Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttdeig/karbonadedeig?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg fikk spørsmålet her en dag, etter å ha gitt vekk litt kjøtt i gave.
Om ikke vi hadde karbonadedeig også :confused:

Jeg har ikke handlet rødt kjøtt på butikken på 15 år så jeg aner ikke hva forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig er?

Vi får kjøttet vårt i retur fra slakteriet og bestiller da steker og filèter og resten skal hakkes opp til kjøttdeig...

Kan noen forklare meg forskjellen?


#2

Kitty Bastard sa for siden:

Fettprosenten. Max 14% for kjøttdeig, max 6% for karbonade.


#3

Floksa sa for siden:

Takk :)

Jeg ble ikke så mye klokere da, for jeg aner jo ikke fettprosenten :knegg:


#4

Mjau sa for siden:

Det er vel omtrent forskjellen på en oppmalt entrècote og en indrefilèt kanskje?


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Viss du får kjøtt tilbake frå slakteriet og maler det opp sjølv, uten at noko anna er tilsatt, så er det karbonadedeig. Ein kjøttdeig inneheld meir fett, vatn og salt enn karbonadedeig.


#6

Floksa sa for siden:

Er slakteriet som maler for oss, men de tilsetter ikke noe.
Kun kjøtt, men noe fett er det jo? Vi ser jo hvite prikker mellom kjøttet.


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Dei kvite prikkane er nok fett, men eg ville trudd at det er naturlig fett som ein finn i kjøttet. Og at det du får ikkje er tilsatt noko anna og dermed er karbonadedeig.


#8

Tallulah sa for siden:

Men er det tilsatt fett i kjøttdeig da? Jeg trodde det bare var fra kjøtt med mer fett i/på.


#9

Floksa sa for siden:

Ja, det er ikke tilsatt noe fett nei, bare det som naturlig følger med kjøttbitene til kverning. Så da kan jeg si at alt er karnonadedeig?

Mulig jeg må kjøpe en 400g med kjøttdeig for å sammenligne :knegg:


#10

Filifjonka sa for siden:

Det høres ikke riktig ut at fettet må være tilsatt for at det skal kalles kjøttdeig. Fettprosent er fettprosent uansett hvor fettet kommer fra. Karbonadedeig er helt rød og har ikke noe synlig fett.


#11

Floksa sa for siden:

Men det kommer jo også ann på hvor kvernet det er?
Vårt er grovt som hakk så man ser kjøttbitene.
Og litt fett vil det være uansett, men kverner man det nok blir jo fargen jevn.
Jeg må høre med slakteriet neste gang vi tar retur:nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.