Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor gamle er barna når de spiller The Sims?

#1

Lisa sa for siden:

Overskriften sier vel det meste. Jeg trenger muligens en realitetsorientering men barnet mitt er 8.5 år og ønsker seg The Sims 3 i julegave. Jeg har sagt det er uaktuelt siden det er 12 års grense, men hun sier bare at "alle på min alder spiller Sims" :rolleyes: Det er sikkert et par stykker i klassen som gjør det men kanskje det er jeg som tar feil. Det virker jo som om de fleste på hennes alder har sett Harry Potter filmene selv om der har 12 års grense.

Selv tenker jeg at aldersgrense blir satt av en grunn så jeg foretrekker å forholde meg til de så langt det lar seg gjøre.

Men hva er greia med The Sims og hvor gammel var barnet ditt da det fikk lov å spille Sims?


#2

Skilpadda sa for siden:

Poden spilte litt Sims for et par år siden, etter å ha prøvd det hos en jevnaldrende kamerat. Det vil si at de var rundt 7. Jeg syntes det var uproblematisk. Jeg har ikke selv spilt Sims på en del år, men jeg ser ikke helt hva som skulle være problematisk ved spillet for en 8-åring. Hva er det du ikke liker ved spillet?


#3

Flubby sa for siden:

Sims er helt uskyldig, det har 12-årsgrense på grunn av funksjonen woo-hoo, hvor simmene lager barn.


#4

Skilpadda sa for siden:

HP-filmene har ellers 11-årsgrense, hvilket vil si at det er lov å ta med 8-åringer på dem på kino. (Ikke nødvendigvis anbefalt, men lov.) Vi har holdt litt igjen der, fordi Poden ikke er så glad i skummel film, men de to første filmene har han sett hjemme sammen med oss.

Når det gjelder å se film hjemme, er det ingen lovpålagt aldersgrense, men anbefalingen fra Medietilsynet er jo et greit utgangspunkt, og så får man som forelder se an det enkelte barn. Og det samme mener jeg er fornuftig når det gjelder spill - sette seg inn i hva spillet går ut på og hvordan det fremstår, og så vurdere ut fra sitt eget barn.


#5

Lisa sa for siden:

Jeg er helt blank når det gjelder Sims, har aldri spilt det men gitt det i gave til litt eldre barn. Derfor har jeg bare rett og slett gått ut fra at det er for større barn uten at jeg helt klarer å finne ut på nett hvorfor.


#6

Stompa sa for siden:

Frøkna på 10 har spilt Sims i flere år. Ikke sånn hele tida, selvsagt, men hun var neppe mer enn 7-8 da hun prøvde første gang. Jeg har spilt en god del selv også og har ingen betenkeligheter med å la henne spille. Som Flubby sier: Aldersgrensa er der nok primært fordi simmene lager barn ved å woo-hooe i senga - under dyna og med sladd over, men sikkert sterk kost for noen likevel. :knegg:


#7

Lisa sa for siden:

:knegg:

For real? Jeg skjønner at du ikke tuller med meg. Men det vil da si at for å kunne spille Sims så bør barn forstå hvordan man lager barn og hvem som kan / bør lage barn med hverandre osv? Vesla er fullt klar over at man må "sexe" for å få barn men kjenner noe i meg sier at det kanskje ikke er helt type spill hun er moden for enda?! :confused: Når det er sagt, ALT må være bedre enn gosupermodel.


#8

Fløyel sa for siden:

Frøkna på 12 spiller Sims og har gjordt det i ett par år. Men først siste året interessen har vært stor.


#9

emin sa for siden:

Størsta på 10 spiller Sims. :nemlig:


#10

Stompa sa for siden:

Nå er Frøkna mi sikkert mer enn gjennomsnittet opplyst på dette området (farmor er sexolog :knegg: ), men det er ikke noen forutsetning for å ha glede av Sims at hun skjønner alle kjærlighetens/sexens irrganger. Det går an å spille uten å involvere barn (det er gjerne lettest), det går an å adoptere, eller det går an å la et par lage barn selv. Jeg regner med at hun finner ut av det nokså enkelt.


#11

Lisa sa for siden:

:humre:

Men datteren din er født i 2001? Det er ganske stor forskjell på 8 og 10 år er det ikke? Synes det virker som det er flest 10 åringer og oppover som spiller Sims, og det ser det jo ut som er tilfelle her inne også.


#12

Stompa sa for siden:

Joda, hun er født i september 2001; nettopp blitt 10, altså. Men hun var som sagt 7-8 da hun prøvde for første gang, og hadde stor glede av det da også - selv om hun sikkert spiller mer "avansert" nå enn da.


#13

dharma sa for siden:

8-åringen min hadde fått prøvd om han ville.
Jeg har spilt mye sims og ser ikke noe problem i det.


#14

Darth sa for siden:

Hadde ikke hatt problemer med Sims til en åtteåring. Jeg husker ikke når 11-åringen min begynte å spille sims, men det er sikkert et par år siden.


#15

Flubby sa for siden:

Personlig foretrekker jeg å la mennene bli kidnappet av aliens, jeg finner en syk glede i å se menn gå gravide, selv om de er simmer :knegg:


#16

Matilda sa for siden:

Jeg hadde ikke hatt noen betenkeligheter med å la barn spille Sims, en åtteåring er gammel nok. (Og åtteåringer som ikke har fått en tilpasset forklaring på hva sex er ennå, detaljert nok til at de aksepterer premissene for barnelaging i Sims, bør uansett få det, spør du meg.)


#17

Input sa for siden:

Helt uproblematisk at en 8-åring spiller det, tenker jeg.


#18

trøtt sa for siden:

Jeg kan ikke se noe galt i at en 8 åring spiller sims.


#19

Neket sa for siden:

Jeg hadde latt 9-åringen min spille hvis hun hadde spurt. Dett har hun ikke, her går det i Minecraft. Hvis man dømmer etter antallet grove vitser hun har kommet med i det siste er hun fullt klar over hvordan man lager barn. :humre:


#20

Lisa sa for siden:

Ok, kloke hoder på FP er alltid til å stole på så The Sims får da stå på ønskelisten. Takk. :blomster:

Men da er spørsmålet, bør man begynne med The Sims 1? Eller gå rett på The Sims 3 som har flere muligheter? Eller greiest for en nybegynner å starte med Sims 1? Og hva er en ok tilleggspakke for en 8 åring?


#21

Lisa sa for siden:

Jada, hun vet utmerket godt hvordan barn blir til men av en eller annen grunn liker jeg ikke helt tanken på et spill der man må vurdere eller tenke strategisk på hvem som kan og bør få barn med hverandre. :fryktelig dårlig forklart:


#22

Flubby sa for siden:

Du hopper glatt over både sims 1 og sims 2, også kjøper du grunnspillet som heter Sims 3, og kanskje en ekspansjon eller to :jupp:



#24

Lisa sa for siden:

Tusen takk Flubby :blomst:


#25

Matilda sa for siden:

Det må man jo i grunnen ikke. Det kommer opp som et valg først når Simmene har vært forelsket en god stund, og det er i grunnen like lett å adoptere. :jupp: Dessuten handler det spillet om så mye annet, at jeg tror ikke det blir noe uheldig fokus på akkurat det.


#26

Niobe sa for siden:

Jeg tror man kan skru av "lage barn"-funksjonen?


#27

Tallulah sa for siden:

Bare husk å mate bestemora sier nå jeg. :mumle: Og fiskene. :mumle:


#28

trøtt sa for siden:

Sims 3 og kjæledyrpakken ville jeg startet med.


#29

Anne C sa for siden:

Begge gutta mine har spilt Sims. Vi har et par varianter til Wii, og på iPaden. Men ingen av våre versjoner er med å lage barn tror jeg. Er det der så er i alle fall gutta mine ikke i nærheten av å komme til det stadiet der det er aktuelt. Jeg får det heller ikke til på iPaden. (Og jeg har prøvd intest med kyssing for å få det til)

Gutta hadde en liten periode i sommer hvor det var pop med Sims, men nå er det ut igjen.


#30

Flubby sa for siden:

Du må nok kjøpe en versjon til PC skal du få det til, The Sims til mobil/fb/wii/ds/ect er noe helt annet enn The Sims til PC.


#31

Lilith sa for siden:

Mine jenter spiller Sims, og særlig den ene synes minst halve stasen er å lage barn, derav har simmene hennes større familie enn selv den mest ihuga mormoner. Men det er en uskyldig form for rollelek, tenker jeg, så hun får holde på :) De er forøvrig 9 år.


#32

Kahlan sa for siden:

Her er det også barnelagingen som er morsomt, ikke fullt så artig når "den slemme damen" kommer og henter dem :knegg:
Hun er 6 og synes det er veldig morsomt å spille Sims, både 2 og 3


#33

GinaK sa for siden:

Er det ingen av dere som selv har prøvd det? :cool::o
Vi har en storedatter som nå er 22 som spilte det masse på den tiden så for 10 år siden ble jeg helt hektet på SIMS mens jeg satt hjemme de siste 3 uker før fødsel av storebror.

Jeg synes det var mest morsomt å ikke bruke juksekoder og jobbe meg oppover med jobb og å kjøpe stæsj i huset og utvendig.
Mannen fikk også dilla, han synes det var mest morsomt å bygge fine hus og vi satt en periode oppe til langt utpå morgenkvisten, vi. :cool:

Hobbyen avtok kjapt da storebror ble født men jeg titter litt innom der når snart 10åringen spiller innimellom. HAn lager alltid familie med seg og lillebror så det er helt uskyldig. Ingen lager barn her. :)


#34

Stompa sa for siden:

Jo, jeg har spilt en del. Kan få litt dilla noen dager/ei ukes tid, så gidder jeg ikke mer før det har gått mange måneder, og så spiller jeg litt igjen.

Frøkna liker også å lage babyer, og sørger gjerne for å gi simmene sine ekstra fruktbarhet sånn at de får både tvillinger og trillinger. :knegg:


#35

Flubby sa for siden:

www.youtube.com/watch?v=-wRAVkqQfWk
Derfor har det 12-årsgrense. Synes man dette er for sterk kost for en 8-åring, så bør man vel vente med spillet, men jeg synes det er temmelig uskyldig da :)


#36

Niobe sa for siden:

Jeg har spilt mye Sims. :flau: Helt siden første versjonen kom. Men det er helst husbyggingen jeg liker, ikke så mye selve spillingen. Jeg måtte jukse med pengene for å ha råd til å bygge stort nok. :nemlig:


#37

Matilda sa for siden:

:dulte:

Det er vel ganske åpenbart at det ikke er ungene her i huset som spiller. Eldstemann har ikke fylt to ... Jeg skulle egentlig inn i tråden for å si at de er omtrent 30, når de spiller Sims. :knegg:


#38

Input sa for siden:

Samme her, jeg bygger fantastiske svære hus, men hater å spille i dem fordi det blir så uoversiktelig. :knegg:


#39

GinaK sa for siden:

Enig, to etasjer er et herk å følge med på. :p. To bad forvirrer også veldig..
Også den versjonen hvor man kan reise på ferie/shopping/restaurant. Dama mi blir helt utslitt av sånt.
Min dame er som meg, liker å holde oss hjemme og få venner på besøk. :)


#40

Niobe sa for siden:

Ja, det e litt kjipt når Simmene blir slitne av å gå fra ende enden til den andre, i de store palassene mine. :knegg:


#41

Malama sa for siden:

Jeg har spilt timesvis med en og to, men tre har jeg ikke. Men jeg liker ikke å bygge fancy hus, jeg vil spille. Og ja, babyer! Uten juksekoder, men absolutt barnepiker, særlig ved tvillinger!

Men jeg er langt over tolv. Tror dog absolutt ungene tåler den babygreia der. Men det er i alle fall på mine spill også advarsel om vold. Når de blir uvenner, kan de se rødt og begynne å sloss! Tror unger tåler det også, lite skummelt i forhold til "voldsspill".


#42

Stompa sa for siden:

Det er ikke juksekoder hun bruker for å få flere babyer, Malama, det er en ny funksjon i Sims 3 der man gjennom å oppfylle simmene sine største livsønsker får noen slags poeng som man kan ta ut i ulike premier. En av dem er økt fruktbarhet.


#43

Malama sa for siden:

Mente ikke det da, bare mente at jeg ikke liker å spille med juksekoder, for penger f.eks, men elsker babyer. Og har jukset litt der, hadde en hack som gjorde at tenåringer kunne få barn. I sim 2.


#44

GinaK sa for siden:

Hmm. Vi har nok gamle Sims-program. De versjonene vi har kan jeg ikke huske å ha sett at de legger seg sånn ned oppå dyna som det er vist over her, vi har nok gammel verson for vi ser de aldri i undertøyet engang, det kommer det sånn "tåke" over når de skifter klær eller skal bade/dusje... ikke er det så lett å få baby heller, da skal de like hverandre veldig godt. Så greit nok for snart 10-åringen her.


#45

Flubby sa for siden:

Kan høres ut som det er Sims 1 du har. Så vidt jeg husker ble ikke simmene gravide heller, de fikk plutselig bare en unge :knegg:


#46

Input sa for siden:

Ja, de bare snurret rundt og fikk litt stjerner rundt seg, så hadde de barn. :knegg:


#47

Niobe sa for siden:

Jeg husker jeg sa til gubben at jeg ville gå for den metoden. :knegg:


#48

Isolde sa for siden:

Den metoden hadde jeg lett gått for også (I uke 40 og ganske lei magen).
Nå får de jo morgenkvalme, bekkenproblemer, dårlig sex lyst, dårlig humør og går ut i permisjon noen dager før de føder. Men de må jo forsatt like hverandre veldig godt og være i godt humør før de kan bli gravid, og ikke alltid de blir gravid når du prøver heller.

Jeg tok vist frem Sims 3 igjen i går etter å ha lest i denne tråden.


#49

Malama sa for siden:

Jeg kjenner at det er tett før jeg fører Sims 3 på ønskelista mi til jul. Sammen med "og masse tid til å spille" noe som betyr "da må jenta ha gode sovevaner fra 1. februar" siden jeg antakelig går i ulønnet perm fra den dagen.

Alternativt er det mulig jeg installerer sims 2 på pc'n, det e rikke installet på den "nye", for jeg sluttet visst å spille lenge før jeg tok den i bruk.


#50

Fakse sa for siden:

Jeg fikk også lyst å spille igjen. Jeg sluttet en gang i verden fordi jeg ble så hekta at jeg ikke klarte å stoppe, så det er mulig jeg burde la vær å invistere i Sims 3...


#51

Malama sa for siden:

Jeg har også sluttet fordi jeg innså at det tok mer tid enn jeg med fornuften kunne forsvare, så om mannen innvilger et ønske om sims 3 er en helt annen sak. Jeg er over 12, og tjener penger, så jeg kan kjøpe det, men om jeg bør? Nja, bør vel absolutt nøye mde meg sims 2 i alle fall, og sikkert helst droppe det også.

en hey, om jeg overlfrer tiden jge nå bruker på å spille cityville på g+ til å spille sims, så går det jo ikke noe mer eller mindre tid, egentilg?


#52

Niobe sa for siden:

Jeg fikk også lyst på 3'eren nå. :humre:


#53

GinaK sa for siden:

Samme her. Og hadde jeg vist den kroppsopptatte straks 10åringen min hva de bedriver der på senga og under dyna så blir han nok ihvertfall hekta. (Han spiller nemlig både MowiestarPlanet og Minecraft og sitter mer enn nok på PCèn.
Men jeg fikk veldig lyst til å sjekke ut den nye versonen, ja. :cool:


#54

Lisa sa for siden:

Det var veldig stas med The Sims 3 i julegave og det er jo nesten umulig å få henne vekk fra skjermen :rolleyes:.

Men nå, 48 timer senere er hun helt fortvilet da veldig mange av oss i nærmeste familien har dødd av ymse årsaker i dag. Oldemor, jeg og onkel har gått bort nå i kveld pga mangel på søvn, utsultet og svært dårlig hygiene. Nå er hun visstnok selv snart død av utmattelse og daddy sitter bare på do og spiser mat. :snill:

Så The Sims krever i alle fall en god del mer spillkunnskap en go supermodel, moviestarplanet og alt det andre hun driver med. :knegg:

Heldigvis skal hun tilbringe nyttårshelgen med en erfaren spiller som kan lære henne noen grunnleggende Sims ferdigheter. :knegg:


#55

Tjorven sa for siden:

Vi har lastet ned en gratis Sims til iPaden. Jeg ante ikke at det var noen woo-hoo-funksjon. Tydeligvis ikke mannen heller. Han har spilt litt, og lærte opp snuppa også. Snuppa (snart 7 år) synes det var passelig stas. Spiller litt, men ikke mye (sånn er hun egentlig med alle spill). Kanskje ikke woo-hoo finnes i gratisversjonen? :håper:


#56

Dixie Diner sa for siden:

Du kan også gjøre som "noen jeg kjenner". Overta hele spillet fra ungene og bruke penger på en betalingsside for å få kjøpt ekstremt masse nye møbler, tapeter, klær, frisyrer, smykker osv. :flau:

Jeg har riktignok ikke prøvd treern enda.


#57

GinaK sa for siden:

.. og her har straks 10åringen fått spille SIMS på storesøsterens iPad så nå ønsker han seg SIMS3 til bursdagen, som er på torsdag... :cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.