Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkaker med veldig god deig (GFCF)

#1

kamp sa for siden:

Kamps pepperkaker (uten gluten.. og melk om ønskelig)

1,5 dl vann
2 ss sirup
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss malt ingefær
350 g sukker
Bland dette sammen i en gryte og kok det opp på.

Bland inn 225 g melange uten melk/salt (evt smør vist du tåler det)

La det stå på svak varme slik at margarin/smøret smelter.

La det avkjøle seg i ca 10 minutt og rør inn ca 600g schar melmiks B eller annen glutenfri mel blanding. Begyn med halvparten av melet og rør inn litt etter litt.

Sett den i kjøleskapet til neste dag. Ta den ut noen timer før du skal bake den ut fordi den er ganske hard. Eller sett den på 50% styrke i mikroen et par minutter.

Deigen krever litt knaing før den kan kjevles ut men den er veldig enkel å trykke ut i. Bruker nesten ikke mel til å bake den ut med!

Stekes på 220 g i ca 8 minutter (variere litt fra ovn til ovn..)

Sånn ble de seende ut i dag:

Har også laget tog tidligere:

Malen til den ligger som vedlegg.


#2

kamp sa for siden:

Vil bare dytte litt på denne, laget de igjen i helga og deigen er veldig god å jobbe med! I tilfelle noen trenger en glutenfri deig :)


#3

Erica sa for siden:

Takk for fin oppskrift! Er det kampsportpepperkaker? Hvor er de kjøpt?


#4

celebelen sa for siden:

Takk for at du dyttet - denne kan jeg få bruk for.


#5

Syrin sa for siden:

Tusen takk - denne her skal eg prøve :) Jenta mi syns kjøpte glutenfrie kjeks er direkte vonde, men har likt det eg har baka sjøl. Men eg har ikkje noko fast oppskrift, så er glad for ei god oppskrft :)


#6

kamp sa for siden:

Nå har jeg også laget den uten mais. Brukte 50:50 rismel tapikoa stivelse. Det fungerte helt fint det også!


#7

Skilpadda sa for siden:

Ninjapepperkaker! :hjerter: Mannen min bestilte sånne former for litt siden, enda han vanligvis synes den kassen med former jeg har på loftet er mer enn full nok. :knegg:


#8

Erica sa for siden:

Hvor? :har huset fullt av kampsportfolk:



#10

Erica sa for siden:

Takk, Skilpadda! Der var de utsolgt, men da fant jeg hva jeg kunne søke på ihvertfall.


#11

Syrin sa for siden:

Da var deigen satt, til og med med melmix B :) Veldig spent på korleis den blir å jobbe med. Den var veldig våt, men satte den i kjøl til i morgon - da blir den vel fastare? Smakte i alle fall veldig, veldig godt, og det luktar jul i heile kjøkkenet etter putringa i gryta :D


#12

kamp sa for siden:

Den ser bløt ut men stivner pga Melange.


#13

Syrin sa for siden:

...eh, smør... Men det stivnar jo også :)


#14

Einhyrningur sa for siden:

Kan man bruke hva som helst glutenfri melblanding?


#15

kamp sa for siden:

Vil tro det.. Laget akkurat med 50/50 av tapioka stivelse og rismel så du bør kunne bruke semper e.l.

Smør - melange, begge deler stivner når de blir kalde ;)


#16

Einhyrningur sa for siden:

Jeg tror jeg har noe lys melblanding fra toro eller noe som jeg aldri får brukt. Kan jo prøve den kanskje.


#17

Syrin sa for siden:

Kan rapportere om veldig gode pepperkaker! Deigen var fin å jobbe med, og smaken som "normale" pepperkaker. Det var ikkje den tørre smaken som ein del glutefritt ofte får.

Innertier! :)


#18

Erica sa for siden:

I heimen har vi nå pepperkakehuskonkurranse. Vi skal konkurrere med denne deigen her, mot de to jentene i huset som bruker kjøpepepperkakedeig. Blir spennende å se hvordan dette går!


#19

Syrin sa for siden:

Kan melde om at eg har bakt deigen to gonger, ein gong med melmiks B og ein gong med melmiks C. Det var vesentlig mykje betre med B :)


#20

Erica sa for siden:

Vi brukte semper sin fin miks, og deigen ble kjempebløt. Konkurransen ble med ett hard, da deigen var veldig vanskelig å bake med, måtte eltes store mengder mel inn for å få den til å ikke sitte på kjevla og alle andre steder.
Mulig det var meltypen som var problemet.

Men den smakte fantastisk!


#21

kamp sa for siden:

Da er nok melmiks b best ;)


#22

Einhyrningur sa for siden:

De ble så utrolig mislykka. Jeg bare ler og ler. Til slutt fant jeg ut at de måtte steke tre minutter og da var de flytt ut til en masse som mest lignet bæsj. Men de smaker godt da.

Mulig det er melet jeg brukte. Brukte halvtomhalvt med Toro og Schar.

Det beste er likevel det første brettet. Da kortsluttet hjernen helt så jeg bakte de ut med hvetemel! :knegg:


#23

kamp sa for siden:

Merkelig.. Har laget seks deigen med den til nå i år og alle har litt bra!


#24

Erica sa for siden:

Jeg har laget den en gang til, også denne gangen med finmiks fra semper. Denne gangen hadde jeg mer mel oppi, og den ble bedre. Men var allikevel litt vanskelig å jobbe med. Neste år må jeg få tak i riktig meltype tror jeg.


#25

kamp sa for siden:

Dytter opp denne igjen. Deigen er veldig god å jobbe med :)


#26

Syrin sa for siden:

Åhh... der var oppskrifta eg leita etter i går! Eg kom ikkje på å leite her! Eg bakte nokre andre, som ikkje blei gode, men da brukte eg melmiks C nok ein gong - og det er berre feil!! Miks B må det vere...

Takk!


#27

celebelen sa for siden:

Er det noen som har prøvd den med Jyttemel?


#28

kamp sa for siden:

Definitivt best med melmiks b.:riktig:


#29

Erica sa for siden:

Vi har bakt pepperkaker fra kokeboka til Lene Simonsen, den har jyttemel, og det var veldig gode pepperkaker. Jeg syns ofte jyttemel kan gi litt bismak, men krydderne dekker over denne smaken i pepperkaker ihvertfall.


#30

frukt sa for siden:

Skal det ikke være natron eller bakepulver i? :confused:


#31

frukt sa for siden:

Lagde like godt en porsjon jeg. Den var farlig god, men jeg klarte å la vær å spise for mye. :fnis: Nå ligger den og koser seg i kjøleskapet, og så skal jeg steke noen testkaker i morgen. Tenkte jeg kunne fryse resten av deigen og steke mer rett før jul. Går det greit tro?

Jeg brukte 500g rismel, 100g bokhvetemel, 1/2ts bakepulver, en dæsj pepper og 1 ts xanthan gum. Blir spennende å se hvordan de blir!


#32

frukt sa for siden:

De ble veldig gode! :jupp:


#33

kamp sa for siden:

Drar frem denne igjen jeg. Laget seks brett pepperkaker i går og deigen er nydelig å jobbe med!


#34

kamp sa for siden:

Nå er jeg på runde 2 med pepperkaker, de blir fort oppspist!


#35

frukt sa for siden:

God timing. Barna vil lage pepperkaker i helgen. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.