Bluen sa for siden:
Jeg vurderer å bake mandelmakroner. ( :what: ) I noen oppskrifter står det at mandlene skal skåldes, i andre ikke. "Må" man skålde dem? Er det bare fargen på det ferdige verket som blir annerledes, eller?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Bluen sa for siden:
Jeg vurderer å bake mandelmakroner. ( :what: ) I noen oppskrifter står det at mandlene skal skåldes, i andre ikke. "Må" man skålde dem? Er det bare fargen på det ferdige verket som blir annerledes, eller?
allium sa for siden:
I den oppskriften jeg brukte står det at man ikke må, men at utseendet da selvsagt blir annerledes, med mindre du bruker veldig mye farge.
Filifjonka sa for siden:
Hvis du mener sånne franske, så har jeg vært på konditorkurs og der laget vi dem med uskåldede mandler. Først kjørt fint i foodprocessor, så siktet.
Syrinx sa for siden:
Jeg er lat, så jeg skålder ikke mandlene og så farger jeg dem med kakao. Til lillebror sin navnefest spraya jeg dem med gullspray, det ble fristende fint.
Bluen sa for siden:
Jeg er nok ikke så avansert at jeg tenker på franske - her går det i enkleste sort med klatting rett på stekeplata.
Filifjonka sa for siden:
Skålding forandrer litt på smaken også. Har smakt kransekake av skåldede mandler, og det er ikke helt det samme. Så jeg hadde ikke skåldet til makroner.
Fibi sa for siden:
Må mandler tørkes om de skal brukes til makroner?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.