Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva baker dere til jul?

#1

Jeanett sa for siden:

Jupp det lurer jeg på ikveld.

:D


#2

Hyacinth sa for siden:

Umulig å svare på. Jeg baker det jeg klarer, gidder og orker, som varierer fra år til år. Men jeg tror enda ikke det har gått et år uten pepperkaker fra Ikeadeig.

Ellers lager jeg litt konfekt, som regel.


#3

Hyacinth sa for siden:

Og aniskringler! Det skal mye til før jeg dropper det.


#4

oslo78 sa for siden:

Her blir det kakemenn, en runde til med kakemenn og sikkert en til etter det. Dessuten pepperkaker (fra ferdig deig) og kolakaker (for første gang i år, må teste Divines oppskrift!)


#5

Robyn sa for siden:

Kolakaker har jeg bakt uten unntak de siste årene, ellers varierer det litt.

I dag har jeg bakt kolakaker, havreflarn og kransekakestenger. Også har jeg planer om å bake sandnøtter en dag til uka. Også får jeg vel kjøpe pepperkakedeig så gutta får bake pepperkaker.

Særlig mer enn det gidder jeg ikke, tror jeg. Men jeg leser til eksamen så før man vet ordet av det har jeg 18 slag til jul her i år. :knegg:


#6

Fintdethei! sa for siden:

Baker pepperkaker med ungene (avanserte fra Ikea til Berthas pepperkakedeig i år).
Ellers er det mye gode kalorier i god sjokolade....:sparke:


#7

mkj sa for siden:

Hittil har det blitt pepperkaker av ferdig deig. Og egentlig tror jeg ikke det blir noe mer enn det.

Har pleid å lage biscotti og kolakaker, men ble lei av de i fjor. Kjøper nok litt ymse hos bakeren. Vi er mer opptatt av god mat og godis enn av småkakene.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg mener ikke å disse Divine, men jeg ser ikke helt det Fantastiske med de der kolakakene. Jeg er vanligvis en søtmons uten like, men disse blir altfor søte for meg.


#9

Michelle sa for siden:

Reduserer skikkelig på antall sorter i år da det ikke blir spist, og jeg ender alltid med å kaste masse kaker på nyåret. Det blir iallefall Krumkaker, kransekake, pepperkake og Sara Bernard. Ellers ønsker jentene seg langpanne gulrotkake. Utenom dette bakes det grove/fine rundstykker og brød.


#10

Mrs. S sa for siden:

Pepperkaker, hvite kakemenn, krumkaker er jeg sikker på at jeg skal bake.

Jeg har alltid bakt ristopper, men i år tror jeg det blir cornflakes-kaker. Jeg syns det ser mer spennede ut enn puffet ris. Jeg vet ikke om det kan kalles baking, siden de ikke skal stekes. www.klikk.no/mat/spise/article716175.ece

Hvis tiden strekker til så blir det berlinerkranser. De er egentlig ikke gode, men jeg har alltid fått det til, og så er det litt sånn "skrytekaker". Samme med sandkaker.

Jeg kunne tenke meg colakaker og så noen lettvinte som en bare setter med skje. Sånne cookies. Tenker jeg googler litt. Kansje det blir laga i siste liten, Jeg har noen fridager til gode, hvis jeg får innvilget det i julestria kan det bli kaker.


#11

Robyn sa for siden:

I fjor måtte jeg bake to omganger, i år spørs det om jeg ikke får rester. Har nesten nettopp tatt de ut av ovnen og er litt småkvalm allerede. :knegg:
Her i huset er det forøvrig kun jeg og minsten som spiser de, eldste og mannen vil ikke ha. :niks:

Men de ble penere enn jeg noensinne har fått de før, så nå kan jeg faktisk sette de frem på bordet dersom jeg får besøk. Jeg avanserer stadig. :stolt:


#12

mkj sa for siden:

Kromkaker synes jeg er de aller beste julekakene, men jeg kjenner ikke lenger noen som lager det (de kjøpte er ikke akkurat det samme for å si det mildt)

Ellers forsøkte jeg å lage delfiakake for et par år siden, og det var synd jeg ikke dokumenterte prosessen, for da vet jeg om en tråd den hadde passet i. Det skilte seg, og da jeg skulle prøve å vispe det sammen, sprutet det sjokolade over absolutt hele kjøkkenet.


#13

Puslingen sa for siden:

Eg har laga kokosmakroner, og storesøster laga serinakaker. Det vert nok ein runde til med serinakaker rekner eg med. Så skal me baka pepperkaker på arbeidsstova neste helg, og eit pepperkakehus denne veka. Og så lova eg visst storesøster å laga cookies. Trur ikkje eg gidder å baka meir kjeks enn det i år. I går fekk me levert ein boks kakemenn på døra av ei venninna, så no slepp eg det.
Skal baka rundstykker og julebrød snart då, til alle lange frokoster og lunsjer i jula. Julekjeks vert stort sett fortært i advent, og då på søndagane mens me ser Jul i Blåfjell.


#14

Michelle sa for siden:

Det må være hjemmebakt. Vet om flere som baker krumkaker inklusivt meg selv og ei venninne. I år har vi laget krumkaker sammen i 20 år. Greit å være to og koselig:)


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg er heller ikke så glad i kolakaker. Det jeg lager hvert eneste år er aniskringler, cookies, pepperkaker og litt marsipankonfekt. Avhengig av tid, lyst og overskudd baker jeg gjerne endel mer, og liker å prøve nye oppskrifter. I år har jeg tenkt å prøve meg på franske makroner.


#16

millact sa for siden:

Vi har bakt pepperkaker og serinakaker i dag da en snill venninne kjøpte smør til meg i går.


#17

millact sa for siden:

Det er ikke vanskelig å lage krumkaker.


#18

Hyacinth sa for siden:

Cookies, ja, hvordan kunne jeg glemme det! I fjor laget jeg en grunndeig, delte i to og hadde mørk sjokolade og nøtter i den ene, og hvit sjokolade og tranebær i den andre. Det var godt!

Jeg har ennå ikke fått dreisen på de kringlene, Filifjonka. De smaker godt, men jeg har etter fire år nå fremdeles ikke fattet hvordan du bøyer dem i kringlefasong. I år ble det anisboller, da deigen ikke ville samarbeide. I fjor ble de formet som en knute, og året før bøyd i sirkel og deretter la jeg den ene enden over den andre. Begge deler føltes helt feil. Men det smaker jo godt. Ekstremt.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har hamstret. Kiwi på Gosen. Kjøpte seks pakker der på fredag.


#20

Filifjonka sa for siden:

Kringlene: Jeg ruller ut en pølse og bøyer endene mot hverandre til en klassisk kringlefasong, stapper endene litt ned bak på midten. Når de hever seg forsvinner åpningene, men kringleformen er der.


#21

Hyacinth sa for siden:

Ah, jeg tror faktisk jeg ser det for meg, for første gang! De endene krysser hverandre, gjør de ikke? Har du et nærbilde av en kringle liggende, tilfeldigvis?


#22

Maxine sa for siden:

Pleier stort sett bare å bake pepperkaker, har så lite julebesøk at småkakene bare blir spist av ungene uansett..

Har bakt en porsjon cookies, kaller det julekaker jeg :sparke:

Ellers lager jeg som regel konfekt som jeg gir bort, så da sparer jeg noe til å ha her hjemme også.


#23

Acino sa for siden:

Julemuffins; små muffins med sitron og rosiner.
Delfiakake; bruker mer egg og sjokolade, mindre sukker, vaniljesukker, kjeks, troika, snickers og geletopper.
Rundstykker; store lyse med valmuefrø til julefrokosten.
Julebrød; med sukat og rosiner, også til julefrokosten - med smør og brunost eller hvitost.
Pepperkaker; Lager store hjerter med bringebærhjerte i midten - til å henge i vinduene.

Av og til kokkosmakroner, nøttekaker og eplekake. Har aldri lagd krumkaker selv etter at jeg flytta hjemmefra for ørten år siden, men jeg har skikkelig lyst på. Tror likevel jeg skipper; har ikke utstyret og det er bare jeg som liker krumkaker - med masse krem i!. Hey, ungene, de kan jeg vel kanskje få til å like det!! :knegg:


#24

Filifjonka sa for siden:

Ja, de krysser hverandre. Har dessverre ikke noe bilde.


#25

mkj sa for siden:

krUmkake, sorry folkens, men jeg sier jo krOmkake - og tror egentlig aldri at jeg har skrevet det før, men det er vel krummingen som er opphavet til navnet.


#26

Hyacinth sa for siden:

Nei, men jeg tror faktisk jeg skjønner. :knegg: Jeg skal lage en ny ladning snart. De forsvinner skremmende fort. Vi pleier å tine dem i ovnen før frokost og spise med mengder av setersmør. :sparke: Jeg er sikker på vi kunne spiste fem hver, men vi begrenser oss til en eller to, og kun i helgene i adventstiden.


#27

Mrs. S sa for siden:

Nå fikk jeg lyst til å bake de! Har aldri bakt aniskringler. Men julebrød har jeg bakt, sånn med rosiner i. Det vil jeg ha i år, så snart jeg får mer mel i hus.


#28

millact sa for siden:

Jeg har vært overalt her uten å finne og gav opp. En venninne fikk tak i på Brustad Brua til meg i går kveld, 4 pakker, så nå er vi reddet for en liten stund. Og en annen har fått tak i 2 til meg i Ryfylke. Så nå må det vel bakes mer. Har planer om å lage bountykuler i morgen, første gang. Kanskje blir det kokosmakroner også, lettvint og godt.


#29

Selma sa for siden:

Jeg har bakt lefser og mandelbunn m/gul-krem i dag. I tillegg har jeg planer om pepperkaker (mest for selve bakingen og pyntingen), kolakaker og kransekakestenger. Et lass med rundstykker hører også med. Jeg er glad i å bake, så det kan godt tenkes at det blir bakt litt mer før jul


#30

Hyacinth sa for siden:

Aniskringler smaker godt og ungene synes det lukter jul av det, så jeg føler jeg er nødt. :knegg:

Men jeg bruker vanlig malt anis, ikke malt stjerneanis, som det står i oppskriften. Det har jeg nemlig aldri sett, i tilfelle må jeg male stjerneanisen selv.


#31

Filifjonka sa for siden:

Jeg har alltid trodd at det var det samme jeg da, men jeg googlet nå og ser at det ikke er det. Det pleier alltid å stå "malt stjerneanis" på de posene jeg finner.


#32

Adele sa for siden:

Julebakst spiser vi lite av, så det lager vi ikke. unntaket er pepperkakehus. Jeg velger heller å bake andre ting til jul; i år skal jeg bake boller, rundstykker og sjokoladekjeks.


#33

Filifjonka sa for siden:

Men det er vel julebakst det også, hvis du baker det til jul? :)


#34

Adele sa for siden:

Jo, det har du rett i. Jeg tenkt mer på tradisjonell julebakst ala syv sorter.


#35

Honda sa for siden:

Pepperkaker ilag med ungene.

ellers får jeg ikke til å lage julekakene vi bruker med splenda eller lignende blir bare ekkle kaker,eller stein harde:/

Så skal jeg lage en dots kake til julaften. ellers bruker vi ikke så mye kaker.
Jeg og mamma har laget 2 sorter lefser ,som vi har delt.Etter 3 år med prøving så fikk vi de bra til med splenda. Mamma tåler heller ikke sukker/fruktose.
Men fyllet i lefsene ble snør,kanel og sukrin melis,det som ble best:)

Så skal jeg vel lage sjokoladekake

Ungene er glade i kjeks,men ikke så glade i kaker så tenkte jeg skulle prøve å lage noen sjokolade cookies.Om jeg finner noen som har prøvd med splenda-sukrin før meg. gidder ikke mere prøving. lei :fnis:


#36

kokosbolle sa for siden:

Neiman Marcus cookies er det eneste jeg alltid baker. Så blir det kanskje Serinakaker også.


#37

silje sa for siden:

Myke, vidunderlige bergenske kakemenn.
Tynne, tynne, sprø krumkaker og
kransekakestenger


#38

Taien sa for siden:

Jeg baker kakemenner, sirupsnipper, risboller, sandnøtter og av og til coockies.
Kransekakestenger kommer også ofte i boksen. Mamsen lager berlinerkranser til meg, noe av det beste jeg vet!


#39

Røverdatter sa for siden:

I år er sikkerlisten pepperkaker, kolakaker og knekk-kaker. Også får jeg krumkaker av mamma.

På kanskjelisten ligger et par konfekter som jeg ikke vet hva heter, risboller og cookies.


#40

Frøydis sa for siden:

Jeg baker brune pinner, Maryland Cookies og myke vannkringler.

Også lager jeg og ungen pepperkaker, men der kjøper jeg deigen.


#41

Turte sa for siden:

I år blir det pepperkaker, risboller og kolakaker.


#42

Dronningen sa for siden:

Jeg baker ikke så mye. Nøttkyss/mandelkyss hovedsaklig. Evt. en kake i romjula om vi får besøk. Ellers baker moren min når hun er her. I år blir det knekkaker, skriverfruens, vannkringler (nordnorsk fenomen, og vi dypper dem heller ikke i vann, så de blir da myke) og så skal vi mekke sammen noe konfekt. Hun har også med seg krinalefse nordfra. Ellers kjøper jeg et par kransekaker. I år feirer svigermor jul hos oss, og hun har sikkert noe med seg hun også. Jeg er mer glad i godteri (sjokolade/marsipan) enn så mye kaker.


#43

Pingis sa for siden:

Så langt har vi pepperkaker, hvite kakemenn og kolakaker. Kransekakepinner og biscotti skal jeg også bake, tror jeg. I tillegg skal det feires bursdag rett før jul, så det må vel bakes noe litt mer kakete også.


#44

Mandarin sa for siden:

Sandnøtter, krumkaker, smørkranser, pepperkaker, og om jeg gidder: kokosmakroner.


#45

Robyn sa for siden:

Har bakt sandnøtter og brune pinner i tillegg til colakaker, kransekakestenger og havreflarn som nevnt over her. Minsten har bakt pepperkaker med farmor og farfar, så da satser jeg på å slippe det i år. :knegg:
Tirsdag blir det lussekatter.


#46

amor sa for siden:

Her ligger pepperkakene klare i boksen. De bakte vi i går jeg, mine tre yngste og bonusgutten. Det var kjempekoselig! I tillegg lagde jeg krumkaker, for det må vi ha. Ellers blir det lite bakst her i huset. Det blir ikke spist. Barna ønsker seg sjokoladekake og gulrotkake og det skal de få. I tillegg blir det lussekatter den 13. Det er viktig.

Risboller er det som skal lages utover dette. Kransekake har vi i fryseren og kanskje, kanskje blir det spist litt av den også i julen.


#47

polarjenta sa for siden:

Jeg baker minst mulig. Jeg hadde planer om å bake pepperkaker sammen med ungene, men det har mamma gjort. Så bakte vi sånne sjakkruter sammen med en venninne og hennes barn. Noe mer blir det ikke.


#48

Mrs. S sa for siden:

Dette forumet er farlig. :nemlig:

Jeg er nå oppe i 8 sorter + konfekt. Så mange andre fristende matsider og blogger som er linket til herfra også.

Krumkaker
Sirupsnipper
Hvite kakemenn
Neiman marcus cookies
M&M cookies (med non-stop isteden)
Kanelstjerner
Risboller
Kolakaker

Julebrød, bakt 2 ganger. Blir sikkert en runde neste uke også. Og Lussekatter.

Punsjeboller
Sjokoladefudge
Cornflaks/peanøttsnacks
Mozartkuler

Og ennå sikler jeg på mye. Huset har ost av sjokolade og sukker. Jeg skjønner ikke de som sier det ikke blir spist opp. En stor boks kolakaker er helt tom, og ungene stakk av med krumkakeboksen og spiste hele det øverste laget.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.