Palmen sa for siden:
Jeg har plutselig 1,5 kg mandler til overs. Hvilke julerelaterte oppskrifter kan du anbefale? :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Palmen sa for siden:
Jeg har plutselig 1,5 kg mandler til overs. Hvilke julerelaterte oppskrifter kan du anbefale? :blafre:
Filifjonka sa for siden:
Marsipan, mandelflarn, makroner, cookies med mandler og sjokolade.
Hot Lips sa for siden:
Marsipan. Bland i cognac eller appelsinsaft- og skall, rull kuler og dypp i mørk sjokolade. Pakk i cellofan, og gi bort i førjulsgaver. Vips, så er du superpopulær. :værsågod:
Palmen sa for siden:
Har du Palmeproofed oppskrift på marsipan da?
Vito sa for siden:
Brente mandler.
Hot Lips sa for siden:
Jeg gjør slik, bare at jeg maler mandlene to ganger, andre gang med melisen. Cognac/appelsin blandes i ved utbaking.
1,5 kg mandler
1,5 kg melis
Ca 6 eggehviter
Sitrondråper
Begynn med å skålde mandlene ved å koke opp vann og mandler.
Skyll i kaldt vann og fjern skallet mens mandlene fortsatt er varme.
Legg mandlene til tørk på et papir på et brett i 1-2 dager i romtemperatur. Vend på mandlene innimellom.
Det er viktig at fuktigheten fordamper ellers blir mandelmassen vanskelig å arbeide med etterpå.
Mal mandlene i flere omganger med en mandelkvern.
Bland så mandelmassen og melis i en bolle, og tilsett sitrondråper (1 porsjon = 3 dråper sitron) og eggehvitene, litt etter litt til passe konsistens. Sitronsyren bidrar til at marsipanen holder seg lenger.
Elt til deigen er god og fast.
Pakk den inn i plastfolie og la den hvile et par timer før den formes etter eget ønske.
(hentet fra dinmat.no)
Stompen sa for siden:
Kransekake!!!
Tante Sofie sa for siden:
Definitivt kransekake...
500 g mandlar
500 g melis
115 g eggekvite
Mal mandlane (må bruke kvern altså!) iallefall to gongar, og siste gongen iblanda eindel melis. Så "eltar" du alt saman, lenge og vel. Form enten ringar eller pinnar, og steik. Dei hevar litt, så ikkje lag dei for tjukke.
Palmen sa for siden:
Tante Sofie: om du lager kransekake med former, hvordan smører du formene? Nå er mandlene skåldede og tørket! :hyper:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.