Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aldri mer "Jul i Skomakergata"

#1

tante Veronica sa for siden:

www.tv2.no/nyheter/innenriks/aldri-mer-jul-i-skomakergata-3653855.html

Vi er nok mange her som har et nostalgisk forhold til Jul i Skomakergata. Bare de første strofene av introduksjonsmelodien får varmen bre seg i magen på meg, og bringer fram minner om en trygg og god barndom. Jeg og søsknene mine framfor barne-tv hver kveld hele desember. Verdens lengste måned. Når skulle julen komme da?

NRK har nå bestemt at de ikke vil sende "Jul i Skomakergaten" igjen.
Det er mange som engasjerer seg i dette, og har sterke meninger om saken. F.eks er det på Facebook laget flere støttegrupper som ønsker den på sendeplanen igjen.

For min del er denne avgjørelsen faktisk grei. Det virker som om barna fenges av andre ting nå, enn den gang. Jeg ønsker ikke tviholde på en serie som virker utdatert. Barne-tv-er for barna. Og jeg ser gjerne de nye seriene sammen med dem, selv om de ikke frembringer samme de følelsene hos meg. Men for barna mine er det Jul i Blåfjell som er advent og ventetid.

Men det kan nok tenkes at jeg kjøper serien på dvd. Og det kan jo tenkes at barna vil se den sammen med meg. Hvem vet?
(Og kanskje kan jeg da endelig få se episode 24. For det fikk jeg aldri som barn. Den episoden gikk alltid bare på kvelden, og da var tv-en avskrudd i vårt hjem).

Hva tenker dere?


#2

annemede sa for siden:

Helt greit at den ikke vises mere, den finnes jo på DVD, man kan ikke sende alt på nytt igjen heller.


#3

Malama sa for siden:

Trodde det var bestem allerede da de sendte den siste gang jeg, at det VAR siste gang? Da kjøpte jeg den på dvd.

Jeg synes det er helt greit at den ikke sendes mer. Men veldig fint at den finnes på dvd, for jeg og Knerten koser oss med en episode hver kveld. Vi ser den som går på tv i tillegg, men han er egentlig litt liten for blånissene, så han får ikke helt med seg handlingen. Da er det enklere med skomakergata.


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er helt greit. Jeg syns serien er utdatert og teit. Det lages mye bedre barneunderholdning nå (om vi ser bort i fra blåfjell :gaah: ).

Jeg så en eller annen redaktør mente at dette var den beste juleserien noensinne, og baserte det på en undersøkelse de hadde gjort hvor leserne fikk spørsmål om hvilken de likte best av den, The Julekalender, Jul i Blåfjellog Nissene på låven. :gal: Snakk om å velge blant onder, sier nå jeg.


#5

polarjenta sa for siden:

Jeg tenker at det er helt greit. Ikke kommer jeg til å kjøpe den på dvd heller.


#6

jane sa for siden:

Det går helt greit for min del. Har aldri likt den serien. Jeg var vel ti år gammel første gang den ble sendt, og ikke da engang likte jeg den.


#7

Rabbit sa for siden:

Jeg synes også det er helt greit at den serien ikke sendes igjen. Den er utdatert og jeg kan ikke tenke meg den ville blitt noen stor suksess om den ble sendt igjen. De som vil se den,kan kjøpe den på DVD. :nemlig:


#8

Divine sa for siden:

Jeg liker serien, og savner den. Og jeg synes det er litt historieløst å disse serien så veldig mye i ettertid. Den var jo tross alt den første julekalenderen på norsk tv, og den første i sitt slag. Men det er greit at de dropper den. Tidene forandrer seg jo, og sånn er det bare.


#9

Maya80 sa for siden:

Jeg synes også det er helt greit att den ikke sendes igjen, det er nok vi voksene som ønsker den for den får tilbake gode juleminner. Den finnes på dvd og vi har den og bare det elste barnet her i huset gadd og se lengst på den for og si det sånn, så gla det ikke blir 24 episoder av den som julekalender på tv.


#10

Dragen sa for siden:

Har du sett på en episode nå nylig? Det skjer ingenting i noen av episodene.

Skomakerens tette relasjon til Stine ballettdanser er også litt suspekt.

Serien mangler det lille ekstra. En limpistol hadde nok gjort susen.


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg synes beslutningen er helt grei. Serien er jo ikke spesielt god, og jeg er helt sikker på at den ikke hadde fenget mine barn.

Så kan jeg heller ha gode minner langt inni meg om "min barndoms julekalender". For det har jeg i massevis.


#12

nolo sa for siden:

Den var sikkert flott da den kom, og i noen år etterpå. Nå er det på høy tid at den pensjoneres.


#13

Tallulah sa for siden:

Tja, jeg syns det i grunn er historieløst å mene at den er så himla bra. Det finnes produksjoner fra samme tid av adskillig bedre kvalitet enn denne, som har tålt tidens tann. Den er jo ikke spesielt bra, selv om den selvfølgelig har en plass i historien som norsk TVs første julekalender og storsatsing på barn.


#14

noen sa for siden:

Dragen er klok.


#15

Divine sa for siden:

Jeg mener ikke at den er "så himla bra". Jeg mener at den var den første i sitt slag og dermed unik i sin tid. Og det er det som gjør den spesiell. Det var jo mye ved den jeg ikke likte den gang da heller, men det at det var noe vi kunne følge med på hver dag frem til jul, var jo så utrolig stort i seg selv.


#16

ElinM sa for siden:

Serien vekker gode minner hos meg, men det er ikke god nok grunn til å sende den igjen. Det er vel heller en god grunn til å ikke sende den igjen. La den forbli et godt minne. Jeg vet mine unger vil synes den er kjedelig, og jeg vil bli skuffet selv også om jeg så den igjen. Den vil garantert ikke fenge på samme måte i dag som den gjorde for 20 år siden, selv om jeg ikke vet om det nødvendigvis er ensbetydende med at serien er dårlig.


#17

Tallulah sa for siden:

Og alt dette er jeg enig i. Jeg syns ikke det står i kontrast til at det er en ganske dårlig serie, og som absolutt ikke vil fenge nåtidens barn.


#18

Veritas sa for siden:

Jeg er uenig med de fleste her, og synes det er ugreit at serien ikke sendes lenger. Jeg vil ha tilbake Skomakergata! Koseligste juleserien.
Tror jeg skal kjøpe den på DVD neste år og se om ungene liker den. Iallefall får mor sin nostalgi-tripp. :knegg:

Mon tro om en remake hadde gjort susen?


#19

Malama sa for siden:

Ja, jeg ser en episode hver dag jeg, så jeg har sett 7 hittil i desember.

Det skjer ikke så mye, men nettopp det gjør den velegnet for min sønn, som ikke er mer enn 3.

Skomakerens forhold til Stine er ikke suspekt, det er bare "nåtidens fanatiske øyne" som ser så sykt på det, og DET er mer suspekt, i mine øyne.

For meg HAR serien det lille ekstra, nettopp i form av nostalgi, men for den oppvoksende generasjon har den ikke det, og derfor er det veldig greit at den ikke sendes flere ganger. For Knerten blir det derimot en tradisjon, og også for Mikro etterhvert, for det er andre året han ser den. Han husker ikke så mye fra i fjor, så får vi se om han fortsatt liker den neste år. Men vi sitter nå sammen i sofaen og koser oss, mamma og storebror, og det er stas.


#20

Chablis sa for siden:

Vi har den på Dvd så det er helt greit for meg. Poden elsker Skomakergata, han har sett denmange ganger siste tiden.


#21

Puslingen sa for siden:

Vi fekk Skomakergata i gåve for nokre år siden, og eg må innrømma at vi ikkje har tatt av plasten endå. :sparke:
Ungane synest det er dumt at det er siste gong dei sender Blåfjell, men eg kjenner eg er moden for ein utskiftning der og.


#22

emm sa for siden:

Det går helt bra for meg. Kan ikke huske jeg så så mye barne-tv når jeg var liten, men så var vi siste familien i Norges land med svart-hvittTV også da. :knegg:

Hvis så veldig mange vil se den igjen så kan den jo legges på nett-TV, eller de kan selge DVDen eller et eller annet. Det må da ikke gå på TV for at man skal få sette det? Folkeaksjon blir litt over the top.


#23

Malama sa for siden:

Er det definitivt siste gang de sender det også? Eller bare sånn "siste for nå" siden de jo har laget en ny til neste år? Jeg kunne nok tenkt meg hele serien (rød, blå, rød&blå) om noen år, men er godt moden for noe annet neste år ja.


#24

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg syns det var ekkelt og suspekt på 80-tallet. Jeg var seks år og syns hele greia var håpløst kjedelig på sitt beste.

Det var samling i sofaen foran tven og skomakergata, og det var visst julekos (mor syns det er veldig trist at den ikke skal sendes mer, så hun husker åpenbart dette som veldig flott). Jeg så på fordi det var den halvtimen jeg fikk se på tv om dagen, og det var det som gikk. Men guri, det var kjedelig!

Hvis vi kan få tilbake Teddybjørnen Theodor derimot, da blir jeg godt fornøyd. :nemlig:
Eller Trond Viggo og Flode. Da får jeg sett Colargol igjen, også. :hjerter:


#25

Flubby sa for siden:

Ja til Theodor og Tassmus!


#26

oslo78 sa for siden:

Vi har den på DVD og ser den alltid i tillegg til den som er på TV. Helt grei ordning. Barna elsker den forøvrig.


#27

tink sa for siden:

Jeg elsket Skomakergata som barn, og var lei meg da de sendte den siste gangen for at den aldri skulle sendes igjen. Men jeg mener virkelig ikke at det skal sendes på nytt som barnetv. Det finnes på DVD, og det kan være hyggelig å få et gjensyn med en snutt eller to.

Jeg mistenker at de som svarer bevar Skomakergata for at det er lenge siden de selv var barn, og at det er lenge siden de hadde små barn selv - om de har hatt det.


#28

Dragen sa for siden:

Jeg er litt bekymret for Theodor. Han havner på hodet i bekken. Hver gang.


#29

Divine sa for siden:

Men det gikk jo bra jo. Så rart!


#30

liefje sa for siden:

Gutten min paa 8 aar foretrekker Skomakergata fremfor alle andre kalendere paa TV. Vi bor ikke i Norge, og jeg har div. paa DVD. Hvert aar faar han velge, og Skomakergata er storfavoritt, ogsaa i aar, selv om det gaar i mer moderne TV programmer og leker saann ellers. Jeg er m.a.o. ikke sikker paa om den er saa utdatert. Nettopp i adventstiden er det hyggelig med tradisjonsrike og koselige ting. Men om den gaar paa norsk TV eller ikke, er av naturlige aarsaker mindre viktig for meg, saaklart.


#31

Syrinx sa for siden:

Jeg har en drøm om at NRK vil ha en retro-time hver kveld. I desember kunne det være gamle julekalendere, ellers i året andre utdaterte godsaker.


#32

Veslemøya sa for siden:

Jeg vil veldig gjerne at den sendes igjen. Det trenger ikke å skje ting hele tiden. Det bør dagens barn også lære seg.


#33

veobra sa for siden:

Veldig greit at de som vil se Skomakergata kan få den på dvd. :nemlig:

Jeg synes det samme om Blåfjell. Nå holder det. :nemlig: Og jeg er skikkelig blånisse-fan, altså. :sparke:


#34

Tallulah sa for siden:

Det der hører jeg som argument hele tiden, uten at jeg helt skjønner hva man mener med det.


#35

Divine sa for siden:

Jeg er litt enig i det at det er litt uheldig at det skal ropes og svosjes og være action absolutt hele tiden i barne-tv. For det ER mye av det. Heldigvis liker niåringen min "Lost in Translation", så han takler tydeligvis litt dveling. :knegg:


#36

Veritas sa for siden:

Argumentet til NRK om at Skomakergata er for gammelt holder ikke helt mål da, de sender jo Grevinnen og Hovmesteren, Pippi og Emil og slikt. Det er jo enda eldre enn skomakergata.
I tillegg sender de Dynastiet og Dallas og sånn. Ikke akkurat nymotens TV det heller.

Såvidt jeg skjønner ligger hele Skomakergata på Youtube, så det er muligheter for de ivrigste. :)


#37

Ru sa for siden:

Man mener at dagens barn og ungdom får for mange synsinntrykk, at det er mye for øynene og lite for ørene og enda mindre for hjernen. Og er usikker på hvorvidt det kanskje vil få konsekvenser på sikt.
Før i tiden var det mye mer utstrakt bruk av hørespill og lydbok og høytlesing, i dag ser ungene på Cartoon Network i stedet. :værsågod:

:har hatt BUP-psykologer ved lunsjbordet:


#38

Stompa sa for siden:

Jeg synes avgjørelsen er riktig. Selv om serien var god for sin tid da den kom ut, og holdt ei stund, er den helt utdatert nå. Jeg hadde et nostalgisk forhold til den fram til den siste runden som gikk på NRK, men da ble den faktisk helt ødelagt for meg fordi jeg ikke klarte å se den med nostalgiske briller mer. Ungene likte den heller ikke, men de så den "på trass", og da fikk jo jeg også alt med meg, dessverre. :nemlig:


#39

oslo78 sa for siden:

Jeg skjønner godt hva man mener. Jeg ser daglig barn i skolen som får helt krampe om noe er kjedelig, lite actionfylt, osv. Dessuten tror jeg det er bra for stressnivået til både voksne og barn å roe ned litt. Når det er sagt, mener jeg at Skomakergata funker bra på DVD og absolutt ikke trenger å sendes igjen. Vestavind derimot... ønsker og håper på reprise så jeg kan få tatt opp...- fullstendig digresjon.


#40

Tallulah sa for siden:

Greit nok. Men hva har det med skomakergata å gjøre? Jeg ser nemlig at de som oftest komme med det argumentet er de som ønsker å vise sine nostalgitripper til ungene sine. Jeg personlig tror det har mer med det å gjøre, enn raske sceneskift. Det finnes jo nok av moderne programmer som ikke er actionfyllte.


#41

Tangina sa for siden:

Jeg er for gammel til at jeg fikk noe forhold til serien i barndommen - jeg gikk vel på ungdomsskolen da den ble sendt første gang - og er dermed lite sentimental i forhold til den og synes det er helt greit at den ikke blir sendt igjen. Litt kjipt for Dyreparken i Kristiansand, dog. :knegg: Jeg kan ikke huske at det var noen form for julekalender på TV før det. Var det det?


#42

oslo78 sa for siden:

Det har med Skomakergata å gjøre at mange som mener den ikke bør sendes igjen argumenterer med at den ikke er actionfylt og spennende nok. Jeg mener den er helt utmerket som en tv-serie å roe ned med i en hektisk hverdag. Likevel synes jeg ikke de skal sende den igjen, for barna som vokser opp nå har sine egne serier som de vil ha et nostalgisk forhold til.


#43

Tallulah sa for siden:

Jaja, jeg tror fremdeles det er et nostalgitrippargument mer enn noe annet.


#44

Filifjonka sa for siden:

Jeg er også for gammel til å ha sett serien som barn, og jeg har ikke noe spesielt nostalgisk forhold til den selv om den gikk da de eldste barna var små. Jeg er enig i at den er gått ut på dato, og at det er bedre å vise nyere førjulsserier.


#45

konsulenten sa for siden:

Like greit. Og de kan godt legge Grevinnen og hovmesteren på hylla også.


#46

millact sa for siden:

Vi har den på DVD, kjøpte i fjor. Vi så den litt, men Jul i Svingen fenget mer, samme med Blåfjell.


#47

Tallulah sa for siden:

Nei, det syns jeg ikke. Den har høyere kunstnerisk verdi, også varer den mye kortere. Hadde Jul i skomakergata vært en film som de sende hvert år på julaften eller noe sånt hadde jeg heller ikke hatt noe problem med den (akkurat som jeg er ganske likegyldig til den teite Askepottfilmen :knegg: ). Men jeg syns ikke en utdatert produksjon fortjener å ta opp sendeflate hver eneste dag.


#48

Morgaine sa for siden:

Det er vel stort sett voksne som ønsker å få den tilbake. Sist den ble sendt mener jeg å huske at det var snakk om at barna ble svært skuffet.


#49

Katta sa for siden:

Hvis de skal sende den igjen, synes jeg de skal sende den etter leggetid som mimreprogram for voksne. Som julekalender for barn er den faktisk ganske dårlig i forhold til det som produseres idag, det så jeg veldig tydelig sist de sendte den.


#50

Hobbes sa for siden:

Jeg synes de skal sende "Vertshuset den Gylne Hale" igjen, jeg. :kjepphest:


#51

Filifjonka sa for siden:

Å nei, det var virkelig ikke noen højdare.


#52

Hobbes sa for siden:

Siden jeg var syv eller noe da de sendte den, så sitter jeg så klart med et glansbildeminne av den.


#53

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg tror de beste julekalenderne er de som går når man er på den alderen. :)


#54

Hobbes sa for siden:

:nemlig:


#55

Rabbit sa for siden:

Jeg har flere hørselshemmede venner som synes de skal sende "Vertshuset den gylne hale". Det er vel den eneste som er laget for hørselshemmede,tror jeg. Selv husker jeg at jeg overhodet ikke falt for den,men jeg var vel voksen da den kom,tror jeg.


#56

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde en treåring da den gikk i 1989, og han syntes tegnspråk var skummelt. :humre: Vi måtte slå av når det kom nyheter på tegnspråk, og han var også skeptisk innimellom når han så Den gylne hale.


#57

jane sa for siden:

Ja.


#58

Tallulah sa for siden:

Jeg var 14-15 da den gikk og så på for jeg hadde et crush på han gutten som var med.

De burde lage flere barneprogrammer for hørselshemmede.


#59

konsulenten sa for siden:

At den er kort synes jeg ikke er så innmari bra argument for å sende den. Men godt mulig du har et poeng med kunstnerisk verdi, jeg skjønner meg virkelig ikke på sånt. Det innså jeg etter den saken med den møkkete skåla.


#60

Rabbit sa for siden:

De kan jo ikke slutte å sende Grevinnen og hovmesteren på lille julaften! :trasser: Det er årets høydare for både ungene og meg,selv om vi kan alt utenat omtrent,og den går jo bare en gang i året,om det ikke er på nyttårsaften også,mener den gikk på svensk tv på nyttårsaften i gamle dager,ihvertfall.


#61

tante Veronica sa for siden:

Jul i Svingen var koselig, den fenget ungene her også :)

Grevinnen og hovmesteren er et fast innslag på lillejulaften her. I fjor fikk også de minste se den, og syntes den var morro, selv om de ikke oppfattet riktig alle poengene. Ville være synd om den ble kuttet ut.


#62

Tallulah sa for siden:

At den er kort er relevant fordi den tar ikke opp en stor sendeflate slik en serie over 24 dager gjør. Jeg stiller høyere krav til noe man skal se på en måned enn i ti minutter en dag i året.

Svenskene sender den på nyttårsaften ja, det er jo tross alt en nyttårsfest.


#63

tante Veronica sa for siden:

Ja, jeg hadde neppe orket en halv time hver dag med den.


#64

tante Veronica sa for siden:

Jeg synes egentlig de gamle reisebrevene til Erik Diesen var koselig :sparke:. De pleide gå i romjulen, om jeg ikke husker feil. Utrolig fascinerende for et ikke-bereist barn (ungdom).


#65

Ru sa for siden:

Det hadde egentlig ikke noe med Skomakergata å gjøre, jeg prøvde bare å svare på det med at det ikke trenger å skje noe hele tiden. :værsågod:

For min del må de bare pensjonere Skomakergata for godt. Og ta med Blånissene i samme slengen. :gal:
Den gylne hale, derimot! :elsker: Jeg kan fortsatt sangen, m/tegn. :stolt:


#66

Fluke sa for siden:

Jeg ønsker meg ikke skomakergata i reprise på tv som eneste julekalenderen der, men om de vil sende den som nostalgi-opplegg til alle som lengter tilbake til egen lykkelige barndom (eller hva det nå er som driver dem), så kan de jo gjøre det tidligere på dagen i stedet for Dynastiet eller noe.


#67

Vianne Rocher sa for siden:

Intet savn. Den er treig og kjip og jeg forstår godt at den ikke er noe for dagens barn (iallefall ikke de jeg kjenner). Jeg likte den godt da jeg var liten, men den gangen var barne-tv (eller tv over hodet) noe helt annet. Jeg vet ikke om jeg har så stor angst for at ting går i litt raskere tempo nå til dags heller,og man kan vel ikke akkurat si at "jul i Blåfjell" er plaget med så høyt tempo og actionfyllte scener heller :knegg:. Og det blir neppe savn etter den her i huset.

"Jul i Svingen" er min absolutte kalenderfavoritt av de "nye". Jeg digger Marvin!



#69

oslo78 sa for siden:

Jeg elsker Jul i svingen. Blåfjell synes jeg er temmelig kjedelig...


#70

jane sa for siden:

Åja. Jul i Svingen er den beste julekalenderen. Blåfjell er kjedelig.


#71

Flubby sa for siden:

Ja! DDR-verdier indoktrinert i små barn i beste sendtetid, bedre blir det ikke :hyper:


#72

Pebbles sa for siden:

Det er mer action i alt som sendes for barn nå. Det er i og for seg greit, det - alt er i utvikling og sånn må det være. Samtidig synes jeg at det er åpenbart hvorfor det kan være negativt at barn/unge ikke har ro til å følge med på noe litt mer stillestående. Det er mange opplevelser gjemt i det mer vare og man kan få mye ut av filmer/scener som er mer mer stillestående, både følelsesessig og intellektuelt.

Når jeg viser film for enkelte klasser er det mange filmer som overhodet ikke fungerer fordi det ikke er en evigvarende rask klipperytme - og på den måten går elevene glipp av filmer som hadde kunnet gitt dem mye på flere plan om de hadde vært et minimum av utholdende med filmer/scener som ikke er fyllt til randen av action.


#73

Puslingen sa for siden:

Det var ein eller anna barnetv- fyr som vart intervjua på radio, og han sa det i alle fall. Eg høyrde ikkje så godt etter, men det kjem i alle fall ein heilt ny til neste år. nrksuper.no/super/blog/ny-julekalender-i-2012/


#74

amylin sa for siden:

Jeg synes det er helt greit at Jul i Skomakergata ikke sendes igjen. Jul i Svingen kan de godt sende på nytt. Liker den bedre enn Blåfjell.


#75

tinkadott sa for siden:

Jul i svingen :hjerter:


#76

Fakse sa for siden:

:highfive:

Jøss, jeg trodde jeg var den eneste i verden som husket den serien!


#77

Hobbes sa for siden:

Fakse, legg merke til hvem som nevnte den først. :knegg:


#78

Inagh sa for siden:

For min del er det helt greit. Jeg så serien da den gikk siste gang (2007?) - Uansett, jeg satt og gremmet meg over hvor dårlig den faktisk er - elendig skuespill etc.

Guttungen har sett litt av det, og det fenget ham overhodet ikke.


#79

Cumulus sa for siden:

Kan noen fortelle meg HVA det er som er så utdatert i Jul i skomakergata?:confused:


#80

Vianne Rocher sa for siden:

Det skjer nada. Virkelig. Hver eneste episode er utrolig omstendig rundt en handling om ingenting. Den mangler nerve og spenning. Den er utadert bare på måten verden er fremstillt, ingen gjennkjennelse for dagens barn (eller voksne). Og skuespillet som blir prestert er helt, helt fryktelig utdatert. Alt for teatralsk og overspillende i forhold til det som er "skikken" i dag. Det hele virker veldig fjernt og kunstig sett med vår samtids øyne.


#81

Malama sa for siden:

Også skjønner ikke helt Knerten hvordan det blilr kaffe i den kaffekanna, og ikke aner han hva en gramofonspiller som man sveier på, er for noe. (Det skal sies, det er faktisk ikke noe jeg har noe personlig forhold til heller, mine foreldre hadde platespiller (men ikke som ble sveivet da) men jeg husker egentlig bare kasetter og cd)

Det er på mange vis utdatert ja, men vi koser oss med det likevel, både mor og sønn.

Og hey, det skjedde da NOE, de fikk lys i julegrana i dag! Gjenkjennelsfaktoren er stor, vi har gran med lys på lekeplassen rett utenfor huset. Og han husker når vi hadde lystenningen.


#82

Vianne Rocher sa for siden:

:knegg: Det går bare så saaaaaaakte.


#83

Malama sa for siden:

Ja, den grantenninga i dag var absolutt sakte, det var den. Selv Knerten, som egentlig liker dette, lot seg distrahere da... Men han digger Tøfflus da. Han bor i skuffen, og viser film. Det er tøffe saker!


#84

oslo78 sa for siden:

Og at det går sakte kan være en god ting, altså. Hilsen en som har brukt siste året på å lære seg at ikke alt som er effektivt er av det gode...


#85

Karamell sa for siden:

Jeg også. :sparke:


#86

Millen sa for siden:

Jeg synes og det er helt greit at Jul i Skomakergata ikke blir sendt på tv. Vi har den på DVD og eldste liker den og følger med på den daglig, men det er mye pjatt om ingenting.


#87

Bomull sa for siden:

Vi har på DVD og ser hver dag, så jeg bryr meg fint lite. Barna mine liker Skomakergata mye bedre enn Blåfjell!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.