Kamps pepperkaker (uten gluten.. og melk om ønskelig)
1,5 dl vann
2 ss sirup
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss malt ingefær
350 g sukker
Bland dette sammen i en gryte og kok det opp på.
Bland inn 225 g melange uten melk/salt (evt smør vist du tåler det)
La det stå på svak varme slik at margarin/smøret smelter.
La det avkjøle seg i ca 10 minutt og rør inn ca 600g schar melmiks B eller annen glutenfri mel blanding. Begyn med halvparten av melet og rør inn litt etter litt.
Sett den i kjøleskapet til neste dag. Ta den ut noen timer før du skal bake den ut fordi den er ganske hard. Eller sett den på 50% styrke i mikroen et par minutter.
Deigen krever litt knaing før den kan kjevles ut men den er veldig enkel å trykke ut i. Bruker nesten ikke mel til å bake den ut med!
Stekes på 220 g i ca 8 minutter (variere litt fra ovn til ovn..)
Tusen takk - denne her skal eg prøve :) Jenta mi syns kjøpte glutenfrie kjeks er direkte vonde, men har likt det eg har baka sjøl. Men eg har ikkje noko fast oppskrift, så er glad for ei god oppskrft :)
Ninjapepperkaker! :hjerter: Mannen min bestilte sånne former for litt siden, enda han vanligvis synes den kassen med former jeg har på loftet er mer enn full nok. :knegg:
Da var deigen satt, til og med med melmix B :) Veldig spent på korleis den blir å jobbe med. Den var veldig våt, men satte den i kjøl til i morgon - da blir den vel fastare? Smakte i alle fall veldig, veldig godt, og det luktar jul i heile kjøkkenet etter putringa i gryta :D
Kan rapportere om veldig gode pepperkaker! Deigen var fin å jobbe med, og smaken som "normale" pepperkaker. Det var ikkje den tørre smaken som ein del glutefritt ofte får.
I heimen har vi nå pepperkakehuskonkurranse. Vi skal konkurrere med denne deigen her, mot de to jentene i huset som bruker kjøpepepperkakedeig. Blir spennende å se hvordan dette går!
Vi brukte semper sin fin miks, og deigen ble kjempebløt. Konkurransen ble med ett hard, da deigen var veldig vanskelig å bake med, måtte eltes store mengder mel inn for å få den til å ikke sitte på kjevla og alle andre steder.
Mulig det var meltypen som var problemet.
De ble så utrolig mislykka. Jeg bare ler og ler. Til slutt fant jeg ut at de måtte steke tre minutter og da var de flytt ut til en masse som mest lignet bæsj. Men de smaker godt da.
Mulig det er melet jeg brukte. Brukte halvtomhalvt med Toro og Schar.
Det beste er likevel det første brettet. Da kortsluttet hjernen helt så jeg bakte de ut med hvetemel! :knegg:
Jeg har laget den en gang til, også denne gangen med finmiks fra semper. Denne gangen hadde jeg mer mel oppi, og den ble bedre. Men var allikevel litt vanskelig å jobbe med. Neste år må jeg få tak i riktig meltype tror jeg.
Åhh... der var oppskrifta eg leita etter i går! Eg kom ikkje på å leite her! Eg bakte nokre andre, som ikkje blei gode, men da brukte eg melmiks C nok ein gong - og det er berre feil!! Miks B må det vere...
Vi har bakt pepperkaker fra kokeboka til Lene Simonsen, den har jyttemel, og det var veldig gode pepperkaker. Jeg syns ofte jyttemel kan gi litt bismak, men krydderne dekker over denne smaken i pepperkaker ihvertfall.
Lagde like godt en porsjon jeg. Den var farlig god, men jeg klarte å la vær å spise for mye. :fnis: Nå ligger den og koser seg i kjøleskapet, og så skal jeg steke noen testkaker i morgen. Tenkte jeg kunne fryse resten av deigen og steke mer rett før jul. Går det greit tro?
Jeg brukte 500g rismel, 100g bokhvetemel, 1/2ts bakepulver, en dæsj pepper og 1 ts xanthan gum. Blir spennende å se hvordan de blir!