Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Laks og fløte

#1

Stjerneskuddet sa for siden:

Er så lei ovsnbakt laks og tenke gjøre noe nytt og siden jeg hadde kremfløterest kjøpte jeg matfløte og tenkte jeg kunne få noe ut av det og litt grønnsaker. Har dere tips? Har laksebiter så lurte på å forsteke det litt og så legge det i form med fløten og grønnsakene? Blir det noe av? Eller er det bedre å bruke hollandies saus og gratinere i?


#2

MsM sa for siden:

Ja, jeg pleier å ha litt dijonsennep i matfløten (en ss, ca) og så skjærer jeg en purreløk i skiver og et par epler i biter og har alt i en form. Ha det i ovnen på 200 grader i rundt 25 min. Jeg serverer med ris. En klar favoritt her i huset!


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville heller forstekt grønnsakene. Laksen må ikke steke for lenge.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg hadde woket grønnsakene, helt over matfløte og et par desiliter raspet parmesan, og latt fisken trekke under lokk til slutt.


#5

Mjau sa for siden:

En dag denn uken hadde jeg laksefilèter i en form. La over strimlet løk og paprika. Helte over fløte, og krydret med salt, pepper, gressløk og persille.
Ble kjempegodt! :ja:


#6

Stjerneskuddet sa for siden:

Takk for tips! Jeg har jukset og kjøpt frosne grønnsaker (iiiikkk) så de trenger jo ikke all verdens koketid (skal være lettvin og rask middag imorgen)...

Mjau: hvor lenge hadde du det i ovnen? Blir fløten flytende eller mer som i gratinerte poteter?


#7

Sundae sa for siden:

Jeg pleier å hive på litt spinatputer (synes faktisk det blir godere med frossen spinat enn fersk til akkurat dette. Spank me! :knegg: ) rundt laksen, helle over matfløten og vips! Enkel men suveren laksemiddag!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.