Jeg skal ha gjester på pinnekjøtt, men må finne på et alternativ til en vegetarianer. Kan jeg greie å komme opp med noe fort og greit som matcher kålrabistappe, sånn alle kan ha samme tilbehør? (Jeg skal selvfølgelig ikke ha pinnekjøttfett i stappa, i så fall.)
Og så kan du jo ta ut en del kålrabistappe for så å ha oppi pinnekjøttfett i den delen som dere skal spise selv. Det gir sikkert en litt annerledes smak vil jeg tro? :likerikkepinnekjøtt:
De kikertkakene må jeg teste å lage. Kanskje ungene liker dem så vi kan ha de i matboksen. Utrolig hva en finner ut ved å surre i tråder en egentlig ikke har noe å gjøre. :knegg:
Jeg hadde ikke villet ha soyapølser til. Heller ikke kikert kakene som det ble linket til. Jeg liker kikert kaker,og har det ofte, mens syns ikke det passer sammen tradisjonell julemat, som kålrabi stappe.
Tror heller en sånn nøtte pastei eller noe inni fillodeig kan være tingen, gjerne med ingefær som marinade.
Per fillodeigsflak:
1 skive chevre
2-3 hakkede valnøtter
1 ss akasiehonnig
Et kvart eple, skreller og i biter
Litt kanel
Smør fillodeigflak med olje og legg det dobbelt i en muffinsform. Legg inn ost, nøtter, eple biter og drypp honning over og krydre med kanel. Brett sammen fillodeigen og stek til fillodeigen er blitt gyllen på 170 grader i 7 til 10 min.
Hos oss er det pinnekjøtt i julen, og det har jeg aldri likt. Som kjøttspiser pleide jeg da å få medisterpølse i stedet. Det var ikke særlig godt det heller. Hehe. Men kålrabistappe er jo verdens beste, så etter at jeg sluttet å spise kjøtt har jeg pleid å ha soyaboller: www.halsanskok.no/?ItemID=2054 Selges på Ultra.
Synes de passer greit til. Et aldri så lite aber er at jeg er den eneste som stinker hvitløk på julaften. :knegg: