Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye risgrøt til 11 gutter?

#1

Niobe sa for siden:

Poden har lyst til å invitere til grøtfest. Bare gutter. :knegg: De blir 11 gutter, i alderen 5 til 8 år. Hvor mye grøt må jeg beregne? Jeg er utrolig dårlig på mengeberegning. :nemlig:


#2

millact sa for siden:

Hmm, vanskelig. Jeg synes ofte at grøt metter godt, så de spiser kanskje ikke allverdens?


#3

Niobe sa for siden:

Godt poeng. Ofte er de jo ikke interessert i å sitte så lenge ved bordet, heller.


#4

Elise sa for siden:

Tja... 3-3,5 liter, kanskje? :gruble:


#5

Elise sa for siden:

(For en husmorsjuske for meg, hadde det forøvrig vært enkelt. Jeg hadde kjøpt noen store Fjordland-grøter, og noen små. Varmer opp i mikroen litt etter hvert. :nemlig: Trenger ikke å varme opp mer enn nødvendig, det bare sparer man til neste uke.)


#6

millact sa for siden:

Noen vil kanskje forsyne seg to ganger, men de fleste orker vel kanskje bare én porsjon. Når på dagen er det?


#7

Niobe sa for siden:

Det er kl 17, så jeg antar jo at jo at det blir middag for de fleste. Jeg tenkte å koke opp grøten på formiddagen, og sette den ovnen. Men ja, Fjordland er jo et alternativ, men vi har ikke mikro.


#8

apan sa for siden:

Vi kjøper Fjordland og tar ut av posene, varmer i vanlig kjele. Til 11 gutter tror jeg at jeg ville kjøpt 3 500 gramspakker.


#9

Elise sa for siden:

Vår familie spiser 1500 gram Fjordland-grøt til en middag...


#10

apan sa for siden:

Eh, jeg husker feil. Hvor mye er det i en sånn stor pakke da? Den store familiepakka?


#11

Niobe sa for siden:

Nå er dere ikke hjelpsomme. :knegg:


#12

Elise sa for siden:

900 eller 1000 gram. De små er 500 gram.


#13

millact sa for siden:

Ja, da blir det nok middag for dem. Bedre å ha for mye enn for lite så lager du riskrem til dessert til dere dagen etter.


#14

apan sa for siden:

Ok. Da ville jeg hatt ca 3 kg grøt til 11 gutter, tror jeg.


#15

Niobe sa for siden:

noterer


#16

Elise sa for siden:

Og når jeg sa 3-3,5 liter over her, så mente jeg kilo ferdiggrøt. presiserer, i tilfelle du skulle tro at jeg mente det jeg skrev


#17

Lhi-My sa for siden:

Jeg ville kokt av 3 til 3,5 liter melk. Hvis du ikke er hjemme på dagtid, kan du jo koke opp grøten om morgenen og la den stå i stekeovnen på svak varme hele dagen. Jeg lager alltid grøt på denne måten og det er både enkelt, lettvint og MYE bedre enn Fjordland. Billigere er det selvsagt også. Jeg bruker langkokt grøtris, H-melk og lar den stå på 50 grader i gryte med lokk.


#18

Niobe sa for siden:

Ja, det er det som er planen min. Jeg er hjemme på dagtid, så jeg tenker å få grøten på kok mens minsten sover, og så sette den i stekeovnen. Men Fjordland-alternativet er grei å ha i bakhånd. Jeg synes ikke den e så god, men barn pleie jo å like den.


#19

Floksa sa for siden:

Jeg lager grøt av 3 l melk når vi skal ha grøt til middag....... :sparke:


#20

Skytte sa for siden:

Poden setter fort til livs en hel porsonspakning (av de små) fra Fjordland til middag. Han er dog veldig glad i grøt....


#21

GinaK sa for siden:

Vi spiser grøt til det er tomt i kjelen og kunne godt ønske det var mer... lager grøt av 2.7 liter melk. Vi er 2 barn og 2 voksne.
Jeg ville vel doblet dette + muligens en liten dæsj ekstra. :)


#22

Niobe sa for siden:

:dåne:


#23

oslo78 sa for siden:

Mye mer enn du tror.

Hadde laget av 5-6 liter melk.


#24

Bloppy sa for siden:

Hva er det du har begitt deg ut på nå da Niobe? :hjelpsom: :humre:

#25

Niobe sa for siden:

:dåne: Neste gang poden inviterer til noe, så blir det pølsegrilling om sommeren, kjenner jeg! Jeg må altså til å koke grøt i pinnekjøttgryten! :dåne:


#26

oslo78 sa for siden:

Yes, det er passelig størrelse.


#27

Bloppy sa for siden:

Jeg tipper dere kommer til å sitte med grøt, riskrem og rislapper til langt ut i neste uke. Men hva vet vel jeg? :ikke husmoremne:

Det hørtes innmari mye ut med 6-7 liter. Enda pompen er glad i grøt altså.


#28

Niobe sa for siden:

Hverken gubben eller jeg liker grøt så godt, så vi spiser som regel en liten skål hver. Den gangen i året vi ellers lager grøt. Slike mengder vi snakker om her, det kan jeg knapt se for meg er mulig! :knegg: Men jeg vil jo ikke gå tom, heller!

Hadde jeg enda likt riskrem... :knegg:


#29

oslo78 sa for siden:

Lag rislapper. Det er godt, altså!

Helt seriøst: Jeg koker grøt av 3 l til oss i familien. Og det er ikke for mye, i hvert fall. Du risikerer selvsagt å få altfor mye, men det litt kjedeligere å ha for lite. Og du har kanskje noen naboer du kan gi leftovers til? Vi har noen naboer vi driver og utveksler slike ting med når vi eller de har feilberegnet. Helt super ordning :-)


#30

Niobe sa for siden:

Jeg mener jeg laget av 3 liter melk i fjor en gang. Da var vi fire voksne, to femåringer, en treåring og en baby. Mulig jeg husker feil, men hele grøten fikk greit plass i støpejernsgryten, som er på 4 liter. :vetikke:


#31

Bloppy sa for siden:

Rislapper! Mimre mimre. Det pleide farmor å lage til oss da vi var små. Tror ikke jeg har spist det på over 20 år minst.

Du kan lage rislapper. :jupp:


#32

Niobe sa for siden:

Men jeg har ikke steketakke. Jeg skal få til jul.


#33

Mor til 4 sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe sånne pakker med 5 eller 25 minutters koking noen ganger, synes de er ganske gode. Har en pakke med 25 minutters koking fra Toro i skuffen nå, og på den så skal det 12 dl melk og 2 dl vann i, og det står at pakken rekker til 4-5 personer.


#34

Fakse sa for siden:

Vi er to voksne og en unge, og lager grøt av 1 liter melk. Jeg bruker dog en del rømme og smør i grøten, så den blir mektig.

Er det 11 gutter + dere to voksne, eller er det bare 11 gutter?

Jeg ville beregnet grøt av 3-4 liter melk om det er bare 11 gutter, og slengt på en liter ekstra om det er dere voksne også. Det som uansett er lurt er å ha litt saltmat, enten spekemat eller rett og slett middagspølser ved siden av. Pølser kan du varme litt og litt, spekemat kan du åpne litt av gangen. Så kan du fryse eventuelle rester og bruke senere.


#35

GinaK sa for siden:

Skjønner at du blir forvirret av alle disse forskjellige svarene. :nemlig:
Hvis jeg var deg, siden du helst ikke vil sitte igjen med grøt, så ville jeg kokt grøt av 3 liter melk, kaaanskje 3,5 liter.
Mulieg det er forskjell på melkemengden på langkokte og hurtigkokte grøtris, vi bruker den blå pakken, den som tar 15-20 minutter å koke.

Og heller hatt pepperkaker eller kakemenn eller hva som er pop, etterpå og også som en backup om noen ikke liker grøt eller ikke blir mette.


#36

Wix sa for siden:

Hvis du ser at du får for mye grøt igjen så sier du bare at du har puttet mandel i den (selv om du ikke har det) så blir det spist litt til. ;)

Jeg ville satset på grøt av 4 liter melk tror jeg. Riskrem er godt det, og hvis du får alt for mye igjen så er det jo billig nok til at det er greit å kaste en del også, synes jeg.


#37

Meissa sa for siden:

Jeg har akkurat servert grøt til 16 seksåringer og to voksne. Jeg kjøpte inn tre pakker med blånissegrøt fra fjordland og vi hadde litt grøt til overs.


#38

Floksa sa for siden:

Atte det var? :tullerdu:

Grøt kan forresten fryses eller spises kald med litt syltetøy på som kveldsmat.


#39

Apple sa for siden:

Når jeg kjøper den på 1000 g rekker den til ca 3 personer.


#40

Meissa sa for siden:

Da spiser dere for 5 seksåringer og en trekvart voksen. :knegg:


#41

Puslingen sa for siden:

Vil berre tipsa om at Rimi har ferdiggrøt til kr 19,90 for 900 gr. Det er merket Farmen, og eg veit ikkje om den er god. Men i desse "grøttider" kan det kanskje vera eit rimeleg alternativ.


#42

Meissa sa for siden:

Vi beregner to unger per porsjon i barnehagen også når jeg tenker meg om. Det holder stortsett i massevis. Noen unger spiser mindre og noen mer.


#43

SpetakkelRandi sa for siden:

åh herregudihimmelen!! lykke til! korser meg


#44

Elise sa for siden:

Firstprice ferdiggrøt er omtrent akkurat like god som Fjordland, forresten.


#45

Niobe sa for siden:

:rofl: Ikke si sånn! :knegg: Etter de sjokkerende svarene her, så har jeg gått helt i fornektelse av denne grøtfesten. Det er på mandag, så jeg bør lande på noe snart.


#46

SpetakkelRandi sa for siden:

:humre:

du får satse på at alle guttene er like rolige som din gutt. :knegg:

Ta på vernedrakt... og dekk til det du har kjært... grøt kan jo bli som lim...


#47

Niobe sa for siden:

Det er bare gutter vi kjenner godt, og har hatt på besøk flere ganger før. De er i grunn veldig rolige alle sammen. Da poden hadde klassen i bursdagsselskap, så var det jentene som laget mest støy. ;) Det er derfor han bare vil ha gutter på besøk nå. :knegg:


#48

SpetakkelRandi sa for siden:

:knegg:
Ja du har rett i at jenter er ille.. gremmes av å tenke på 8 års dagen til snuppa


#49

Che sa for siden:

Jeg har nok valgt å lage sånn ca 7 posjoner jeg - altså ca en halv posjon pr unge + litt til siden noen av ungene er større - evt hatt noe fjorland i bakhånd. Personlig tror jeg det der går helt supert.


#50

polarjenta sa for siden:

Jeg skal på grøtfest i morgen, vi blir 9-10 stk. Om jeg husker det skal jeg spørre hvor mye grøt som ble kokt og si ifra her. Men jeg vil egentlig tro at det bauche skriver bør passe bra, om det ikke er gutter som er helt utrolig glad i grøt.
Lillebror kan spise en sånn porsjonspakning fra Fjordland alene, men storebror aldri spiser mer enn en halv sånn.


#51

millact sa for siden:

God idé!


#52

Tilde sa for siden:

Guttungen på 14 har nettopp hatt grøt med klassen sin.
Mener mannen og den andre klassekontakten lagde grøt av 4 liter hver, altså 8 liter til 23 14 åringer.
Det var akkurat passe.


#53

Niobe sa for siden:

23 14-åringer? Så da hadde grøt av fire liter vært nok til halvparten av dem. Og dette er jo snakk om gutter som er halvparten så gamle. Fire liter max, da. tenker

Veldig glad for alle svar! Jeg føler jeg nærmer meg en konklusjon! :knegg:


#54

m|nken sa for siden:

Er det nå jeg skal fortelle at jeg vet at avdelingen i barnehagen har "fast" grøtdag og at 15-16 barn (3-5 år) setter til livs 10 liter grøt uten å blunke? Nå vet jeg ikke om alle er like storspiste, eller om alle liker grøt, men personalet forteller om tilstander der de nesten ikke rekker å fylle på ny grøt før tallerkenen er tom.. :D


#55

Niobe sa for siden:

Ja, men hvor mange liter melk er det i utgangspunktet? Grøt av fire liter melk er jo mer enn fire liter grøt? Finnes det en formel? :humre:


#56

Blånn sa for siden:

Jeg har servert grøt til elever. Da fikk hver klasse utlevert ca. 7-8 liter ferdig grøt. Det holdt greit til 21 elever og en voksen. Men da spiste de også til gryta var tom.


#57

millact sa for siden:

Lykke til i morgen, Niobe!

Ha en boks pepperkaker som dessert så holder det nok i massevis uansett.


#58

Katta sa for siden:

900 g fjordland holder akkurat til mine 3 gutter. Da er det ikke for mye og plutten spiser ganske lite egentlig. skolegutter kan fort spise like mye eller mer enn voksne hvis det er mat de liker, så jeg hadde ikke beregnet små barneposjoner til dem. Når jeg lager grøt til familien lager jeg av ca 2 liter melk, da er det rikelig. Til 11 gutter ville jeg ha doblet dette.


#59

polarjenta sa for siden:

Svigerinna mi hadde bestilt sånn ferdiggrøt fra Tine som barnehagen brukte, og der står det vel ikke hvor mye melk, men bare hvor mange porsjoner den er beregnet til.


#60

Niobe sa for siden:

Da var den store dagen her! :knegg: Jeg er nede i åtte grøtspisende gutter. To avbud, og en som ikke liker grøt (han får ostesmørbrød). Planen er grøt av fem liter melk.


#61

Wix sa for siden:

Hehe ser for meg at når du står der med 5 liter grøt så vil alle ha ostesmørbrød. :knegg:


#62

oslo78 sa for siden:

Det blir spennende å se hvor mye du får til overs!


#63

gnuri sa for siden:

Lykke lykke til :D


#64

Niobe sa for siden:

Grøt av 5 liter melk. 8 gutter mellom 6 og 9 år. 1 halvannetåring. 2 voksne. Og ganske nøyaktig to liter grøt til overs. ;) Det tok drøye 2 timer å få grøten på kok, uten å svi den i bunn.


#65

Filifjonka sa for siden:

Oi, det var lenge! Vel overstått.


#66

Niobe sa for siden:

Ja, mulig vi kunne hatt høyere temperatur, men jeg gadd ikke passe så godt på den. :knegg:


#67

Elise sa for siden:

Du skulle bare hørt på meg, ja. :knegg:

Huset står fortsatt?


#68

Elise sa for siden:

Og nå ble jeg litt sånn shit, hva er det JEG har sagt ja til? Jeg har meldt meg frivillig til å lage grøt til 1.klasse i morgen, og vi er visst 3 foreldre som skulle hjelpe til. Og det er 47 elever. :snill:


#69

Niobe sa for siden:

:knegg: Eksemplariske gutter. Oppe i loftstuen (hvor de alltid får "herje fritt") kunne man ikke se at de hadde vært. Et par som tullet litt ved bordet, men de visste vi om på forhånd. ;)


#70

millact sa for siden:

Da vet jeg hvor jeg og minsten skal ha middag i morgen.;)

Så bra det ble vellykket! Tenkte på dere i ettermiddag og lurte på hvordan det gikk.


#71

Niobe sa for siden:

Hehe, ja her er det grøt å få! Det ble en veldig koselig ettermiddag, så jeg tror vi har en ny adventstradisjon. ;)


#72

SpetakkelRandi sa for siden:

deilig å høre hvor flott det gikk. :rørt:


#73

Tilde sa for siden:

Så bra at det gikk fint da.:)


#74

Niobe sa for siden:

Jajamensann. Så var det den tiden på året igjen! Jeg måtte hente frem denne for å se hva det endte opp på i fjor. :knegg: Denne gangen har vi invitert klassen til poden, 6 jenter og 5 gutter. Jeg koker grøt av 4 liter melk, pluss en porsjon laget på rismelk til melkeallergikeren. I morgen den dag. :jupp:


#75

millact sa for siden:

Kos dere, flott tiltak!


#76

Snippa sa for siden:

Så småspiste dere er, da? :humre: Jeg lager grøt av 3 liter melk (+vann) hver gang vi har grøt... Vi er 4 barn og 2 voksne.


#77

Niobe sa for siden:

Hehe, vi er bare 2 voksne og 2 barn, men klarer oss med en sånn Fjordlandpakke på 2 porsjoner på deling. :knegg:


#78

Snippa sa for siden:

Her må de to 8-åringene ha en sånn 2-3 porsjoners fjordland på deling alene, og de kunne sikkert klart mer :humre:


#79

Niobe sa for siden:

Er det rart det er vanskelig å beregne mengde?!? :knegg:


#80

Malama sa for siden:

Hoi, vi er to store og to små, og lager to store fjorlandpakker når vi lager sånn grøt....


#81

millact sa for siden:

Her går det heller ikke mye grøt.


#82

Niobe sa for siden:

Ja, da kan jeg melde at 10 barn og to småspiste voksne ikke var i nærheten av å spise opp grøt av 4 liter melk. Selv om flere av barna forsynte seg to ganger. Men oppsiktsvekkende nok spiste det laktoseintolerante barnet halvparten av sin grøt, som var kokt av 1 liter..! :knegg:

Hvertfall, så hadde vi en veldig koselig kveld med tredjeklassingene. :)


#83

GinaK sa for siden:

Småspiste altså.
Vi lager grøt av 2, 7 liter melk for oss 4. :o


#84

Niobe sa for siden:

Da var det den tida på året igjen! På fredag kommer 11 barn på julegrøt, og jeg satser på at 4 liter holder i år også, siden de ikke spiste opp alt i fjor. :riktig:


#85

Floksa sa for siden:

:knegg: Jeg lagde av 4l sist. Akkurat nok til fem barn og tre voksne.


#86

Niobe sa for siden:

:humre: Vi var 9 fjerdeklassinger, 2 voksne og 1 fireåring. Og jeg fylte en isboks med grøtrester i går kveld. Det blir mye riskrem i helgen.


#87

Niobe sa for siden:

Jeg søker opp denne tråden på samme tid hvert år. :nissefnis:

Nå er de blitt femteklassinger, men siden vi hadde så mye grøt til overs i fjor, så tror jeg 4 liter holder i år også. :o


#88

Katta sa for siden:

Jeg hadde tenkt 2 gutter per stor fjordlandpakning. Storspisere. knegg. Jeg har også vært innom denne tråden før husker jeg.


#89

Niobe sa for siden:

Jeg drar opp denne tråden av nostalgiske årsaker. Nå er det minsten som er blitt 6. klassing, og i morgen får vi ha adventskos og risgrøt med 7 gutter. Endelig igjen! I fjor var vi nedstengt, og året før var jeg innlagt på Rikshospitalet… Alle kommer med negativ hurtigtest, og jeg får ha på munnbind. :lykkelig:


#90

Miromurr sa for siden:

Herlig! :hjerter:


#91

banana sa for siden:

Hvor mye grøt skal du lage, da? :knegg:


#92

Floksa sa for siden:

Sju gutter. Da trenger du sju liter melk :knegg:


#93

Niobe sa for siden:

:knegg: Jeg har lest gjennom tråden og ledd av de sprikende forslagene som kom. Jeg går for 4 liter igjen. Husstanden har sagt de vil ha riskrem etter lutefisken på søndag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.