Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake er den beste du noen gang har smakt?

#1

DM sa for siden:

Jeg har lyst til å bake en skikkelig god kake, og trenger inspirasjon. Noen som vil dele navn på kake eller oppkskrift?


#2

Pingis sa for siden:

Sachertorte er den beste kaka jeg vet om. Jeg har aldri bakt det sjøl, bare spist konditorivarianter.


#3

007 sa for siden:

Jeg er ingen kakeelsker, men jeg liker veldig godt pavlova, Verdens Beste og brownies.


#4

Nenne sa for siden:

Jeg er veldig svak for Kvæfjordkake.


#5

Retz sa for siden:

Pavlova. Med masse jordbær, kiwi og blåbær.

Oppskrift.


#6

Erica sa for siden:

Jeg har oppskrift på en fantastisk god brownie. Den er sjokoladetung så det holder, med hakkede nøtter i, og det som gjør den spesielt god er at den er dekt med herlig sjokoladekrem og karamellglasur. Søt som få ja, men er fantastisk god til kaffe. Si fra om jeg skal grave frem oppskrift til deg.
Ellers så er snickerskake en fulltreffer.


#7

DM sa for siden:

Jatakk, jeg vil veldig gjerne ha oppskrifter. :jupp:


#8

Erica sa for siden:

1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm

250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)

SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte

KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør

Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.

GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.

Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!

Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.


#9

Maxine sa for siden:

En gammel kollega bakte verdens beste ostekake, med lime i, og noe krydder i bunnen. Denne tråden minte meg på at jeg må huske å få tak i den oppskriften!


#10

Tjorven sa for siden:

Helt ubeskjedent så anbefaler jeg min egen gulrotkake. Den har faktisk blitt favoritten til ikke så helt få som har krysset dens vei. 2 av mine 5 kolleger mener at det er den aller beste kaka i hele verden. Og den er lett som en plett å lage.

Tjorvens fantastiske gulrotkake

375 g sukker
2 dl olje (bruk mais- eller solsikkeolje; IKKE olivenolje)
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 stor ts vaniljesukker
500 g revne gulrøtter
50 g valnøtter (kan sløyfes; særlig hvis kaken skal serveres til noen med mulig nøtteallergi)

Glasur:
125 g fløteost (jeg bruker Tine Naturell)
50 g mykt smør eller margarin
2 ts vaniljesukker
200 – 250 g melis

Pisk sukker og olje til en kremet masse og pisk eggene i, ett om gangen.

Sikt på mel som er blandet med kanel, salt, natron og vaniljesukker.

Vend i gulrøtter og eventuelle nøtter til slutt.

Fyll deigen i en velsmurt form (ca 24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i minimum 1 time på nederste rille i ovnen. Det pleier å ta ca 1 time og 20 minutter, men dette varierer med ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.

Pisk fløteost og smør og tilsett vaniljesukker og melis. Smør dette på den avkjølte kaken.


#11

carmenzita sa for siden:

Pavlova og Kvæfjordkake!



#13

Stikka sa for siden:

Kjempesuksess, etter oppskriften inne på Det søte liv, tror jeg må være min favoritt. Jeg er også veldig glad i brownies i forskjellige varianter, men den gule, tykke kremen på kjempesukess, sammen med nøttebunnen, gjør nok at den havner foran brownies på favorittlisten.


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns denne er fantastisk god. Fant den ved å søke på kiwi som du ser, gidder ikke endre.. :)

Dette er en skikkelig festkake hos oss:

Bunner:
300 g (5 dl) mandler
300 g (5 dl) melis
8 eggehviter

Eggekrem:
4 eggeplommer
90 g (1 dl) sukker
1/2 dl kremfløte
100 g smør

Sjokoladefromasj:
1 1/2 pl Freia Dronningsjokolade
1/4 dl sterk kaffe
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
2 eggehviter
60 g (1 dl) melis
2 kiwi (gjerne mer syns jeg)

Pynt:
1/2 dronningsjokolade, høvlet
2 kiwi (gjerne mer..)
2 dl kremfløte
........................................

150 grader midt i ovnen ca 20 min.

Bunner:
Eggehvite og melis piskes til tykk marengs, tilsett malte mandler, bland lett sammen.
Del røren i 3, fordel den i 3 like store former (det har ihvertfall ikke jeg, så jeg tar 3 ark bakepapir og tegner opp rundinger på ca. 22 cm, fordeler røren på disse) og steker dem lys gylne.

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og fløte blandes og tyknes i en kjele i vannbad under stadig omrøring, avkjøles.
Tilsett mykt smør litt etter litt, sett kremen kaldt.

Sjokoladefromasj:
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i kaffe ved svak varme, avkjøles noe og piskes så til krem. Tilsett eggeplommene under pisking. Eggehviter og melis piskes til tykk marengs og tilsettes sammen med pisket fløte. Bland fromasjen forsiktig.

Montering av kaken:
Legg den ene bunnen på et fat og fordel eggekremen på. Legg på en bunn til og fyll med ca 2/3 av fromasjen + kiwi i skiver. Legg på bunn nr. 3 og pynt med resten av fromasjen, krem, høvlet sjokolade og kiwi (Pleier å ta først fromasj, så høvlet sjokolade i midten og en sirkel av kiwi rundt med kremdotter oppå der igjen - men det går jo an å gjøre på flere måter).

Tar sin tid å lage denne kaken, men det er verd det. Jeg syns det er godt med mer kiwi enn det står i oppskriften, for å få litt friskhet til alt det søte. Egentlig er det gelatin i sjokoladefromasjen, men jeg har kuttet det ut og syns det blir bedre uten. Fromasjen blir fin og stiv uansett. (Hvis noen ønsker gelatin så var det 3 plater).


#15

Anne C sa for siden:

Verdens beste, og Salt sin Red Velvet.


#16

Filifjonka sa for siden:

Denne syns jeg også er supergod:

Frossen peanøttkake
Denne skal være halvfrossen og blir dermed litt iskake-aktig, veldig god:

Stivpisk:

6 eggehviter
6 dl sukker

Bland inn:

4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)

40 knuste Ritz-kjeks

Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.

Stekes 20-25 min ved 175 grader.

Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.

Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.

Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.

Oppbevares i fryseboksen.

Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv

langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir

litt. OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!


#17

krystallklart sa for siden:

After eight-kaka som venninna mi lager. :nemlig:


#18

trøtt sa for siden:

Jeg er ikke noe stor kakespiser, men liker veldig godt suksessterte og god gammeldags fyrstekake.



#20

GinaK sa for siden:

Oreokake og snickerskake.


#21

Bomull sa for siden:

Suksesskake.



#23

polarjenta sa for siden:

Pavlova og budapestrull.


#24

mkj sa for siden:

Jeg har ikke oppskriften, men det er en kake som består av to tynne nøttebunner. I mellom dem er det deilig tykk eggesjokoladekrem. På toppen av kaka et lag med pisket krem og revet sjokolade til pynt. Den er til å dø for.


#25

Odelia sa for siden:

Er det hakka mandler, sjokolade og kokkos i nøttebunnen? Da kan det være moi-kake (og ja, den er nyyyydelig :nam: ).

MOIKAKE
6 eggehviter
300 g sukker
Eggehviter & sukker stivpiskes
150 g hakka mandler
1/2 plate hakka kokesjokolade
1 kopp kokkos
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

Langpanne 180 C i 30-40 min (settes først på nederste rille og deretter i midten de siste ca 15 min).

Krem
6 eggeplommer
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
6 ss kaffe
1/2 plate kokesjokolade

Alle ingrediensene i kremen varmes opp, rør deretter i 150 g temperert meierismør. Langpannekaken deles i 2 halvdeler, smør halvparten av kremen mellom kakedelene, kan også ha banan eller annen frukt i midten. Smør resten av kremen på toppen av kaken, ha på fløtekrem og frukt (f eks ananas, fruktcoctailbær, fersken), evt hakka sjokolade.

Jeg bruker å ha fruktcocktail på toppen.


#26

arrow sa for siden:

Personlig har jeg to favoritter; Tiramisu og bløtekake med valnøttbunn og marsipanlokk. Jeg må legge til at marsipanen må være tynt kjevlet. Ellers i familien er den noen som har fyrstekake og epleterte som favoritter.


#27

Bloppy sa for siden:

Oreo dream, suksess terte og pavlova. :nam:


#28

Sir Limpalot sa for siden:

Beste kake?
Mormors wienerbrød, helt klart!
Men har jeg oppskriften? Nei.
kan sikkert skaffes, hvis jeg spør pent. :)


#29

Molly sa for siden:

Suksessterte, to lag mandelbunn med gul krem mellom, sjokoladelokk og gul krem som pynt.


#30

Fakse sa for siden:

Dersom jeg får suksessterte spiser jeg til jeg MÅ stoppe fordi jeg er kvalm. Er ikke noen stor kakespiser ellers, men kan gjerne ta både to og tre store stykker.


#31

Charlie sa for siden:

Jeg er veldig glad i både pavlova og i ulike sjokoladekaker, gjerne på samme tallerken...

En fin mellomting er Lillians snickerskake. Den er ganske annerledes enn den som ellers benevnes Snickerskake, jeg liker "Lillians" best:

www.matoppskrift.no/oppskrift/Lillians-Snickerskake


#32

Arktis sa for siden:

Troika-kake og oreo-kake :nikker:


#33

mkj sa for siden:

Odelia, det kan nok ligne på denne, men det er ikke kokos i den. Uansett en sykt god kake. Har en venninne som baker den, har aldri gjort det selv.


#34

Ru sa for siden:

Sjokolademoussekaken de har på Konditoriet på Haukeland kommer høyt opp på listen, i hvert fall!


#35

silje sa for siden:

En god, litt grov eplekake liker jeg best.

Finner ikke oppskrift, men å erstatte noe av hvetemelet med sammalt er oftest nok.


#36

Pesten sa for siden:

Oreokaken :hjerter: Klarer ikke å stoppe.


#37

Syrinx sa for siden:

Jeg blir ofte revet med av "motekaker" og kaker jeg får servert i selskaper, men den jeg alltid faller tilbake på er Kvæfjordkake.


#38

Karamell sa for siden:

Der er jeg også, men snickers kanskje på 1. plass.


#39

Salt sa for siden:

:rørt:


#40

Nessie sa for siden:

Tror jeg skal teste denne til bursdagsfeiring søndag. :D




#43

Harriet Vane sa for siden:

Av alle kakene jeg har laget, synes jeg definitivt at pasjonsfruktmousseostekaken er den aller aller beste.

Pasjonsfruktmousseostekake:

Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter

Still stekeovnen på 180 grader.Pisk eggehviter og sukker
til marengs.Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.

Pasjonsfrukt krem
500 g naturell kremost
325 g sukker
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice (skrap ut innholdet av fruktene i en sil, gni med baksiden av en sleiv el. for å skille saft fra steiner, evt kan alt innholdet i pasjonsfrultene kjøres kjapt i en blender og siles. det går litt fortere.)
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte

Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin.Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken.

Gelé
1, 5 dl g pasjonsfrukt juice
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 1/2 plater gelatin

Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.

Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.

Smelt hvit sjokolade, og smør sjokoladen ut over et bakepapir, ha i frysen og ta ut igjen når kaken skal pyntes.

Fjern kakeformen. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer. Pynt kaken med friske bringebær som drysses med melis, og ha sjokoladeflak langs kanten av kaken.


#44

Harriet Vane sa for siden:

Denne er en god nummer to (her kan man kutte ut melet, det har Polyanna prøvd og det gikk fint, eller man kan erstatte det glutenfritt finbakstmel uten at det gjør noe.)

Fransk sjokoladekake

250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.

Kaken stekes på 175 C 30-40 min.

Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.

Oppå kan man pynte med kandiserte appelsinskall:
Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler bruk evt sånn spesiell sitrusskreller. Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.


#45

Palmen sa for siden:

Kahluakaken på cafe Bacchus i Oslo er min favorittkake.
Skulle ønske jeg hadde oppskriften på den.


#46

GinaK sa for siden:

Jeg har noen sånne napput-brosjyrer som kommer utenpå ulike ukeblader og tror jeg har sett en sånn type ostekake, skal hjem og sjekke.

Harriet, jeg har lest oppskriften på denne pasjonfruktmoussekaken din før, har lyst til å prøve å lage den..
Har du et bilde av hvordan den ser ut? :)


#47

Hot Lips sa for siden:

Jeg er svak for alt med sjokolade, men tror faktisk det er få kaker som er bedre enn New York cheesecake med rørte blåbær på toppen. :nam:


#48

oslo78 sa for siden:

Ostekake.


#49

Harriet Vane sa for siden:

Noe sånt:

Jeg vil forresten anbefale å bruke den største kakeformen du har. Etter at jeg begynte å bruke Kenwood blir alt så voluminøst og fluffy, at kaken rett og slett blir større og det blir nesten ikke plass til geleen i en 24 cm form.

Jeg bruker en 30 cm nå og det er passe.


#50

mkj sa for siden:

Jeg lager ikke så fancy som Harriet Vane, men pleier å ha med pasjonsfruktsteinene i geleen. Da blir det rompetrollkake til ungenes store begeistring.


#51

Silje sol sa for siden:

Denne:

Brownies med ostefyll.

Du treng:
Mørk røra
125g smør
100g kokesjokolade
200g sukker
3 egg
40 g kveitemjøl
2ss kakao
0,5 ts bakepulver
Lys røra
200g naturell kremost
1 dl melis
100 g kvit sjokolade
Smelt smør, kokesjokolade og sukker.
Avkjøl litt før du rører inn eitt og eitt egg.
Sikt inn det tørre og hell røra i ei lita rundt form (ca 24cm).
Smelt den kvite sjokoladen, tilsett kremost og melis og visp saman.
Legg toppar av ostekremen rundt om i sjokoladeblandinga.
Trekk ei skjei gjennom ostekremen slik at den
marmoreres i sjokoladerøra.
Steikes nederst i omnen på 180 grader i ca 35 minutt.
Den er like god dagen etter, i tillegg til at den er lettere å skjære i.
Kan væra godt med is og friske bær til då den er mektig - men god!
Nyt!

Og denne:

Du trenger:

*1pk fløte
*1 pk philadelphia ost naturell
*ca1/2 dl melis

*1/2 - 1 pk Safari kjeks med sjokolade (spørs hvor stor kake du lager).

  • Bær& frukt etter eget ønske. Jeg brukte 3 bananer, 2 kiwi og skogsbæblandig fra fryseren.
Slik gjør du:

Pisk fløten nesten ferdig, tilsett deretter osten og pisk den luftig.

Smak til med melisen, kremen trenger ikke bli så søt pga at bunnen er det.

Knus kjeksene og trykk dem ut i en form.

Smør kremen over.

Hakk bananer og kiwi i passelige biter, å legg på kaken.

Superenkle å lage begge to, og sååå gode! :D


#52

Nessie sa for siden:

Åh, disse hadde vært noe for meg tror jeg! :D


#53

Ole Brumm sa for siden:

Farlig tråd å lese...
Det varierer litt hva jeg er mest glad i, men den ene kaka som jeg alltid har satt enormt stor pris på er suksessterten, ingen over ingen ved siden!

Av nye tilkommere er jeg glad i pavlova, oreokake og de fleste varianter av brownie eller sjokolafefondant karakter.


#54

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ingen kakeelsker (gi meg middag!), men må jeg velge, så er den beste Rooms gulrotkake, med ekstra mye mørk sjokolade i, og helst i store biter. Mye mer gulrot enn det som står i oppskriften, mer eple også. Og ekte vanilje i kremen, selvsagt.


#55

Benzo sa for siden:

Elsker kaker og det er vanskelig å velge, men denne fra Matspecialen (catering) er helt nydelig.


#56

Candy Darling sa for siden:

Jeg har også faktisk ROOMs gulrotkake som favoritt. Jeg er ikke glad i marengs, og heller ikke mandelbunn, som veldig mange av de voksne favorittkakene inneholder. Dessuten er jeg ikke glad i vanlig krem.

Ellers liker jeg også noen av de andre sclägerene herfra, CCCB og oreokake.


#57

Tallulah sa for siden:

Min favoritt er mintsjokoladekaka jeg har lagt inn oppskrift på her tidligere.


#58

Nessie sa for siden:

:vilha:

Her hvor?



#60

Hyacinth sa for siden:

Du er meg! :sjokk:


#61

Slettet bruker sa for siden:

Den napoleonskaken de solgte i dyreparken i Kristiansand da jeg var liten. For å si det sånn - jeg er over førti og jeg husker den godt.


#62

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker gode brownies, R.O.O.M gulrotkaken, gode ostekaker, kaker med mandel- og nøttebunn og mousse, peanøttkake, pavlova, kaker med masse friske bær ...

De kakene jeg ikke er så glad i er Verdens beste, bløtkake, tørre sjokoladekaker, Napoleonskake, Oreokake og den ostesjokoladekaken med den utrolig lange tråden her inne.


#63

Pepper Lemon sa for siden:

Det varierer litt hva jeg foretrekker, men nå for tiden er det denne trøffelkaken som er favoritt. Jeg er generelt glad i sjokoladekaker og gulrotkaker, og utvalgte eplekaker.


#64

Tuppen sa for siden:

Oh - den må prøves. :nam:


#65

Irma sa for siden:

Jeg har alltid vært glad i "Verdens beste" og ordentlig (ikke sånn tullekrem) "Napoleonskake".

Ellers smakte jeg en utrolig saftig og god sjokoladekake med bringebærsaus for litt siden. Jeg måtte forsyne meg av den to ganger. :sparke: Pamina vet kanskje hva slags kake det er snakk om? :blafre:


#66

Amelie sa for siden:

Helt enig!


#67

Amelie sa for siden:

Å, ikke så beskjeden! Da jeg spiste Pavlova (smakt 2 ganger), måtte jeg forsyne meg...4 ganger. Eller var det...5? :nemlig:


#68

amylin sa for siden:

Å, den pasjonsfruktkaka så veldig god ut, Harriet Vane!

Jeg er ikke spesielt kakemenneske, men suksessterte og sjokolademoussekake er knall.


#69

Tuppen sa for siden:

Er det den fra bryllupet? Den oppskrifta ønsker jeg meg veldig. :hyper:


#70

Irma sa for siden:

Men denne kaka var gigastor, altså. Og dertil store biter. Men utrolig god. :nam:

:jupp:


#71

Tallulah sa for siden:

Der har du meg også. Sukkerbrød syns jeg også er ekkelt.


#72

Kula sa for siden:

Mammas suksessterte er verdens beste kake. Og fransk sjokoladekake med bringebær er en god nummer to. Sjokoladerullekake med smørkrem er også digg.

Krem, marengs og sukkerbrød er ikke noe jeg synes er særlig godt, så jeg skjønner ikke helt greia med Pavlova og Verdens beste.


#73

GinaK sa for siden:

Har vært i dåp i dag og lagde pavlova. Fikk masse skryt og så og si alle sa at dette var den beste kaken de noen gang hadde smakt. :) Barna likte den også.
Superenkel kake som smakte såå godt, det er greit å vite til en annen gang. Det beste er jo at det er det samme hvordan marengsen ser ut, den skal jo dekkes til uansett,, og så er det bare å ta på krem, jeg hadde på en boks med vaniljekesam og en boks med krem oppå, og slenge frukt oppå og strø over melis. Ferdig. :)


#74

Zip sa for siden:

Pavlova med eggekrem mellom marengsen og kremen. Oppskrift finnes på detsoteliv.no. Da får en brukt eggeplommene og. :)


#75

Daisy sa for siden:

Ah, abonnerer jeg.


#76

Annki sa for siden:

Oppskrift??? :blafre:


#77

Amic@ sa for siden:

Namm..... mye godt. Enda jeg som ikke er så glad i kaker! Kanskje jeg skal lage kake i kveld..??


#78

iben sa for siden:

Høres god ut! Hva heter den på detsoteliv? Det er en kakejungel der inne :)


#79

Zip sa for siden:

Pavlova med eggekrem. :)


#80

Minerva sa for siden:

Gulrotkaken som venninnen min lager.:hjerter:


#81

gnuri sa for siden:

Denne tråden må jeg definitivt abbonere på :jupp:


#82

Joy Stark sa for siden:

Jeg spiste en kake som de kalte for Death by Chocolate på en restaurant i høst. Det er uten tvil den beste kaken jeg noen sinne har smakt. Den besto av et lag med vanlig sjokoladekake bunn så en tykk mørk fudge krem, så et lag med brownie og dereter et nytt tykt lag med tykk mørk fudge krem. Den var dekorert med små sjokolade biter presset ned i frostingen og så lekker ut - den smakte enda bedre. Drømmer om den enda.


#83

Njulaif sa for siden:

:nemlig: Jeg elsker tunge, gode sjokoladekaker, og Sachertorte er kanskje det beste av alt. Jeg har prøvd å lage det selv en gang, og om jeg må få si det selv: Den ble god. :nikker:

Ellers er nesten hva som helst av sjokoladekake MED glasur en hit hos meg. :hjerter: Og er den tung og mektig, enda bedre. :knegg: Ser det er linket til flere her som jeg rett og slett må prøve tror jeg.


#84

Filifjonka sa for siden:

Pasjonsfruktmoussekaken til HV er kjempegod. Jeg lagde den til nyttårsaften.


#85

Martis sa for siden:

Jeg er ikke noe kakemenneske, og hvis jeg skal bake noe annet en bursdagskaker til ungene blir det gjerne pavlova. Pasjonsfruktmoussekaken så veldig god ut!


#86

Che sa for siden:

Jeg liker alle kaker - med unntak mors sviskekake. - Mintkake har jeg stor tro på.
Jeg har laget en veldig god kake med sjokoladekakebunn (ganske tung) og med mørk, medium og hvit sjokolademousse oppå - med bringebær til. Problemet er at jeg laget den litt på gefylen.


#87

Njulaif sa for siden:

Kjenner jeg ble litt skeptisk til det selv egentlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.