Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Focaccia brød ...

#1

MaxMillie sa for siden:

Gi meg DIN oppskrift!;)


#2

Fadese sa for siden:

Denne er GOD!

1 liter vann
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær funker også)

1 kg hvetemel
20 gram salt

--> røres sammen og heves i ca 30 min. Deigen blir veldig klisse, den skal være sånn.

Helles i smurt langpanne eller langpanne kledd med bakepapir (jeg bruker størrelsen som er større enn A4-ark, men litt mindre enn langpannen som hører til ovnen). Hell over olivenolje (små dråper over det meste, men på ingen måte sånn at deigen bader i olje) og grovsalt/maldonsalt. Oppskriften sier at foccaciaen skal stekes ved 250 grader i 25 minutter, men det blir for varmt i ovnen vår. Jeg bruker mellom 230 og 240 grader.

Hentet herfra.


#3

MaxMillie sa for siden:

Tusen takk! Jeg har hatt problemer med at brødet sitter fast i formen:( det er veldig kjedelig,men jeg har hatt mye olje i! og min har stekt ganske mye lenger enn 30 min. jeg har også en ovn som steker litt hardt,så jeg må heller steke svakere og lengre.


#4

Fadese sa for siden:

Jeg synes de fleste former blir dårlige etter ganske kort tid, så jeg bruker nesten alltid bakepapir når jeg baker. Blir så mye enklere. :)


#5

MaxMillie sa for siden:

Så det er pga formen? aha:cool: det kan jo alltids ordnes da ;) Takketakk:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.