Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Emaljerte gryter : )

#1

arrow sa for siden:

Jeg har oppdaget hvor praktisk og fin emaljerte støpejernsgryter er. :nikker: Er det noen som har lengre erfaring med dem? Har hatt en liten Le Cruset gryte med lokk et par måneder som har vist seg å bli en favoritt her, og jeg vil gjerne ha to til i praktiske størrelser. Foreløpig virker de vel verd investeringen, men det er litt mye akkurat nå, prisen er litt stiv.Jeg har oppdaget at der er andre produsenter med tilsvarende produkter, blandt annet en sort emaljert gryte hos Clas Olsson som er akkurat rett størrelse.

Er der noen som kan si noe om hvordan disse grytene er etter et par års bruk? Er andre produsenter er like bra? Jeg tenker på hvor lenge den emaljen vil holde seg og slikt. Vanlig støpejern har man jo livet ut, jeg har min bestemors stekepanne og det er den beste.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har en kremhvit Le Creuset-gryte (på rundt 3 liter?), som jeg elsker litt. :humre: Jeg bruker den så ofte jeg kan, og den er jo en fryd å både lage og servere maten i. Jeg ønsker meg fler!


#3

Salt sa for siden:

Jeg har en limegrønn Le Creuset-gryte, sikkert også på omtrent 3 liter, og jeg også elsker den!


#4

venla sa for siden:

Vi har en solid Høyang jerngryte som tåler alt! Men jeg ønsker en Le Creuset, så følger med her.


#5

arrow sa for siden:

Kjekt å vite at andre også liker dem. Venla, de tåler nok ikke så mye som vanlige støpejernsgryter, i hvert fall ikke metall redskaper og slikt, det er anbefalt å bruke tre eller plast i dem, og jeg går ut fra at emaljen kan bli slitt med tiden. Likevel, det virker som de er i en helt annen klasse enn slippbelegg-gryter, men jeg har ikke hatt min så lenge enda. Man kan være uheldig å slå en bit av emaljen, det er jo porselen. De vil jo ikke ruste slik som støpejern kan om man er uheldig.


#6

daffy sa for siden:

Hva lager dere i grytene da? Jeg har en kremfarget LC som jeg egentlig elsker, men som likevel glemmes bort inne i gryteskapet.


#7

arrow sa for siden:

Alt mulig Daffy, min er litt liten til mange personer, men den er ideel til alt fra supper, køttkaker i brun saus, pastasauser, bønnegryte, hollandaise, steking, koking...Ingenting henger i bunn, den er mer allsidig en jeg ante da jeg kjøpte den.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg har hjertegryta fra le creuset, og den er 10 år gammel. Det syns knapt at den er brukt. Jeg har også to støpjernspanner derifra som hvertfall er 15 år gamle.

Jeg trodde ikke emaljen var porselen?


#9

arrow sa for siden:

Det i hvert fall noe kjeramisk som kan knuses, og få en bit slått av og slikt om man er uheldig. 10 år gammel hjertegryte og fremdeles i god stand er jo godt skussmål.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.