Jeg har en pakke delfiafett som jeg gjerne skulle brukt, og tenker dermed å lage delfiakake. Det er en kake jeg har gode barndomsminner fra, men noe sier meg at den trenger litt pimping for å gjøre den mer attraktiv for min nå 30 år eldre gane.
Hva kan jeg ha i den for å gjøre den bedre? Nøtter? Annen, bedre kjeks? Hva bruker jeg i stedet for de ekle geletoppene? Krydder?
Vel - den mest eksotiske delfiakaken jeg har fått servert, bestod av en sjokoladeglasert fiskepudding, med geletopper på, og var hevn fra forrige familiesamling, da kaken bestod av skumgummi med sjokoladetrekk og geletopper.
Men det var kanskje ikke akkurat det du var ute etter?
:knegg: Kanskje ikke helt. Men takk for grøsset. Smakte noen på puddingen?
Klassisk med marispan og seigmenn? Det har aldri jeg smakt. Men seigmenn er jo mye bedre enn de kjipe geletoppene. Takk for link, appelsinsmak tror jeg kan gjøre den litt friskere ja.
Pekannøtter kan aldri bli feil. :niks: Kanskje litt rom? Jeg er ikke så glad i konjakk. Tikidelfia!
Det viktigste er å bruke en virkelig god sjokolade syns jeg.
Og en gooood marsipan.
Jeg tror en cuba inni hadde gjort seg. Fyllet især.
Jeg bruker marsipan, god kjeks, geletopper (fordi jeg liker det) og valnøtter.
Jeg lager min med kjeks, marsipan, nougat og hakkede hasselnøtter.
Jeg har også laget den med popcorn (ikke like bra, men det så kult ut når den ble skåret), marshmallows i stedet for marsipan - da uten nougat og hasselnøtter riktignok (jeg var den eneste som likte den og ingen var enig med meg i at det bare var en diger s'mores :snurt:), med honeycomb i stedet for marsipan (den var det også bare jeg som likte), med gelebjørner (meh), med pistasjnøtter i stedet for hasselnøtter (nam), med rice crispies (så der) og med pretzels i stedet for kjeks (det fungerte ganske bra, men det ble jo ikke et lag på samme måte som med kjeks).
En pakke delfiafett til tre egg og fire plater kokesjokolade. En ts vaniljesukker, 3 ss sukker.
Har to lag med per-kjeks og ett lag i midten med troikasjokolade(legger hel på) og snickers sjokolade skjært i lik tykkese som troikaen er høy. Geletopper på toppen.
Kanskje ikke helt pimping, men slik er verdens beste delfiakake. :nemlig: ;)
Jeg kan ikke alge med smør når det er den pakka med delfiafett jeg skal bli kvitt. Men kanskje det er godt med noe litt salt ja. Jeg tror jeg konkluderer med at det mest er godt i en delfiakake. Kanskje jeg skal bli kvitt marshmallowsene våre også.
Delfiakake er ikke favoritten min, men jeg tror den kan gjøres bedre ved å stappe den mest mulig med gode ting. Det er kjedelig når det er langt mellom snacksen der. Jeg syns geletopper er mye bedre enn seigmenn, men det må være sånne store myke gelefrukter og ikke de små. Seigmenn blir for harde og seige i kaka syns jeg.
I julenummeret av Tara Smak er det en oppskrift på en italiensk kake som er laget litt etter samme prinsipp som Delfiakake, men som ser mye lettere og bedre ut. Det er ikke Delfiafett i den, da. :)
Jamie hadde en gang en oppskrift på nødsjokoladekake, som jeg husker som en delfiakake-aktig greie stappet med mye godt. Men jeg finner ikke igjen oppskriften.
Jeg lager delfiakake med kjeks og marsipan, og med geletopper bare på toppen (ikke inni kaka slik noen kolleger påstår at det skal være).
Når jeg leste denne tråden begynte jeg å lure på om jeg vil ha Ritz-kjeks i kaka istedenfor de kjeksene jeg har pleid å bruke (tror det er Per). Jeg blir bare litt usikker på hvordan det fungerer med marsipanen.
Åhåhå! Her var det mye godt. Jeg tror delfiakake á la FP blir eneste julebakst i år. (Kan man kalle det bakst hvis det ikke har vært i ovnen? :gruble:) Etter å ha blitt grundig inspirert av denne tråden, er planen nougat, marsipan, seigmenn, pecan- og pistasjnøtter, og salte kjeks istedet for Per-kjeks - Ritz må da funke bra? :hyper: