Ja, hvordan gjør du det, sånn rent praktisk?
Tar du sjansen på å vente til bittelille julaften, og satser på at de har fersk ribbe i butikken da? Eller kjøper du fersk nå, og legger i fryseren? Eller tar du bare en fra fryseren på butikken?
Jeg har gått på en smell før, så nå kjøpes frossen ribbe inn i god tid.
Jeg foretrekker ribbe som er fryst fra produsentens side foran å kjøpe fersk og fryse selv.
Jeg gjør som Nextlife. Nå spiser vi ikke julaftensmiddag her, så jeg skal bare ha ribben til pålegg og kanskje en romjulsmiddag, kanskje jeg hadde kjøpt fersk om jeg skulle hatt julemiddagen. Men ikke bittelille julaften nei, det har jeg brent meg på før.
Det varierer. Vanligvis har vi kjøpt fersk ribbe i ferskvaredisk, men etter å ha panikkjaktet på ribbe 22. desember, så foretrekker vi nå å være litt tidlig ute og heller fryse ribba. I fjor fikk vi levering fra gård, og da kom ribba i frosset tilstand noen dager før jul. Veldig greit.
Svigermor står for ribba, jeg kjøper julepølse... Og så har vi begynt å steke ribbe første dag her hjemme. Den har vi kjøpt inn sammen med alt det andre et sted mellom 20. og 23. desember....
Jeg bestiller den i en eller annen ferskvaredisk, og avtaler henting 21. desember. Og så har jeg frossen ribbe i frysen, i tilfelle noe skulle skjære seg.