Serafin sa for siden:
Er det helt håpløst, eller verdt et forsøk?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Serafin sa for siden:
Er det helt håpløst, eller verdt et forsøk?
arrow sa for siden:
Det går an, og med find resultat. Ikke at jeg lager, men min mor har i alle år prestert veldig gode lefser i en gammel ekstra stor stekespanne i støpejern; ulike ttyper grove, fine, tynnelfse og tjukklefse. De siste par årene har hun gått til anskaffelse av en plate spesielt egnet for lefser, men det er altså en ny ting. I mange år ønsket hun seg en ordentlig takke, det eneste som egentlig hindret henne var tanken på å mått lagre den digre greien og hun lager ikke så mange ganger i året.
annemede sa for siden:
takke er også genialt når man skal produserer store mengder lapper, sveler og pannekaker.
Kirsebær sa for siden:
En takke er genialt for å holde mat varm når flere forskjellige saker blir ferdi til forskjellig tid.
Kirsebær sa for siden:
Men det hadde jo ingenting med hovedinnlegget å gjøre :knegg:
Man kan lage lefse uten takke. :nemlig:
Serafin sa for siden:
Jeg ønsker meg takke til jul, men vil gjerne lage lefser før jul. :knegg:
Anuk sa for siden:
Det går vel an i stekepanna, eneste er at det setter begrensninger på størrelsen.
Marit K sa for siden:
Dersom du har lyst på tykklefse, så kan disse fint stekes i ovnen. Jeg tror forresten hornsaltmengden i den oppskriften med fordel kan halveres.
Honda sa for siden:
Tykklefser skal steikes i steikovnen, for eks.
Mamma har takke og jeg har lånt den en gang til å bake tortillas ,men ble ikke nå bra så ga opp. Om man ikke spiser pannekaker eller sveler så er det ikke vits å ha en takke;)
Når man kan låne hos noen andre :fnis:
Vimsen sa for siden:
Åh herregud. Jeg lagde tyklefse i ovnen, og fikk hjortesaltsjokk da jeg åpnet døren. Så ja... man kan fint minke mengden.
Lhi-My sa for siden:
Jeg er fryktelig glad i min 25 år gamle arvede takke. Jeg brukte den senest nå i dag. 60 sveler stekt på en liten time. Skulle jeg gjort det i stekepanne, hadde det vel tatt en dag eller to. Jeg bruker den også til pannekaker, bruning av kjøtt- eller medisterkaker, til mørlefse og til diverse annen bakst. Nå har jeg kokt poteter og gjort klart til lompebaking. Jeg har aldri gjort det før, så om jeg får det til eller ikke, gjenstår jo å se.
Eneste problemet med takker, er at de tar stor plass ved oppbevaring. Min gamle skal lagres liggende også. Jeg mener å ha hørt at nyere takker kan lagres stående, men på min er det en lapp der det står at den må lagres liggende. Den tar derfor opp en hel hylle i boden, men det er verdt det.
Madicken sa for siden:
Jeg har takke, men bruker den kun til pannekaker (ønsker meg lefsekurs!), men har sett at andre og langt mer drevne hobbybakere enn meg ordner det fint i en stor jernstekespanne.
(Jeg leste forresten først Bake lefser uten å takke, og måtte innom tråden for å se hva dette var for oppstandelse. :p)
Isolde sa for siden:
Jeg har takke fra høyang som legges på ovnen. Koster svimlene 150kr. Men jeg har stekt på vanlig stekepanne og, men best med jern.
Serafin sa for siden:
Vi har induksjonsovn, så jeg ser for meg at det fort kan bli vanskelig pga det?
Nå har jeg fått lånt meg takke noen timer, så jeg får prøvd iallefall. Jeg må bare få ringt farmor og få oppskrift...
Isolde sa for siden:
Nå måtte jeg teste. Takken var ikke induksjonsvennlig desverre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.