Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smaker man forskjell på vanlig smør og usalta smør da?

#1

Ine sa for siden:

Kiwi hadde visst fått en feilleveranse, aldri sett usalta smør der, men jeg husker det var noe julebakst i fjor jeg trengte det til.

Begynte å tenke litt, trenger man salt i smøret? Hvor mye salt er det i smør (stod ikke i prosent på Tines, men som 2. ingrediens), og hvorfor er det tilsatt? Smakens skyld?

Og kjenner man forskjell på usalta og salta i bakst og til steking?


#2

Niobe sa for siden:

Ja, du kjenner godt forskjell. Usaltet smør smaker platt og rart. Bare fett, liksom. :knegg:


#3

Imma sa for siden:

Selvfølelig kjenner man forskjell. Det ene er salt, det andre ikke.


#4

Ine sa for siden:

Lurte mest på på man kjenner forskjell i bakst og steking.


#5

Karamell sa for siden:

Det er vel en del bakst som skal ha usaltet smør, men jeg har aldri prøvd det. På brødskiva smaker det fælt, har fått det av og til i utlandet og hatt salt på skiven etterpå. :knegg:


#6

Erica sa for siden:

I baking og matlaging spiller det ingen rolle, du kan jo evt bare tilsette littegrann salt sammen med smøret. På skiva smaker det ikke godt.


#7

Niobe sa for siden:

Nå synes jeg uansett ikke smør smaker godt til steking, med mindre det er klaret. Men jeg synes det er verre med saltet smør der hvor oppskriften sier usaltet. I konfekt, f eks.


#8

celebelen sa for siden:

I de bakeoppskriftene jeg har hvor det står at man skal bruke usaltet smør, står det også salt i oppskriften. Så resultatet der blir nok ganske likt. :nikker:


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker aldri usaltet smør selv om det står i oppskriften.


#10

celebelen sa for siden:

Når jeg tenker meg om, har jeg brukt usalta melange en del - den som er uten melk er nemlig også uten salt. Kan ikke si jeg har merket noe forskjell, nei.


#11

Kaprifol sa for siden:

Hvis du bruker smør med salt i stedet for usalta i bakst, så husk å kutte ut sukkeret. Ellers får du for salt bakst, og det er ikke noe særlig. I min baksteungdom prøvde jeg å bytte ut usalta smør med Soft margarin uten å droppe salt i deigen - det blir ikke bra.


#12

Najade sa for siden:

I en del oppskrifter hvor det spesifiseres at det skal være vanlig smør, så lønner det seg å tilsette litt salt (f.eks diverse kakeoppskrifter hvor saltet i smøret fremhever smaken).


#13

Bomull sa for siden:

Kutte ut salt ja!? :humre:


#14

Erica sa for siden:

Kaprifol- har du her løsningen på gode kaker uten sukker? Bruke usaltet smør, og da kan man kutte ut sukkeret? Genialt, Egon! :takker:


#15

Niobe sa for siden:

:fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.