Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg styrke

#1

Taien sa for siden:

For jeg skal igang med kakemannbaking imorgen.
Jeg HATER å bake kakemenn og sirupsnipper. Rett og slett fordi det tar så jæ.... lang tid. Men samtidig MÅ jeg ha dem, for uten de kakene er det ikke jul.
Heldigvis får jeg god hjelp av ei venninne, men alikevel er det ren tortur.
(og jeg overdriver ALDRI!)

En helt annen ting:
Er jeg den eneste på hele forumet som ikke liker Delfiakake? Jeg syns det er grusomt. Det delfiafettet får det til å gå kaldt nedover ryggen min.
Mamma og Mormor lagde alltid det når jeg var liten, og jeg syntes det ødela hele julekakebordet. :knegg: Men mi bror elsket det da.


#2

Karamell sa for siden:

Delfiakake er fælt!

Jeg tenker å bake kakemenn med barna i morgen. Dårlig plan, altså? :skeptisk:


#3

Kitty Bastard sa for siden:

Hemmeligheten er å ditche delfiafettet. :knegg:


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Eg likar ikkje delfiakake, men det hender eg lagar det til jul slik at mannen min skal få kosa seg med det.


#5

Blondie sa for siden:

Delfiakake ser ut som og smaker høgg. :grøss: Jeg baker ikke ting jeg ikke liker å bake, så jeg kan ikke hjelpe deg med resten.


#6

Dali sa for siden:

Bytt ut delfiafettet med godt smør. :messer videre: Hjelper vel ikke i år da.


#7

Jålebeinet sa for siden:

Jeg liker heller ikke delfia-kake. Mamma har en fin tradisjon: hun baker med alle barnebarna sine. Da de var små måtte vi foreldre hjelpe til, men i år skal de få klare seg selv.

Mamma har en tradisjon til: hun og 6 venninner går sammen om å ha en bakekveld. Hver dame har sin spesialitet og lager denne til alle. Når kvelden er omme har de 7 slag stappet ned i kakebokser.


#8

Taien sa for siden:

HAH, man har da hamstret. har halvannet kg meierismør i kjøleskapet
Går det ann å bytte ut med smør altså? :gruble:

Jeg er blitt min mor. Hun sa HVERT år at det året var siste gang hun bakte kakemenner. Og så bakte hun det igjen året etter, for vi er så glad i det og det må være kakemenner til jul.

Karamell: ikke DÅRLIG plan, bare litt......lite planlagt?
:knegg: Neida, det er helt ok men det tar bare en helsikkes tid. Håper du har regnet med å stå alene med det for det meste. minner fra barndommen der det var kjekt å trykke ut fem kaker for deretter å se barnetv el.l.


#9

Flubby sa for siden:

Vet du hva? Helt uavhengig om du baker kakemenn eller sirupssnipper, så blir det jul. Det er lenge siden jeg sluttet å bruke tid og krefter på juleforberedelser som likevel er mest slit og strev. Gå på butikken, eller bedre, et julemarked til helga. Kjøp en boks sirupssnipper og en boks kakemenn. Inviter venninnen din på besøk, og lag noe annet som gir deg lutter glede. For som sagt, jul blir det uansett.

(og hvis du likevel bake, så lag halv posjon av deigen :løsningsorientert:)


#10

Flubby sa for siden:

Går det an å blande fløte i sjokoladen som en litt fast ganache mon tro? Delfiakake smaker høgg, men mon tro om ikke fløte kan funke... hmm...


#11

trøtt sa for siden:

Delfiakake er skikkelig vondt!


#12

Dali sa for siden:

Smørtrikset lærte jeg av Tine.no, der heter kaka fars yndlingskake eller fars favorittkake eller noe slikt. Det stemmer, for det er far i huset som både lager og elsker den. Mye bedre enn det ufattelig ekle delfiaklisset vi lagde et år - leste feil og hadde tre ganger for mye delfiafett i. :lol:


#13

Dali sa for siden:

Beg har forresten kjøpt "hjemmelagde" sirupssnipper på prix. :nemlig:


#14

tjolahopp sa for siden:

Still deg foran speilet og si: Jeg elsker å bake kakemenn og sirupssnipper! Mange ganger til du tror på det. It's all in your mind! :knegg:


#15

Syrinx sa for siden:

"Julemanna" lager jeg på den måten at vi kjevler og trykker ut noen. Når vi er lei, altså ganske tidlig i prosessen, går jeg over til å kutte opp deigen med pizzarulle.

Og delfiakake? Egentlig synes jeg ikke det er så godt, men så liker jeg det på en eller annen underlig måte likevel. koko


#16

Interference sa for siden:

Delfiakake er skikkelig vondt.
Men det er knallgøy å lage kakemenn. :hyper: Og å pynte dem etterpå. :D


#17

Karamell sa for siden:

Tar det lenger tid enn pepperkaker altså? Jeg tenker jo ikke å lage verdens største porsjon heller. :knegg:


#18

Niobe sa for siden:

Det er bra naivt å tro at det ikke blir jul om man ikke baker, altså. :knegg: Det blir faktisk jul uansett. Jeg kan egentlig ikke fatte og begripe at folk tviholder på tradisjoner de ikke liker en gang?


#19

Karamell sa for siden:

Tipper hun liker kakene, Niobe. :knegg:


#20

Madicken sa for siden:

Jeg hater delfiakake, og for ikke å snakke om SUKAT, som enkelte på død og liv skal ha i julebrødet. :grøsser:


#21

Syrinx sa for siden:

Et tips er forresten å male kakeme... "julemannane" (sorry, jeg får meg bare ikke til å bruke kakemenn) før de stekes.


#22

Palmen sa for siden:

Hvorfor gjør du noe du hater? :undrer:


#23

Taien sa for siden:

For ingen andre lager kakene, og de er noe av det beste jeg vet. Så da MÅ jeg bare selv om jeg ikke kan fordra det. (nå liker jeg ikke å bake uansett da.)


#24

Taien sa for siden:

Riktig!
Kakene er utrolig gode (og de smaker absolutt ikke likt det du kjøper i butikk altså)

I morgen kveld kommer det et jubelinnlegg fordi jeg er ferdig med kakemennene og kan nyyyyte smaken.
(Og så kjøpte jeg nye kakeformer i dag. Dinosaurer og elger, og litt stjerner og engler osv. Blir nok kjekkere da mantra )


#25

Karamell sa for siden:

Har jeg fått din oppskrift? Jeg har en tråd hvor jeg etterspør den Beste Oppskriften. :blafre:


#26

Taien sa for siden:

Muligens ikke. Den er latterlig lett altså :knegg:

750g sukker
1/2 l vann
1 ts hjortetakksalt (hornsalt)
en god klatt smør (en gooooood klatt)
ca 1kg hvetemel

Kjevles ut og stekes på 180 grader i 15-20 min

Sirupsnipper
250g lys sirup
150g sukker
100g smør
1 dl melk
1 dl vann
Dette kokes opp og avkjøles

500g hvetemel
1 1/2ts hjortetakksalt (hornsalt)
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
Siktes i den kokte, avkjølte blandingen

Rør alt sammen og la stå til neste dag. (Dekk bollen med klede/håndkle)
Kjevles tynt ut og skjæres i snipper (eller trykk ut former).
En halv skoldet mandel legges på hver kake.
Stekes lys brune på 180 grader i 10-15 min


#27

Karamell sa for siden:

Ikke melk i kakemennene? Blir de harde eller myke?


#28

Niobe sa for siden:

Oi, det var mye sukker i den oppskriften!


#29

Taien sa for siden:

Det kommer litt ann på hvor mye smør du har i.
Hvis du gjør som min mormor gjorde et år og glemte å ha i smør, så blir de så harde at ikke engang bikkja klarer å tygge dem. :knegg:

Mine pleier å bli faste men ikke for harde. (men jeg har MYE smør i altså)


#30

Taien sa for siden:

ja, det er ikke slankekaker!


#31

Niobe sa for siden:

Min oppskrift er til ca 1,5 kg mel, men har 550 gram sukker. Og de smaker akkurat slik kakemenn skal. Du kan antagelig kutte sukkermengden ganske mye i din oppskrift. Min oppskrift er forresten med melk.


#32

Harriet Vane sa for siden:

Man skal ikke gjøre ting man ikke har lyst til. :niks: Man er ikke martyr. Man er ei sin mor. :niks: Man er en moden mor som drikker vin og skriver flåsete ting på julekortene. Tjolahopp!


#33

Harriet Vane sa for siden:

Delfiakake er ekkelt. :grøsser:


#34

Karamell sa for siden:

Tussa sin oppskrift har melis og ikke smør, men melk. Tangerine sine har kefir og ikke melk. Jeg blir :gal:. :knegg:


#35

Taien sa for siden:

Det gjør jeg i tillegg. Og så er jeg litt martyr.

På egne vegne. Det er jo JEG som vil ha disse kakene, så egentlig burde jeg bare holde kjeft innser jeg. :sukk:


#36

Taien sa for siden:

Nope. Jeg prøvde noe lignende ett år. De smakte ikke det samme som de jeg er vant til.
Jeg er ikke fanatisk på sukkeret, iallefall ikke i jula. Jeg beholder oppskriften min jeg.

Men takk for tipset. (det er nok veldig mange andre som foretrekker din versjon tenker jeg. :jupp: )


#37

Niobe sa for siden:

Ja, jeg tenkte mest på at melken gjerne bidrar med noe søtsmak.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.