Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Halvere gjærdeig-halvere antall gram gjær også?

#1

Ine sa for siden:

Tenkte lage halv lussekattedeig, skal jeg halvere gjæren også?


#2

Nelly Nickers sa for siden:

Jo mindre gjær man bruker, desto bedre, siden gjær ikke er spesielt sunt (eller godt). Men det kan hende deigen bruker lenger tid på å heve, og siden det er såpass seint nå ville jeg kanskje brukt 1 pakke for å få hevingen unnagjort kjapt.

Jeg bakte lussekattedeig med halv pakke gjær nå i ettermiddag (5 dl væske) og den måtte stå lenge og heve. Over 1 time. Med en del smør, egg, helmelk tror jeg kanskje deigen blir "tyngre" og det i seg selv gjør at den hever tregere. Men dette vet jeg ikke sikkert altså, bare tanker jeg gjør meg etter å ha bakt en del.


#3

Ine sa for siden:

Hm, har 2,5 dl veske, maks 3 dl til sammen med smøret. Og til 5 dl melk står det 50 gram.. :confused: Halvere gjæren eller ikke?


#4

Hot Lips sa for siden:

Halvere, ja.


#5

Ine sa for siden:

Takk! :D


#6

arrow sa for siden:

Jeg har lagt merke til at den røde gjæren er merkbart bedre til søte deiger, den vanlige tar lengre tid.


#7

Filifjonka sa for siden:

Halvere, absolutt. Jeg pleier heller ikke doble gjærmengden hvis jeg dobler en oppskrift.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.