Tallulah sa for siden:
Opplys meg - er dette godt? Hva er det laget av? :skeptisk:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tallulah sa for siden:
Opplys meg - er dette godt? Hva er det laget av? :skeptisk:
Kitty Bastard sa for siden:
Innmat. I sterk kontrast til utmat.
Jeg er vant til at innmatpølse inneholder svinekjøtt, svinehjerte, svinelunge, spekk, løk, salt og krydder.
Og at det ikke smaker spesielt godt.
Fløyel sa for siden:
Den inneholder innmat (dvs. lunger og hjerte) av gris eller sau.
Mine smaksløker er ikke begeistret.
Tallulah sa for siden:
Åh. Nå gulpet jeg litt. Lunger høres verst ut, hjerte skulle jeg greid.
Fløyel sa for siden:
Også pakkes den selvfølgelig inn i litt tarmer. :knegg:
Floksa sa for siden:
Det er kjempegodt!
Harriet Vane sa for siden:
Jeg er oppvokst med innmatkaker (en slags kjøttkaker) og de var kjempegode. Min mor har alltid vært veldig flink til å legge innmat i melk eller vann i dagevis, så de skulle miste en del av den sterke smaken. Så malte hun kjøttet veldig fint og hadde i en god del spekk, mye fløte, mye stekt løk og pepper, ingefær, muskat og allehånde. Farsen var utblandet med vanlig kjøttdeig. Farsen ble stekt til små kjøttkaker og servert med fløtesaus, dampede grønnsaker og mandelpoteter.
Tallulah sa for siden:
Jeg kjøpte nemlig medisterpølse på bondens marked sist, men han anbefalte innmatpølsa. Jeg turte ikke prøve.
Harriet Vane sa for siden:
Hvis den smaker som de innmatkakene jeg er oppvokst med, er du in for a treat! Liker du leverpostei?
Fløyel sa for siden:
Det høres jo faktisk utrolig godt ut. Jeg husker bare innmatspølsene fra min barndom, som min bestemor lagde. De var grove, blekrøde, luktet og smakte rart. Så jeg er nok farget av de opplevelsene. :rødme:
Tallulah sa for siden:
Disse var mørk skittenrosa, jeg får spørre om smaksprøve på lørdag. Jeg liker leverpostei, men ikke i pølseform.
Harriet Vane sa for siden:
Ja, det var godt! Min mor kunne lage kjempegod levergryte og nydelig blodpudding også. Utvanning og krydring er alfa og omega.
Tallulah sa for siden:
Lever liker jeg.
Floksa sa for siden:
De jeg har smakt har vært mye bedre enn vanlige medisterpølser, magrere, mer kjøtt, grovere og mye mere god smak!
Vi har innmatpølse på bordet julaften.
Også på bondens marked da, da er den heltsikkert utrolig god!!!
Tallulah sa for siden:
Sniller du meg, Floks? :skeptisk:
Nå følte jeg meg veldig Miss Grünerløkka 2011.
Floksa sa for siden:
Nei nei, det var helt ærlig. Produkter som selges der er laget med en god posjon kjærlighet og holder en helt annen kvalitet enn masseprodusert vare.
:men dette vet du jo: :o
Tallulah sa for siden:
Ah, Jeg trodde du syns jeg var sånn teit urbanist som tenker at alt som ser ut som det lages av en grei bonde er superbra mat. :knegg:
Men det er virkelig gode produkter der, og veldig hyggelige bønder og selgere. Jeg går bare og venter på at Gjeddelaget skal komme tilbake, gjeddekakene var de beste fiskekakene jeg noensinne har smakt.
Og den julerullen jeg kjøpte der sist ... NAM!
Til og med min superskeptiske sønn spiser hjortepølser når vi kjøper dem der.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.