Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utfordring: Vegetarmat som passer til kålrabistappe?

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg skal ha gjester på pinnekjøtt, men må finne på et alternativ til en vegetarianer. Kan jeg greie å komme opp med noe fort og greit som matcher kålrabistappe, sånn alle kan ha samme tilbehør? (Jeg skal selvfølgelig ikke ha pinnekjøttfett i stappa, i så fall.)

Fisk er ikke aktuelt, men melk og egg er greit.


#2

Filifjonka sa for siden:

Hm, det var en utfordring. Fins det noe slags vegetariske pølser å få kjøpt kanskje?


#3

Toffskij sa for siden:

Falafel? :skeptisk:

Jeg kan selvfølgelig bare servere noe helt annet, men det hadde jo vært stas å få til noe som matchet.



#5

Toffskij sa for siden:

Ja, Appelsin, det ser bra ut! :jupp:


#6

Toffskij sa for siden:

Ummm, de kikertkakene er jo kjempegode! Ikke overrasket, egentlig, kikerter er jo objektivt sett veldig godt. :nam:


#7

Tallulah sa for siden:

Nam, de så deilige ut! De må jeg teste en dag.


#8

Mjau sa for siden:

Og så kan du jo ta ut en del kålrabistappe for så å ha oppi pinnekjøttfett i den delen som dere skal spise selv. Det gir sikkert en litt annerledes smak vil jeg tro? :likerikkepinnekjøtt:


#9

Filifjonka sa for siden:

De kikertkakene så skikkelig gode ut. Skal også prøve de.


#10

Stikka sa for siden:

Komler og stekte soyapølser er veldig godt til kålrabistappe.


#11

Trulte sa for siden:

Jeg får alltid salat når de har pinnekjøtt jeg. Stekte soyapølser :urk:. Urteburgere du får kjøpt på feks Ultra går greit.


#12

Elisabet sa for siden:

De kikertkakene må jeg teste å lage. Kanskje ungene liker dem så vi kan ha de i matboksen. Utrolig hva en finner ut ved å surre i tråder en egentlig ikke har noe å gjøre. :knegg:


#13

indie sa for siden:

Enig! Jeg syntes de så kjempegode ut.


#14

meisje sa for siden:

Jeg hadde ingefær glaserte rotfrukter et år, det var en god kombo med kålrabi stappen.


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg skal feire julaften med en vegetarianer. Hun tar med nøttebiff som spises med tilbehøret til pinnekjøtt.

Men å lage nøttebiff er visst ikke gjort i en håndvending. Jeg synes ikke det er noe godt heller, men det er heldigvis ikke min julemiddag.


#16

meisje sa for siden:

Jeg hadde ikke villet ha soyapølser til. Heller ikke kikert kakene som det ble linket til. Jeg liker kikert kaker,og har det ofte, mens syns ikke det passer sammen tradisjonell julemat, som kålrabi stappe.

Tror heller en sånn nøtte pastei eller noe inni fillodeig kan være tingen, gjerne med ingefær som marinade.


#17

meisje sa for siden:

Fillodeig med geitost feks

Per fillodeigsflak:
1 skive chevre
2-3 hakkede valnøtter
1 ss akasiehonnig
Et kvart eple, skreller og i biter
Litt kanel

Smør fillodeigflak med olje og legg det dobbelt i en muffinsform. Legg inn ost, nøtter, eple biter og drypp honning over og krydre med kanel. Brett sammen fillodeigen og stek til fillodeigen er blitt gyllen på 170 grader i 7 til 10 min.


#18

liefje sa for siden:

Raspeballer er jo ekstremt godt sammen med kaalrotstappe. Spiser hun det?


#19

tjolahopp sa for siden:

Hos oss er det pinnekjøtt i julen, og det har jeg aldri likt. Som kjøttspiser pleide jeg da å få medisterpølse i stedet. Det var ikke særlig godt det heller. Hehe. Men kålrabistappe er jo verdens beste, så etter at jeg sluttet å spise kjøtt har jeg pleid å ha soyaboller: www.halsanskok.no/?ItemID=2054 Selges på Ultra.
Synes de passer greit til. Et aldri så lite aber er at jeg er den eneste som stinker hvitløk på julaften. :knegg:

De kikertkakene må jeg jo bare få prøvd!


#20

Puslingen sa for siden:

Min første tanke er også komle, det passer perfekt til både pinnekjøtt og kålrabistappe.


#21

arrow sa for siden:

Hvilke kraft kan man koke komler i til en vegetarianer da?


#22

Stikka sa for siden:

Grønnsaksbuljong.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.