Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sur ribbe

#1

Fløyel sa for siden:

Hvordan merker man om ribba er sur, før kl 17 på julaften. Kan man lukte det i forkant? Sett flere som har spist sur ribbe de siste ukene, og det er litt krise kjenner jeg om den er sur altså. Har aldri på mine 9 år som ribbesteker opplevd dette, men like engstlig hvert år.


#2

rine sa for siden:

Du kjenner da på lukten om den er sur? Da lukter den surt. :nemlig:


#3

Fløyel sa for siden:

Godt! Takk.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Anbefaler uansett at du tar den ut av pakken før like før den skal inn i ovnen, f.eks dagen i forveien og gnir den inn med salt og pepper da.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å bestille i kjøttdisken og hente den 22. desember om kvelden. Da gnir jeg den inn med salt og pepper og legger den i kjøleskapet til den skal stekes. Aldri opplevd at dn har vært dårlig. Det vil jo kjennes på lukten.


#6

Fløyel sa for siden:

Jeg tar alltid ut ribben den 20. Tines i kjøleskap, rutes når den er halvfrossen den 21. gnis inn i salt og pepper, før den pakkes inn med fersk ingefær og nelliker den 22. Så i alufolie i kjøleskapet til den 24. Jeg håper jeg lukter det ila den prosessen.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Du gjør det altså. Surt kjøtt lukter surt.


#8

Bille sa for siden:

Den lukter ORDENTLIG vondt om den er sur, da er det ikke tvil.

Men, du skriver at du har sett mange spise sur ribbe i det siste..? Hvem, hva, hvor, og hvorfor skjer dette? Mener du på restaurant?


#9

Fløyel sa for siden:

De jeg har hørt om har spist frossen gilde-tynnribbe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.