Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakedeig til pepperkakeformer

#1

Stjerneskuddet sa for siden:

Pepperkaker er ikke veldig populært her i huset, om ingen har en superduper deig som smaker himmelsk...og langt fra disse ferdigdeigene...
Men kan man bake en annen deig og bruke formene på den?


#2

hildeje sa for siden:

holiday Soft sugar Cookies:
230 g smør, mykt
230 g melis
2 egg
2 ts. vanilje extract
2 1/4 dl rømme
4 ts. bakepulver
1/2 ts. natron
1/2 ts. salt
450 g mel
50 g vaniljepudding pulver

Forvarm stekeovnen til 180C

Kjør smør og melis i mikseren.
Mikses til det blir fluffy!
Tilsett egg og rømme
Rør sammen bakepulver, natron, salt, mel og vaniljepudding pulver i en annen bolle.
Nå er smør og eggeblandingen ferdig pisket.
Tilsett 2 ts. vanilje extract
Ha melblandingen i røra
Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet cirka 1 time, gjerne lengre!
Stek dem på 180 C i cirka 10 minutter!

Disse er himmelske, men er kanskje litt vanskelig å jobbe med for barn fordi den er litt klissete- men kakene blir super gode


#3

Chanett sa for siden:

Man kan bake bolle eller brøddeig.


#4

Meissa sa for siden:

Eller vanlige kakemenner. :hjerter:


#5

Lyppa sa for siden:

Hvite kakemenn er det beste som finns!


#6

tinkadott sa for siden:

Bukken bruse lyse kakemenner:
1/2 l kefir,
125 g smeltet smør
1/2 kg sukker
1,5 ss hornsalt
Ca 1/2-1 kg mel.


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg lagde noen gode sjokoladekjeks til Halloween for noen år siden - deigen er ikke fullt så lett å jobbe med som pepperkakedeig, så den er kanskje ikke så barnevennlig, men kakene ble gode, og ganske stilige med hvit melispynt. :jupp:

3,5 dl hvetemel
1,8 dl kakapopulver
1 1/4 ts bakepulver
1/8 ts salt
170 g mykt smør
knapt 3 dl sukker
1 egg

Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og salt. Ha smør og sukker i en annen bolle og rør mykt og luftig. Pisk inn egget. Rør de tørre ingrediensene gradvis inn. Del deigen i to, klapp dem litt flate, pakk dem i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 2 timer. (Det er lettest hvis du legger deigklumpen på plastfolie, bretter folien over og deretter klemmer den flat.)

Sett ovnen på 190 grader. Ha litt deig på bordet og kjevle ut deigen til et par millimeters tykkelse. Stikk ut figurer og legg dem på bakeplate med bakepapir på. En stekespade er fin til å flytte kakene med - de går lettere i stykker enn pepperkakedeig.

Stek kakene i ca. 8 minutter midt i ovnen. La dem ligge på bakeplaten og avkjøles i fem minutter før de flyttes til en rist for å avkjøles helt. Eventuelt kan du forsiktig dra hele bakepapiret over på risten - prøv i alle fall ikke å ta av enkeltkaker med det samme, for de er myke og går lett i stykker når de er nystekt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.