ovnen. Det pleier å ta ca 1 time og 20 minutter, men dette varierer med ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.
Pisk fløteost og smør og tilsett vaniljesukker og melis. Smør dette på den avkjølte kaken.
elli sa for siden:
Takk for tips, suksessterte og gulrotkake er jeg jo god til å bake :)
En mandelbunn med sjokoladekrem står i fryseren sammen med sarah bernard :)
Timar sa for siden:
Gammeldags sjokoladekake fra www.detsoteliv.no er helt fantastisk på dag nummer to!!!
kokosbolle sa for siden:
Uæææ, jeg har bare rapsolje, kan det brukes?
Nessie sa for siden:
Den ostekaka jeg har lagt ut oppskrift på her inne er god etter et par dager :jupp:
Nextlife sa for siden:
Jeg synes det er enormt stor forskjell på rapsoljer, noen er temelig nøytrale og funker i bakverk, mens andre får det til å smake høgg.
Mrs. Longbottom sa for siden:
etter min erfaring: nei. Men smeltet smør funker.
Salt sa for siden:
Jeg bruker rapsolje i kaker. Funker fint her.
kokosbolle sa for siden:
Nå utgikk den på grunn av steketiden, men takk for svar.
Mrs. Longbottom sa for siden:
jeg er utrolig sensitiv forcsmaken av rapsolje, syns den smaker helt for j..lig, så jeg bruker ikke det i kaker, og hadde nok blitt fryktelig skuffa om jeg hadde fått kake med rapsolje. Men jeg vet mange mener den er nøytral på smak.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.