Men ingen oppskrift. Jeg vil altså lage noe i disse formene, helst så enkelt som mulig. Kan man smelte sjokolade, helle de oppi formene og satse på at de blir fine når man tar dem ut? Eller bør jeg tilsette noe? De bør kanskje bli litt bedre enn vanlig sjokolade. :D
Du kan først pensle med smeltet sjokolade, og la stivne. Så kan du fylle med f eks marsipan, mintfyll, nøtter, e.l, og så fylle på med mer sjokolade etterpå.
Ja, en sjokoladetråd var akkurat det jeg trengte nå; hjemme med 3 ettåringer, drittvær ute og ingen sjokolade i hus. :rolleyes:
Forøvrig er tipset med å smøre smelta sjokolade i formen og så fylle den med godsaker noe som høres skikkelig godt ut. Marsipan, kandisert appelsinskall, nøtter, tørka frukter, karamell osv.
Eller du kan lage ganache med forskjellige smakstilsetninger, f.eks. med mynte:
250 g fløte
250 g mørk sjokolade
100 g honning
75 g smør
Mynte etter smak
Kok opp fløte og honning og tilsett sjokoladen. Miks med stavmikser og tilsett romtemperert smør. Bland inn mynte etter behov med stavmikser, smak til. Fyll dette i formene som er dekket med sjokolade inni, og når det er stivnet litt dekker du med et lag sjokolade oppå der igjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.