Jeg forutsetter at vi klarer aa la vaere aa spise dem opp, altsaa. Lurer bare paa om de ikke blir törre og harde. Andre julekaker er jo törrere, og de holder seg bra, men jeg vet ikke helt med kokosmakroner. Noen som kan hjelpe?
De kan helt fint fryses! Det kunne i alle fall de hasselnøttmakronene som svogeren min bakte i fjor. Jeg tok dem opp fra fryseren porsjonsvis, og de var ferske og gode. (Og nå først ser at jeg at det var kokosmakroner, og ikke mandelmakroner. Da vet jeg vel strengt tatt ikke. :knegg: )
Kokosmakroner er vel av den typen som takler oppbevaring ganske godt.
Har du en god oppskrift, så må du gjerne dele den. Jeg vil ha sånne som er litt seige i midten og ikke bare er marengs. Har ikke funnet den optimale oppskriften enda, men er veldig glad i kokosmakroner.
Mine er både enkle og gode/seige. Oppskrift:
3eggehviter
180gr melis
250 gr kokosmasse
Pisk eggehviter stive. Pisk inn litt og litt melis. Rør inn kokosmasse. Settes i topper med teskje på bakeplate. Stekes 180 gr i 10-12 min til de er lyse og gyldne.
Jeg hadde kunnet bake de nå tror jeg. Uten å tenke over holdbarheten.
Men det er kanskje noe i det.
Jeg har så langt bakt eggeplommekaker som er marengsaktig, og colapinner. De er jo riktignok litt seige, men tror det skal gå helt fint. Har kjølerom å sette dem i jeg da, det hjelper kanskje på holdbareheten.
De ble gode med sukrinmelis, synes ikke det ble noen "kald" smak. Men det ble litt i søteste laget for min del, så hvis jeg lager en porsjon til før jul, blir den med mindre melis i.
Min bedre halvdel, som egentlig ikke liker kokosmakroner, syntes disse var kjempegode. Det tar jeg som et godt tegn. ;)