Disse laget jeg i går, og skal si de var gode!! :nam:
300gr Oreokjeks. Ca 2 pakker.
150gr Naturell kremost (Philadelphia)
200gr lys kokesjokolade
100gr hvit sjokolade.
-Knus kjeksen, gjerne i kjøkkenmaskin. Selv knuste jeg dem litt i posene og finmalte dem med min hendige Smooth Chopper fra Tupperware.
-Ha i kremosten og bland til en fin masse.
-Sett det kaldt en liten stund.
-Form til små kuler, legg på brett med bakepapir. Sett kaldt. (Noen anbefaler å ha dem i frysa, det gjorde ikke jeg.)
-Smelt ønsket sjokolade, dypp dem i og legg dem på fat, sett kaldt.
-Om du ønsker kan du ringle over sjokolade av motsatt farge (når det første laget har stivnet) eller drysse på kakepynt på FØR sjokoladen har stivnet.
Man spiser ikke mange av dem nei. Eller, det vil si, vanlige folk spiser sikkert ikke mange. les, jeg er ikke vanlig :knegg:
Det blir en type konfekt. :jupp:
Godt å ha til feks kaffen. Enkelt og godt å sette frem dersom noen stopper innom.
De hvite er forresten hakket søtere, enn de i vanlig sjokolade.
Jeg lagde disse til jul, og av bOksen som ble stående i kjøleskapet gikk over halvparten i søpla, og de som havnet i fryseren er der fortsatt.
Her i huset var det ingen som syns de var særlig...
Jeg elsker sjokolade, elsker oreo og elsker ostefyll så jeg var så forventningsfull når jeg lagde de, og da ble skuffelsen litt stor, spesielt siden jeg hadde hørt hvor fantastiske de er. Har noen i fryseren uten sjokoladetrekk, kanskje jeg skal prøve det? godtesyk
Det synes jeg du skal. :jupp: :knegg:
Hva slags sjokolade hadde du utenpå?
Husker du hvilke forhold du hadde av kjeks og ost?
I Oreo-kuler er det nemlig bare halvparten av kjeksen i, mot disse som heter trøfler! Kanskje det er noen forskjeller der?
Jeg tror, uten å påstå bastant, at det er samme oppskrift. Tok to ut av fryseren og spiste så fort en var tinet og syns de var bedre uten sjokoladen. Brukte kokesjokolade, men fikk kanskje litt tykt lag.
Kan kanskje ha blitt tykt, vet ikke.
Kanskje for mørk sjokolade? Selv liker jeg dem best med lys koksjokolade.
Samt med freia melkesjokolade har jeg smakt dem, godt det og.
Men så liker jeg dem i utgangspunktet da, så de smaker sikkert godt uansett for meg
:knegg:
Siden denne tråden dukket opp har jeg smelt i meg 5 stk ( :dåne: ) uten sjokolade, de smaker definitivt best uten syns jeg.
Tror nemlig jeg brukte melkesjokolade på noen av de og siden jeg gikk tom for kokesjokolade.