Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg bake kokosmakroner i dag? Holder de seg til jul?

#1

liefje sa for siden:

Jeg forutsetter at vi klarer aa la vaere aa spise dem opp, altsaa. Lurer bare paa om de ikke blir törre og harde. Andre julekaker er jo törrere, og de holder seg bra, men jeg vet ikke helt med kokosmakroner. Noen som kan hjelpe?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns egentlig ingen kaker er gode når de er bakt såpass lenge før jul. De mister jo den ferske smaken og blir tørrere. Men kanskje de kan fryses?


#3

Bluen sa for siden:

De kan helt fint fryses! Det kunne i alle fall de hasselnøttmakronene som svogeren min bakte i fjor. Jeg tok dem opp fra fryseren porsjonsvis, og de var ferske og gode. (Og nå først ser at jeg at det var kokosmakroner, og ikke mandelmakroner. Da vet jeg vel strengt tatt ikke. :knegg: )


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes kaker generelt er best når de er ferske.


#5

Filifjonka sa for siden:

Alt som ikke skal fryses lager jeg den siste uka før jul.


#6

Michelle sa for siden:

Jeg har bakt kokosmakroner hvert år i mange år, og de holder seg godt om lokket på boksen er helt igjen. Fryse har jeg aldri prøvd.


#7

liefje sa for siden:

Jeg har saa liten fryser at det blir bare tull aa putte dem oppi der. Jeg tror jeg venter en stund, kan jo heller skrive julekort i dag.


#8

Tjorven sa for siden:

Kokosmakroner er vel av den typen som takler oppbevaring ganske godt.

Har du en god oppskrift, så må du gjerne dele den. Jeg vil ha sånne som er litt seige i midten og ikke bare er marengs. Har ikke funnet den optimale oppskriften enda, men er veldig glad i kokosmakroner.


#9

liefje sa for siden:

Mine er både enkle og gode/seige. Oppskrift:
3eggehviter
180gr melis
250 gr kokosmasse

Pisk eggehviter stive. Pisk inn litt og litt melis. Rør inn kokosmasse. Settes i topper med teskje på bakeplate. Stekes 180 gr i 10-12 min til de er lyse og gyldne.


#10

Tjorven sa for siden:

Pisker du eggehvitene helt, helt stive eller bare nesten helt stive?

Oppskriften ligner nemlig på en jeg har forsøkt før, men de ble til marengs med kokos i, og det ble litt feil.


#11

liefje sa for siden:

Jeg er ikke så utrilig nøyaktig når jeg baker, men jeg har ikke merket noen forskjell på resultatet. Synes denne oppskriften er idiotsikker.


#12

Puslingen sa for siden:

200 gr kokos
200 gr sukker
4 eggekviter

Ha alt i ei kjele og varm til det er blankt og seigt. Sett på papir på plate, og steik på 200 grader i 10-15 min. Seige, saftige makroner. Smashing!


#13

Mjau sa for siden:

Jeg hadde kunnet bake de nå tror jeg. Uten å tenke over holdbarheten.
Men det er kanskje noe i det.

Jeg har så langt bakt eggeplommekaker som er marengsaktig, og colapinner. De er jo riktignok litt seige, men tror det skal gå helt fint. Har kjølerom å sette dem i jeg da, det hjelper kanskje på holdbareheten.


#14

Pegasus sa for siden:

Prøvde denne oppskriften i dag:
4 eggehviter
140 gram sukrinmelis
1/2 ts vanilje
250 gram kokosmasse
Stekt på 180 grader i 10 min.

Håper de holder seg til jul, for jeg har ikke plass i fryseren.


#15

liefje sa for siden:

Det gaar sikkert bra. Hvordan smakte de med sukrinmelis, forresten? Fikk du den "kalde" smaken eller var det greit?


#16

Pegasus sa for siden:

De ble gode med sukrinmelis, synes ikke det ble noen "kald" smak. Men det ble litt i søteste laget for min del, så hvis jeg lager en porsjon til før jul, blir den med mindre melis i.

Min bedre halvdel, som egentlig ikke liker kokosmakroner, syntes disse var kjempegode. Det tar jeg som et godt tegn. ;)


#17

liefje sa for siden:

Takk. Da pröver jeg aa lage dem. Mannen er paa lavkarbo, men vi maa jo ha julekaker likevel!


#18

frksnupp sa for siden:

Jeg bakte i går og har dem i lufttett boks. Håper de holder seg fint til jul! Bør jeg heller fryse dem og ta dem opp før vi reiser hjem på juleferie?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.