Jeg er "allergisk" mot å gå i butikker i jula! Vil helst ha alt hjemme og bare kose oss istedenfor å stå i kø i matbutikker. Så jeg holder på å planlegge menyen for juleuka, men sånt er jeg ikke særlig god på.
Gode desserttips ønskes også!
Så jeg lurer på hvordan dere pleier å ha det? Kanskje vi burde hatt noe godt til lunsj også nå i juleuka? Forslag og planer mottas med takk!
Min foreløpige middagsplan er foreløpig:
23.12 Koldtbord til kvelds med gjester. Varme karbonader, reker, rekesalat, pålegg, godt brød osv. Gjestene har med hver sin dessert/kake vi koser oss med etterpå!
24.12: Grøt til lunsj. Pinnekjøtt til julemiddag. Riskrem og kake til dessert.
25.12: Juleselskap hos slekt. (rester av koldtbordet til kvelds!)
Ribbe julaften. Stek hos mamma og de 1.juledag. 2.juledag får svigermor lage noe fisk tror jeg? :vetikke: 3.juledag tror jeg vi tar noe enkelt som taco eller pizza.
4.juledag blir det koldtbord hos venner. Resten av jula aner jeg ikke.
Lille julaften blir det Risengrynsgrøt (Nissegrøt med mandel).
Julaften inntar vi en bedre frokost/lunsj, og i år bryter vi den livslange tradisjonen med Ribbe og vil da innta pinnekjøtt.
1.juledag blir det brunsj med godt pålegg av fisk og kjøtt, ribbestykker, og rester samt div tilbehør.
2 juledag skal vi spise kveite er tanken men kanskje blir det gravlaks istedet. Får høre med gjestene hva de helst vil ha.
4.juledag er vi invitert bort.
5 og 6 juledag blir det nok lett mat.
Nyttårsaften skal vi ha kalkun med en enkel forrett og Dronning Maud,s dessert.
Lille julaften er det grøt.
Julaften spiser vi ribbe, medisterkaker etc.
Førstedag pleier mamma å ha lutefisk og kald laks. Ikke alle som liker lutefisk.
Pinnekjøtt står også på menyen en dag.
Nyttårsaften vet jeg gutta ønsker seg kalkun så det regner jeg med de får :)
Vi har god lunsj på julaften med hjemmelaga rundstykker, godt pålegg og hjemmelaga varm sjokolade.
Lille julaften: Panert torsk, salat, og hvitløksdressing.
Julaften: Ribbe m/tilbehør
juledag: Hos svigerfar. Tipper oksestek.
juledag: Lammelår
Tirsdag: Pizza
Onsdag: Juleskinke m/tilbehør
Torsdag: Gryterett
Fredag: Håper på vær til pølsegrilling ute. Ser ikke lovende ut, i grunn.
Nyttårsaften: Pinnekjøtt
Lille julaften: Grøt
Julaften: Ribbe
1.juledag: Lutefisk
Så er jeg usikker på hvordan resten av listen ser ut (alt er handlet inn). Men jeg tror det står rester av ribba 2.juledag hvertfall.
Og jeg vet det står både fiskeboller i hvitsaus og taco der.. Nyttårsaften er ikke så stor her i huset, men vi skal vel ha noe kyllinggreier tenker jeg. Ellers er det mest vanlig mat de andre dagene.
1.nyttårsdag skal vi ha seibiff.
Ellers vet jeg ikke helt. Blir sikkert pizza en dag, fiskekaker en dag. Også skal vi sikkert spise hos en venninne en dag.
Nyttårsaften skal vi til en venninne og hennes barn, og da kan jeg tenke meg at vi kanskje har kalkun, men vi har ikke snakket om menyen enda.
23/12 - Terteskjell med fyll.
24/12 - Risengrynsgrøt til lunsj, med lefse og sylte.
Ribbe, pølse og medisterkaker til middag + karamellpudding.
25/12 - Stor brunsj. Pinnekjøtt med tilbehør til middag + riskrem.
26/12 - Torsk m/tilbehør. (svigers)
27/12 - Forhåpentligvis ingen middag, men stor kveldsbuffet.
28/12 - Juletapas. (dvs. rester)
29/12 - Hos mamma... vet ikke.
30/12 - Hos pappa... vet ikke.
31/12 - Kalkun m/tilbehør.
Lille julaften spiser vi risengrynsgrøt sammen med venner
Julaften er vi hos svigers og får servert ribbe med tilbehør
juledag er det laang julebrunch hos min søster
juledag serverer svigermor kalkun
dag er vi hjemme igjen og finner nok på noe enkelt og lett
dag disker vi opp med juletapas for mange gjester
dag har vi kanskje pinnekjøtt
Lille nyttårsaften er det fredag og pizza
Nyttårsaften skal vi ha selskap og helstekt okse indrefilet, fløtegratinerte poteter og rødvinssaus
23.12 Risgrøt ved middagstid til meg og jentene, kveldsmat med masse pålegg og rundstykker etter at treet er pyntet og minstejenta er i seng
24.12 Ribbe, medisterkaker, sossiser og tilbehør
25.12 Rester av julemiddagen og sikkert litt koldtbordaktig til lunsj. Vi er alene og skal slække
26.12 Koldtbord/julelunsj hos familie
27.12 Da blir det ikke julemat, men kanskje pizza eller taco eller noe lett
Ellers er ikke alt planlagt, men det blir en dag med bayonneskinke, fløtegratinerte poteter og noe godt tilbehør, og en dag med kalkunbryst.
23.12 : vet ikke helt,mann jobber vanlig og vet ikke om vi får besøk. Men ungene bruker å få julegrøt denne dagen og jeg og mann spiser noe annet om kvelden , men han bruker ofte å spise grøt ilag med ugene.Bare jeg som er rar og ikke liker grøt;)
24.12: Kylkun til middag hos mamma med karamellpudding, gele uten sukker og sjokolademoos uten sukker og vaniljesaus uten laktose og sukker.(ungene spiser ikke karamellpudding) Før hadde vi bestandig multekrem med ekte kyst finnmarks multer (får vann i munnen med å tenke på multene) men det spiser ikke mann :sjokk: :knegg:
25.12: Mannen sin farfar har bursdag .Vanligvis spiser vi sen frokost hos mine foreldre.Vet ikke om vi skal ha noe middag i tilegg
26.12:Vi bruker å spise hos svigermor denne dagen siden vi ikke er ilag med henne julaften. Ofte får vi servert kald elgsteik,håper vi får noe annet i år, eller at elgen er varm :fnis:
resten av dagene har jeg null ide. tar det litt på sparket,er jo bare å dra på butikken en dag i romjula å kjøpe. Men ofte får vi invitasjon til mormoren til mann i romjula og et vennepar
28.12: denne dagen er det festdag på ungdomshuset, først juletrefest med ungene så juletrefest for de store senere på kvelden:knegg: Snakker om vi skal dit så da blir det vel noe god mat på kvelden først ilag med 2 vennepar.
31.12: Kalkun hos et vennepar. mann er ikke helt hæppy for kalkun/kylkun 2 ganger på en uke menmen.
jeg må vel ta med noe turbo og Honda vennlig desert dit
Vi er vante med å spise pinnekjøtt på nyttårsaften så dette kan bli spennende
Lille julaften: Ingen aning, vi reiser dit vi skal feire jul på ettermiddagen, så enten tar vi noe hjemme først eller så har de sikkert tenkt på noe der. Ordner seg, åpne butikker.
Julaften: Pinnekjøtt! :nam:
juledag: Kveite hjemme hos oss selv
juledag: Her er vi litt stuck, så jeg tenkte jeg kunne få ideer herfra. Vi er hjemme da også, to voksne og en baby, så det trenger ikke være store greier, men gjerne noe litt godt - er jo jul og greier.
juledag: Sannsynligvis julelunsj hos venner, vet ikke mer foreløpig
Dagene mellom der har vi ikke planlagt, men på nyttårsaften blir det kalkun! Vi nærmer oss det perfekte resultat etter to års forsøk, så i år blir det nok helt optimalt. :knegg:
23.12: Risengrynsgrøt
24.12: Ribbemiddag, karamellpudding og is til dessert. KAnskje Creme Brulè også..
25.12: Brunch og gomling hele dagen.
26.12: Til mamma på skinkestek. Jeg lager en kake.
27.12: Mannen er hjemme og får lage middag...
28.12:Samme som over.
29.12: Storebror blir 10 år og vi skal ha hele slekta så da blir det muligens lasagne.
30.12: Tja, kanskje laks.
31.12: Pinnekjøtt hos venner, har med dessert eller en kake.
Eg tar siste julehandel i dag, og håper eg har huska alt sånn at eg slipper å handle i romjula. Foreløpig plan er:
Julafta: Pinnekjøtt
dag: Hjortelår
dag: Oksesteik.
Romjula: Blomkålsuppe m/ bacon og fuccacia, lasagne, fish & chips, antageleg kinesisk ein dag, parmesankylling.
Nyttårsaften: buffet
Langt ut i januar: rester av buffet.
Eg vert veldig raskt lei av store, tunge middagar og dessuten har eg bedre ting å ta meg til enn å stå på kjøkkenet. Slik som å krølla meg saman i sofaen med ei god bok.
Samboar skal (så vidt eg veit, har visst gløymt å spørja) jobba heila romjula. Lillejulafta skulle vi bort, men det har blitt avlyst så då må eg finna på noko.
23.12: Taco
24.12: Middag hos mine foreldre
25.12: Middag hos svigerinne
26.12: Sikkert noe veldig lettvindt. Vi voksne skal på fest
27.12: Middag hos venner
28.12: kylling av noe slag
29.12: Køfte med ris og tzatziki
30.12: Hjemmelaget pizza
31.12: Kalkun
1.1: Kalkunrester
Sånn ca. Jeg er ikke helt god på planlegging og ofte blir det så sene frokoster og mye småspising at middagen ofte viker for kjappe rundstykker eller annet svada.
Lille julaften:Risengrynsgrøt
Julaften: Kalkun og riskrem
1.dag: Middag hos svigers, masse forskjellig mat og kaker, 3 desserter (!)
2.dag: Julebrunch hos mamma hele dagen
3.dag
4.dag:Ikke planlagt disse dagene i midten, men har lyst på fisk en dag og indisk en dag. Mannen spiser ikke fisk, så det blir en dag han er ute.
5.dag
Lille nyttårsaften: drar til svigers på hytta, får se hva det blir til, noe enkelt
Nyttårsaften: pinnekjøtt