Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må jeg skålde mandlene til makroner?

#1

Bluen sa for siden:

Jeg vurderer å bake mandelmakroner. ( :what: ) I noen oppskrifter står det at mandlene skal skåldes, i andre ikke. "Må" man skålde dem? Er det bare fargen på det ferdige verket som blir annerledes, eller?


#2

allium sa for siden:

I den oppskriften jeg brukte står det at man ikke må, men at utseendet da selvsagt blir annerledes, med mindre du bruker veldig mye farge.


#3

Filifjonka sa for siden:

Hvis du mener sånne franske, så har jeg vært på konditorkurs og der laget vi dem med uskåldede mandler. Først kjørt fint i foodprocessor, så siktet.


#4

Syrinx sa for siden:

Jeg er lat, så jeg skålder ikke mandlene og så farger jeg dem med kakao. Til lillebror sin navnefest spraya jeg dem med gullspray, det ble fristende fint.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg er nok ikke så avansert at jeg tenker på franske - her går det i enkleste sort med klatting rett på stekeplata.


#6

Filifjonka sa for siden:

Skålding forandrer litt på smaken også. Har smakt kransekake av skåldede mandler, og det er ikke helt det samme. Så jeg hadde ikke skåldet til makroner.


#7

Fibi sa for siden:

Må mandler tørkes om de skal brukes til makroner?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.