Vi får kaffegjester etterpå og jeg fikk litt lyst til å lage rullekake.
Noen som har en god oppskrift? Går det an å ha kakao/kokesjokolade i?
Ser for meg at det blir godt med bringebærsyltetøy som fyll og pisket krem ved siden av. :nam:
Oj! Nå kom jeg på en utrolig god rullekake mannen min bakte en gang. Ser at du ikke trenger den nå lenger, men er du interessert så kan du jo titte i kokeboka mi. Skal prøve å få lagt inn oppskrift og bilde i løpet av et par dager.
Underbevisstheten min må ha blitt inspirert av denne tråden her om dagen, for i dag har jeg børstet støv av gamle kunster og bakt rullekake med bringebærsyltetøy. :humre: Her er den enkle oppskriften jeg har brukt i over 20 år og aldri mislyktes med:
Egg og sukker vispes til eggedosis, og det tørre røres inn. Smør røren utover en bakeplate kledt med bakepapir, og stek i 5-8 minutter (til den er passe gyllen) ved 225 grader. Hvelv så den nystekte kaka på et bakepapir bestrødd med sukker, smør raskt på syltetøy og rull forsiktig sammen. Kaka er aller best dagen derpå, synes jeg.
Jeg som lette livet av meg for å finne en oppskrift med tre egg og ikke fire (det var så mange jeg hadde).
Tusen takk!
Jeg endte opp med sjokoladekake som jeg fylte med et tynt lag bringebærsyltetøy og pisket krem på toppen. Det ble kjempegodt.
Bare husk å steke kaka før du forsøker å rulle den sammen - det skjønte ikke min mor første gang hun skulle lage rullekake.
Hun smurte røra utover papiret og rullet i vei.
Det ble ikke helt det resultatet hun ønsket seg. :humre:
Elinblu sin oppskrift er nesten den samme som min, så jeg gidder ikke skrive den ned her. (Jeg pleier å ha pisket krem og friske bær i rullekaka)
Men den perfekte måten å rulle den sammen så at den ikke sprekker er: Velt rullekaka på et kjøkkenhåndkle med sukker på, og legg langpanna over det. La Rullekaka avkjøle seg under den varme langpanna. På denne måten er du garantert at den holder seg myk og at du greier å rulle den selv når den er helt avkjølt. Hvilket gjør at du kan ha sjokolade inni, uten at den smelter. Dette er 10'000 kroner tipset mitt, og det finnes ingen andre måter å gjøre det på. :overlegen:
Det skinner så veldig gjennom at jeg er utlending hver gang jeg prøver å legge ut en oppskrift. :fnis:
Jeg har også lagt dekke av vaniljeis og bær før jeg ruller, men da må den så klart serveres asap. Noen ganger har jeg skivede mandler på før jeg steker den, da blir den så fin på utsiden :)