Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ribbeemergency!

#1

Olivia81 sa for siden:

Vi skal ha familie her på julaften og i dag skal jeg testlage ribbe for svigers. Nå ligger 3kg ribbe i kjøleskapet, jeg saltet og pepret den i går. Hvordan er den videre prossessen? Rute svoren før steking eller midtveis? Svoren opp eller ned i vannet? Steketermometer eller bare stole på klokken? Jeg trenger hjelp så jeg kan imponere svigermor!! :p


#2

Benzo sa for siden:

Har du tid til langsteking, ca timer? Det er det aller, aller beste. :nam:


#3

Meissa sa for siden:

Jeg har brukt denne framgangsmåten og det har vært suksess hver gang. Jeg har også lært av Rema-Svindal at det er lurt å vente med skjære svoren til du tar av aluminiumsfolien for da er det mye lettere å skjære. :glis:



#5

Olivia81 sa for siden:

De kommer kl 17 så jeg har tid til 4 timer steking ca :)



#7

Meissa sa for siden:

Ikke for annet enn steketiden eventuelt, men jeg har alltid lært at ribbene er omtrent like tjukke uansett hvor store de er så det har ikke innvirkning på steketiden.


#8

Olivia81 sa for siden:

Hvis jeg beregner 2,5 time steketid så bør det gå. Det står noen steder at man kan bruke steketermometer på den tykkeste delen på ribba, mulig jeg skal teste ut det. Tørr ribbe er triste saker.. :nemlig:


#9

Niobe sa for siden:

Husk å beregne tid til å la ribben hvile etter steking!


#10

Olivia81 sa for siden:

oi! Ja, det må jeg jo! Får slenge den i ovnen nå og krysse fingrene for at det blir bra :)


#11

safran sa for siden:

Hvordan ser den ut, Olivia?


#12

Madicken sa for siden:

Jeg vet jeg er litt sent ute, men benytter tråden til å gjengi en fabelaktig oppskrift på ribbe:

Ribben gnis inn med salt og pepper et par dager i forveien. Stek/kok den så i rundt tre timer på 130 grader - så mye som mulig av ribben skal være dekket av vann, og formen må dekkes med folie. Ta så ribben ut av formen, hell kokevannet i en langpanne, og skru ovnen opp til rundt 200-220 grader før ribben settes tilbake i ovnen på rist. Ribben er ferdig når svoren er ferdig "boblet". Jeg bruker varmluftsovn, og det hender jeg bruker kombinert varmluft/grill når svoren skal "bobles", men det går helt fint også uten grillfunksjon.

Resultat er en utrolig saftig ribbe med sprø svor! :nikker:


#13

Olivia81 sa for siden:

Hvor lang tid tar det før svoren er ferdig boblet sånn ca?
Jeg tror jeg må bruke denne måten på julaften. Ribba ble nemlig litt tørr, men den hadde veldig sprø og fin svor :) Svigermor skrøt av maten, men det hadde nok nok gjort hvis jeg hadde servert grandiosa også :humre:


#14

Madicken sa for siden:

Tja, et kvarters tid? Jeg bruker syn og ikke klokke på bobleprosessen, og tar ribben ut med én gang jeg ser at all svoren har boblet og/eller svoren begynner å bli lysebrun (vil ikke svi den!).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.