Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å smelte sjokolade!

#1

Hot Lips sa for siden:

:gaah:
Nå har jeg kastet én ladning som ble tjukk og kornete enda jeg brukte vannbad. :sur: Og i neste runde (på lav temperatur på plata) fikk jeg forsåvidt til å smelte den, men den ble altfor tjukk og uhåndterlig. Jeg vil ha sånt tynt, delikat sjokoladetrekk på marsipankonfekten min. :nemlig:


#2

allium sa for siden:

Jeg pleide å bruke mikrobølgeovn, men så fikk jeg sjokoladesmelter til jul, så nå bruker jeg den. Men uansett gjør litt delfiafett jobben med å lage tynt, glatt trekk mye lettere.


#3

Niobe sa for siden:

Sjokoladesmelter, og litt delfiafett.


#4

Pingis sa for siden:

Jeg pleier å smelte sjokoladen i vannbad, brekker den opp i biter og lar den stå og smelte for seg selv (og oss som er til stede), uten å røre noe i den før den er helt gjennomsmelta. Har ofte oppi litt delfiafett hvis jeg skal ha det tynnere, da smelter det oppi sammen med sjokoladen.


#5

Tallulah sa for siden:

Hva er en sjokoladesmelter?


#6

Appelsin sa for siden:

Jeg pleier å smelte Freia melkesjokolade i vannbad uten problemer

  • skal tro hvorfor det ikke funka for deg? :gruble:

#7

Hot Lips sa for siden:

Jeg har ikke sjokoladesmelter (er det noe som heter det??), og jeg synes delfiafett er litt ekkelt. :sparke: Kan jeg bruke smør? Hvordan smelter jeg sjokolade i mikroen? :øyner et håp:


#8

allium sa for siden:

Ikke den mest nyttige dingsen jeg eier.

#9

Mrs. S sa for siden:

Jeg gjør det samme. Men jeg passer på at bollen jeg har sjokoladen oppi, ikke rører vannet. Altså, en glassbolle oppi gryta, men gryta må være akkurat så trang at glassbollen henger på kanten, ikke går ned i bunnen. Så 2-3 cm vann i gryta, sjokoladen brytes i biter oppi bollen. Kok opp, skru ned varmen når sjokoladen begynner å smelte. Jeg har hatt en slik bolle stående på laveste varme omtrent 1 time med fin glatt sjokolade.
Jeg har tilsatt cocosa eller smør hvis jeg ikke har delfiafett. En skal ikke tilsette så mye.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å smelte rett i tykkbunnet kjele på veldig lav temperatur mens jeg passer godt på. Når det meste er smeltet begynner jeg å røre sånn at de siste bitene forsvinner i den varme sjokoladen. Pleier å bli helt fint.


#11

Hot Lips sa for siden:

Skal vannet småkoke hele tiden?


#12

Niobe sa for siden:

Det trenger ikke koke. Det blir lett for mye varm damp om vannet koker.


#13

Wix sa for siden:

Det er delfiafett som gjør at den blir tyntflytende og brukelig. Skal bare en liten bit til, du kommer ikke til å merke det. Og jeg smelter i vannbad (bolle i kjele med varmt vann, ikke kokende).


#14

Zulu sa for siden:

Rett i kjelen, lav lav temperatur, røre jevnlig og tålmodighet. Sjokolade smelter allerede ved 32 grader, så det er ikke mye varme som skal til.


#15

Bloppy sa for siden:

Du må IKKE få en eneste dråpe med vann i bollen om du bruker vannbad.


#16

Filifjonka sa for siden:

Idealtemperaturen for å jobbe med sjokoladen er 33 grader. Jeg har lært denne fremgangsmåten av en konditor:
Smelt 1/3 av sjokoladen til 60 grader. Tilsett de siste 2/3 og rør inn, avkjøl til 27 grader. Varm så opp til 33 grader.


#17

Mrs. S sa for siden:

Jeg bruker å skru helt ned, slik at det bare damper. Dampen holder sjokomassen flytende. Greitt hvis du bruker lang tid. Jeg har fylt på med mere sjokolade underveis, fordi jeg hadde så mye å dyppe. Det gikk fint.


#18

Appelsin sa for siden:

Jeg pleier å gjøre det i kummen/kjøkkenvasken. Hiver oppi glovarmt vann, så det koker ikke i det hele tatt. Og så bruker jeg desilitermål i metall, eller en liten kjele til å ha sjokoladen oppi.


#19

Hot Lips sa for siden:

:glis:
Mikro funket så det suste, det var jo enkelt-penkelt! Takk for tips!

Ah. Det forklarer gårsdagens fadese. :sparke:


#20

Bloppy sa for siden:

:nemlig: :btdt:

#21

Filifjonka sa for siden:

Ja, vann (og damp) er absolutt no-no for sjokolade.


#22

Sundae sa for siden:

Micro er helt genialt til sjokoladesmelting. :nikker: (Men man kan brennne den der også, så kjør ikke for lenge! :btdt: )

Hadde for øvrig ingen anelse om at det fantes sjokoladesmeltere! :what:


#23

Teofelia sa for siden:

I tillegg til alt som er nevnt over, har kvaliteten på sjokoladen en del å si. Jeg har gitt opp å bruke FirstPrice kokesjokolade til smelting. Den klumper seg alt for ofte. Freias kokesjokolade gir mye bedre resultat.


#24

Hot Lips sa for siden:

Jeg tenkte tanken, Teo. I går brukte jeg lys billigsjokolade (Eldorado?). I dag brukte jeg 70% fra Odense.


#25

Teofelia sa for siden:

Det kan meget vel ha vært en del av grunnen. (Men god sjokolade klumper seg også hvis den blir tilsatt vann eller damp altså.)


#26

Zulu sa for siden:

Og når vi først snakker om dårlig sjokolade; IKEAs mørke kokesjoko. Pføy!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.