Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaskehjelp til julegave til min kone

#1

Lykkelig gift sa for siden:

Heia,

Er det noen som kan PM meg ei god rimmelig vaskehjelp, som kan være en jule overaskelse. Vi bor på Billingstad (Akershus)78m2 og er en familie på 3.

Takk:ja:


#2

Esme sa for siden:

Ikke at jeg har noe med det. Men det er ganske sikkert en fantastisk idé om det er utenom andre gaver og en slags ekstra juleoverraskelse.

Om det derimot er selve julegaven hennes at noen vasker deres felles leilighet så kan det være en ørliten sjanse for at det ikke er superpopulært.


#3

Darth sa for siden:

Jeg hadde blitt dypt fornærmet om jeg hadde fått vaskehjelp som julegave, og hadde helt sikkert tatt hevn neste gang mannen min skulle få gave snurt


#4

Cuyahoga sa for siden:

Ørliten. :humre:


#5

Neket sa for siden:

Jeg hadde blitt knallfornøyd med vaskehjelp. Så lenge det var en som kom hver uke, ikke bare en gang. Men så er mannen dårligst i verden på gaver også da, så jeg har ikke så høye forventninger. :humre:


#6

Divine sa for siden:

Jeg er en enkel sjel, så jeg hadde blitt superglad for vaskehjelp. I alle fall dersom jeg hadde vært den som hadde stresset over at husket ikke ble vasket ellers.


#7

Java sa for siden:

Hvis så var tilfelle ville jeg satt størst pris på om de andre i huset skjønte at de burde ta i et tak de også. Vaskehjelp betalt ut av fellesøkonomi ville jeg ikke satt pris på.


#8

Inagh sa for siden:

Jeg har ønsket meg vaskehjelp i julegave jeg - en som kan komme og vaske ned kjøkkenet vårt.

Men så er jeg og en enkel sjel, som er vant til at gubben glemmer kjøpe julegave til meg. :knegg:


#9

Sonja Sockersöt sa for siden:

Er vi gift med samme mann? :paranoid:


#10

*TB* sa for siden:

Jeg ønsket meg vaskehjelp i julegave jeg også, og når har jeg fått det! Hun kom første gang i dag. Knallfornøyd med den julegaven jeg også. :)


#11

Divine sa for siden:

Nah, jeg ville blitt glad for at noen tok tak og ordnet opp. For vår del vil jo alle gaver betales fra fellesøkonomien, så det ville ikke være noe forskjell på vaskehjelp og diamantring.


#12

Darth sa for siden:

Når jeg får gaver så liker jeg at de er til MEG. (Bortsett fra fellesgaver som jeg og mannen får sammen) At mannen gir meg en gave som er minst like mye til han selv som til meg er ikke noe jeg hopper i taket for. Hadde jeg fått vaskehjelp i julegave så skulle jeg kjøpt han en ny mascara i bursdagspresang :knegg: .


#13

Divine sa for siden:

Men hvis mannen synes det er rent nok og selv mener at vaskehjelp ikke er nødvendig, men gir meg det i gave fordi han vet at JEG ønsker meg det, så blir det jo en gave til meg. Det er jo det samme som om jeg skulle kjøpe en bok til han. Det kan jo godt hende at jeg leser den boken jeg også når han er ferdig med den. Det betyr jo ikke at det egentlig er en gave til meg selv.


#14

Marit K sa for siden:

Visst jeg var din kone, hadde jeg satt umåtelig stor pris på å sett denne vaskehjelpen gjøre rent hele huset før jul, mens jeg ble servert ett stort glass rødvin, og kunne nyte synet fra sofakroken. :ja: Jeg er helt sikker på at kona hadde blitt fornøyd, og du hadde fått det vasket akkruat slik du ønsker. :værsågod:


#15

United sa for siden:

:fnise: Eeh, ja!


#16

007 sa for siden:

Jeg ville gjerne hatt en sånn en :vilha: :


#17

Bloppy sa for siden:

:nikker:


#18

rine sa for siden:

Hvis jeg bodde på 78m2, hadde jeg vasket selv. Det gjør jeg forsåvidt nå også.


#19

Divine sa for siden:

Jeg bor på tilsvarende kvadrat, men vasker ikke selv. Jeg fatter ikke hvorfor hovedinnlegger blir gjort sånn narr av. Nå har vi vaskehjelp, men det var veldig vanskelig å finne. Vi slet lenge. I den perioden, hadde min mann funnet en vaskehjelp og overrasket meg med det i julegave, hadde jeg blitt veldig glad.



#21

Bloppy sa for siden:

Jeg tror ikke det blir reagert på at man har vaskehjelp, eller ønsker seg vaskehjelp selv om man bor på 78kvm altså. Bortsett fra Rine da.
Det jeg reagerer på, er at det er tiltenkt som julegave.
Det går av fellesbudsjett og noe som vel er til begge to? All den tid mannen kanskje burde bidratt istedet for å kjøpe kona si en vaskehjelp til jul.

Jeg skjønner det om dette er noe de har diskutert og han kanskje tidligere har sagt nei, men nå går med på det. Da er det en hyggelig jule overraskelse. Men ikke som eneste julegave. Da hadde jeg blitt snurt.


#22

Divine sa for siden:

Jeg hadde ikke blitt snurt. Men nå kjøper ikke mannen og jeg gaver til hverandre til jul, så det har kanskje noe med forventninger å gjøre.


#23

Inagh sa for siden:

Det står da ingen verdens ting i HI om at dette blir årets - eneste - julegave til kona. Det står det skal være en juleoverraskelse.

Det er ingen som vet noe som helst av årsakene til at de ikke vasker sjøl - trenger vi spekulere i hvorfor man ikke føler for å vaske sjøl? Det står heller ikke noe om hva kona evt skal få i julegave. Ja, hun skal få vaskehjelp, mulig hun og skal få både diamanter og ny bil eller et par hansker for den saks skyld, uten at mannen føler for å utbasunere dette her.

Jeg syns folk er søren så surmaga rundt et ærlig spørsmål her.


#24

Divine sa for siden:

Jeg synes også at dette var uventet surmaget.


#25

Luvi sa for siden:

Nå kan det jo hende han vet at hun faktisk ønsker seg vaskehjelp.


#26

United sa for siden:

Rolig nå. Ørliten sjanse skrev Esme. Var jeg som var sikker.


#27

Agent Scully sa for siden:

Jeg tenker at gaven består av orgingen med å finne et duganes menneske til å gjøre jobben og å inngå avtale med et slikt menneske. :konsulent:


#28

Teofelia sa for siden:

Hvis min julegave fra mannen hadde vært vaskehjelp for å vaske vårt felles hus, da garanterer jeg at han hadde fått diamantring til bursdagen, i min størrelse. :knegg:

Utover det så brukte vi CityMaid i et år, og vi var svært fornøyd med jobben de gjorde.


#29

Anne C sa for siden:

Jeg bor på 75 m2, og kunne fint hatt vaskehjelp for å slippe å gjøre det selv.

"Bill. merket: Hater å vaske og rydde"


#30

Divine sa for siden:

Men hvis jeg kjøpte en tv til mannen, skulle han ha blitt sur fordi JEG også kom til å bruke tv-en? Jeg ser liksom ikke forskjellen? Eller om jeg kjøpte han en BMW, skulle han ha blitt sur fordi jeg satt på, eller kanskje til og med kjørte den? Jeg skjønner ikke helt tankegangen her, jeg. Er det fordi det er implisitt at hvis ikke vaskehjelpen vasker, så er det konas jobb?


#31

Luvi sa for siden:

Jeg er ingenting annet enn rolig jeg? ;)


#32

Minerva sa for siden:

Jeg ble sur bare av å lese overskriften, jeg. Vaskehjelp til min kone? Hva med vaskehjelp til oss i familien?


#33

Kirsebær sa for siden:

Jeg har ingen tips, men om Sambo hadde gitt meg en lapp på julaften der det sto :Jeg har tatt en avgjørelse på egen hånd og fikset noe så det er klart" så kunne det vært hva som helst. Jeg hadde blitt lykkelig. :knegg:

Vaskehjelp er en fin gave til hele familien. :nemlig:

Argumentet om at " Det er en kjip gave for den betales av felles penger og går til hele familien :sutre:" høres helt snålt ut i mine ører.


#34

Divine sa for siden:

Helt enig.


#35

Divine sa for siden:

Tja, som jeg skrev tidligere. Kanskje mann og barn er fornøyd med arbeidsfordelingen, men at kona likevel synes det er for mye å gjøre, slik at vaskehjelp hadde vært bedre. Eller kanskje mannen ikke tar så hardt på det om det er litt smuss i krokene, mens kona er mye mer nøye og ergo vil at det skal vaskes mye oftere enn hva mannes synes? I så fall synes jeg "vaskehjelp til min kone" er en helt grei beskrivelse av situasjonen.


#36

007 sa for siden:

Litt sur, men ellers tagbar. :knegg:


#37

Kirsebær sa for siden:

Det er ofte slik når "nyinger" drister seg til å skrive innlegg som ikke er gjennomtenkt i forhold til likestilling, politisk korrekthet og/eller de ikke har tenkt igjennom at noen kan føle seg støtt. :nemlig:


#38

Chablis sa for siden:

Jeg hadde blitt meget fornøyd om min mann hadde skaffet vaskehjelp å det hadde vært julegaven min.


#39

Chablis sa for siden:

[quote=Inagh;3062363

Jeg syns folk er søren så surmaga rundt et ærlig spørsmål her.[/quote]

:nikker:


#40

Kirsebær sa for siden:

Jeg kjøper teaterbillett til meg i julegave til Sambo. På den måten vet han at han får en kveld hjemme alene og kan ha pokerlag. Jeg er så snill. :stolt:


#41

Inagh sa for siden:

Ja, sånn går det når folk ikke leser Reglene før de drister seg inn hit. :skuffet:


#42

Kirsebær sa for siden:

:knegg:


#43

Pebbles sa for siden:

Overskriften fikk det til å rykke litt hos meg også. Men nå hater jeg husarbeid, så tanken på at denne kona da tydeligvis i utgangspunktet er den som tar hele vaskinga i heimen (ellers ville det vel ikke vært noe poeng å gi vaskehjelp i gave til henne?) gjør meg svett.


#44

Tallulah sa for siden:

Jeg bor på omtrent det og har vaskehjelp. :filer: De to timene hun bruker har jeg en mengde andre ting jeg kan fylle med enn støvsuging og vask.


#45

Madicken sa for siden:

Jeg hadde uttrykt stor og ekte glede over gaven, selvsagt etter at jeg hadde kjeftet ham huden full fordi han med dette vel mente at jeg ikke gjorde en grundig nok vaskejobb selv. :fnyser:

(Og ja, det er stort sett jeg som vasker hjemme hos oss, selv om det sikkert er høyst politisk ukorrekt.)


#46

Darth sa for siden:

Til neste år skal jeg leie inn to kjekke karer som kan skifte dekk på bilene våre før snøen kommer :knegg: .


#47

Vimsen sa for siden:

Gud hjelpe meg. Dere altså.

Noen av kunne virkelig trengt å bruke litt mer tid på andre ting en dette. :knegg:


#48

Darth sa for siden:

Sånn er det når man bor sammen med menn som kan vaske - vi får mye tid til overs :knegg: .


#49

Pebbles sa for siden:

:rofl: :dulte:


#50

rine sa for siden:

Tenke du på vasking? :intrisert:


#51

veobra sa for siden:

Jeg hadde satt stor pris på om mannen bestillte en skikkelig julevaskt il jul. Tenk så mye annet fint vi kunne brukt tiden på enn å vaske gulv og do. Istedenfor å være sur og stressa fordi vi uansett ikke fikk vasket gulvet.

En skikkelig husvask sto høyt på lista over ting jeg ønsket da jeg kom hjem fra føden. I forkant av fødsel hadde ingen av oss ork eller helse til det og mens vi var på barsel hadde ingen tid.


#52

Bloppy sa for siden:

Jeg hadde også satt pris på om noen kunne kommet og vasket ned hos meg også. Men jeg vil ikke ha det som noen julegave fra mannen for det altså. Ikke at jeg har så høye forhåpninger rundt gaven, men vaskehjelp i julegave?

Jeg kom forresten hjem fra barsel til nyvasket hus. Og nystrøket sengetøy, sirlig oppredd. Nei, det var ikke mannen som hadde fikset det. Det var svigermor.


#53

veobra sa for siden:

Hi skriver både julegave og juleoverraskelse. Jeg har hengt meg opp i overraskelse, noe som vil bli gjort før jul. Det er ikke sikkert det ikke blir gitt en gave i tillegg.

Jeg har veldig lave forventninger til gave og hadde satt stor pris på en slik overraskelse. Jeg får få overraskelser fra mannen, så jeg hadde sett på dette som noe som gagnet hele familien.


#54

era sa for siden:

Jeg hadde gladelig gitt avkall på jule og bursdagsgaver i all fremtid for vaskehjelp!


#55

Hannah sa for siden:

Jeg hadde blitt snurt av å få vaskehjelp i julegave fra mannen, fordi han da hadde indirekte sagt at vasking er min jobb, ikke hans.
Men sånn utenom det hadde jeg blitt veldig glad for vaskehjelp altså.


#56

Mirasol sa for siden:

:eek: Denne så da ut som å kunne være på alder med din sønn? :knirk:

Ellers har jeg hatt husvask på kjøkkenet på ønskelista til jul de siste tre årene, men mannen min har sikkert spurt på et forum og fått svar som i denne tråden, så kjøkkenet er fortsatt uvasket! Ikke engang min mor har tatt hintet, hun som til og med er Renholdsleder i stort firma. :snurt: Da er det vel ikke møkkete nok da, det er jo bare 7 år siden vi flyttet inn, så rundvask haster vel ikke enda!? :p


#57

Trulte sa for siden:

Hadde mannen min gitt meg det så hadde jeg blitt stresset. Samme om han fikk det av meg. Vi er like slik, vi vil gjerne ha kontrollen selv. Så får det heller være at det ikke er strøkent.


#58

Trulte sa for siden:

Og jammen meg har tråden utartet seg til å bli noe helt annet enn det HI spør om. Er det noen som har sendt ham PM?


#59

007 sa for siden:

Nå må du ikke henge deg opp i bagateller. :p

#60

Teofelia sa for siden:

Jeg har i alle fall svart på det han spør om. Riktignok i tråden og ikke på PM.


#61

era sa for siden:

Njæ trenger ikke å bety det,for oss det er vel det at vi er ikke noe husmoremne noen av oss .Vaskehjelp ville frigjøre tid som han kunne bruke på moi. Og vi hadde blitt kvitt 90% av krangle grunnlaget:himmelsk:


#62

meisje sa for siden:

Jeg fikk vaskehjelp i gave av mannen min da jeg var gravid med hyperremis samtidig som vi pusset opp og huset stod på hodet. Jeg klarte ikke å vaske og han fikk ikke tid.

Det er det mest omsorgfulle han har gjort noengang. :hjerter: Livskvaliteten øker radikalt når man kan tilbringe dagen på et rent badegulv.


#63

Fløyel sa for siden:

Tenker du på permanent basis eller for rundvask til jul? Det finnes mange rengjøringsbyråer som tar type husvask eller citymaid. Sjekk forøvrig lokalavisen, det står somregel mange annonser der. For en utrolig hyggelig før-julsoverraskelse. Jeg hadde blitt sjeleglad.


#64

Trulte sa for siden:

Men jeg tenker at han ikke sjekker tråden, men venter på mail. PM blir jo sendt dit . :)


#65

Esme sa for siden:

Jeg hadde personlig blitt superglad om mannen hadde ordnet med vaskehjelp til jul, jeg synes det er kjedelig å ordne sånt. Det hadde vært en fin juleoverraskelse.

Men om rundvask til jul hadde vært gaven min? Det hadde jeg ikke blitt glad for, for rundvask hadde jo vært gave til hele familien. Jeg hadde syntes det var sammenlignbart med å gi ham et års forbruk av toalettpapir til gave, på den måten at det er praktisk, men egentlig noe til hele familien.

Jeg skulle fått rundvasken og han skulle fått kindle liksom. Hardly fair.


#66

Teofelia sa for siden:

Dette er tross alt ikke et opplysningskontor. Hvis folk registrerer seg på forumet, stiller et spørsmål, men ikke gidder å gå tilbake og sjekke for mulige svar, så er ikke det noe jeg bryr meg om å ta høyde for.

Jeg synes generelt det er bedre å svare i tråden, siden svaret da kan være nyttig for flere, samt at det er åpent for debatt eller motforestillinger.


#67

Tallulah sa for siden:

Synd for ham. :kynisk: Hadde det vært en bruker som bidro med noe på forumet kunne jeg svart. Ellers kan han bruke google og gule sider som alle andre.


#68

Hyacinth sa for siden:

Hallo. Er det sånn at man må bevise at man kan bidra med noe før man har lov til å stille et spørsmål?

Forøvrig haffe jeg blitt glad over vaskehjelp, men jeg hadde forlangt en personlig gave i tillegg altså. Siden det er mannen som vasker hos oss, ville en vaskehjelp ha frigjort mer tid for ham, og det ville kommet meg tilgode. :mhmm:


#69

Tallulah sa for siden:

Næsj, du bestemmer da hva du vil gjøre, jeg svarte bare på hvordan jeg stiller meg til saken. Jeg syns ikke man kan forvente himla mange svar når man svosje inn i et forum (som ikke akkurat dreier seg om vasking), stiller et spørsmål og ikke lar høre fra seg etterpå.


#70

Mani sa for siden:

Jeg ville blitt veldig glad, men selvsagt også forventet at han betalte av sin egen konto da. Ikke at det på noen måte skulle bli en økonomisk belastning for meg.


#71

Trulte sa for siden:

[quote=Mani;3062988]Jeg ville blitt veldig glad, men selvsagt også forventet at han betalte av sin egen konto da. Ikke at det på noen måte skulle bli en økonomisk belastning for meg.[/quote

Hvis man er gift/ samboer så er vel man sammen om pengene? Eller??


#72

Esme sa for siden:

Neida, det er mange måter å ordne seg økonomisk på. Mannen min og jeg har en god del felles økonomi, men også egne penger. De bruker vi til gaver og sånt, og det er helt rettferdig, for han kjøper en pocketbok og smågreier til sin familie, mens jeg kjøper store og dyre gaver og bruker sikkert 10 ganger så mye penger på det enn hva han gjør.


#73

løve70 sa for siden:

[quote=Værdama;3063043]

Nei, det trenger man da vel ikke være? Man kan da vel dele på utgifter uten å ha felles økonomi?

Hos oss er det stort sett jeg som betaler vaskehjelpen, mest fordi jeg reiser mye i jobben og jobber i perioder mye og derfor vil det ellers falle urettmessig mye arbeid på LøveMannen.


#74

Mani sa for siden:

[quote=Værdama;3063043]

Nei, det er ikke sånn her iallefall og en av grunnene til at vi heller ikke har vaskehjelp. Vi blir ikke enige om hvem som skal betale den ;)


#75

turi sa for siden:

Har man fellesøkonomi, så blir vel ikke noe forskjell uasett hvilken gave et er?

Jeg hadde elsket å få vaskehjelp, uansett om det var engangs eller ukesvis,bare tanken at manne ville at jeg ikke skulle vaske så mye hadde vært nok!!

Så hadde jeg bltt så glad at jeg hadd bedt han med ut på middag, win win situation i min bok!!


#76

Karamell sa for siden:

Jeg VIL ha vaskehjelp igjen og hadde gladelig gitt fra meg julegaven dersom jeg fikk vaskehjelp. Vi brukte forøvrig husmorvikarsenteret, eller noe lignende. Æsj at det er så dyrt, altså!


#77

Trulte sa for siden:

Altså. Vi er gift. Vi har seperate kontoer så vi disponerer lønna vår selv. MEN, vi er gift og har felles barn og det er revnende likegyldig hvem som betaler hva. Skulle en av oss ikke ha nok penger på konto, ja da bare overfører vi oss imellom.
Så jeg oppfatter det som våre penger selv om teoretisk vi har helt seperate kontoer.


#78

Bloppy sa for siden:

Vel, vi er også gift og har felles barn.
Vi har ikke felles økonomi, og det skal mye til for at jeg ber mannen overføre penger til meg altså.


#79

Malama sa for siden:

Om man velger å ha "mine penger og dine penger" eller "våre penger, uansett hvilken konto de står på", får nå være den enkeltes valg, jeg tror det er litt sånn at når man har valgt det ene virker det andre helt utenkelig for en selv?

Personlig ville jeg nok ikke blitt så glad for vaskehjelp i julegave. Fordi en sånn avgjørelse ville jeg absolutt vært med på å ta. Altså, OM vi skulle ha det. Hadde vi vært enige om det, det var det praktiske som gjensto, så hadde det ikke føltes så innmari som en gave, heller.

Og det har null og niks å gjøre med vår felles økonomi, for hva nå enn som ligger under treet om drøyt tre uker, er det jo betalt fra "våre penger" både det fra meg og det fra ham.


#80

Mani sa for siden:

Om jeg ber min mann om penger vil han jo gjerne legge nesen sin borti hva jeg bruker dem til også, det er fint å kunne gjøre hva jeg selv vil med mine penger og jeg tipper han synes det samme.
Men han har mer penger enn meg og er atskillig greiere enn meg å dele på dem også da, det skal sies. :D


#81

rine sa for siden:

Samme hos oss. Ingen av oss tenker "urettferdig" hvis den ene kjøper dyrer gaver til sin familie enn den andre. Vi bruker penger på det vi selv ønsker, men klart- hvis det hver måned var tomt hos den ene to uker før lønning, måtte vi sikkert tatt en prat om prioriteringer, pengebruk og fordeling av utgifter. Heldigvis fungerer det veldig greit med litt fast sparing, betale hver sine regninger og ellers fritt fram.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.