Jeg har akkurat laget en grateng, og skulle ha litt fløte oppi den hvite sausen. Fikk litt fløte på fingeren og smakte på det, det smakte helt vanlig. Men nå så jeg at jeg hadde brukt den fløtepakningen som hadde stått i kjøleskapet litt vel lenge. :sparke: :sjuske: På kartongen står det at den kan stå åpnet i kjøleskapet i en uke, og den jeg har brukt har stått over to. Minst. Men den smakte jo helt ålreit, og skrukorken var jo på.
Er det matfløte du har brukt? I så fall visste jeg faktisk ikke at det var en grense på 1 uke fra påkningen var åpnet. De har jo en veldig romslig holdbarhetsdato, og jeg må innrømme at jeg har brukt av den samme boksen i sikkert 1 måned ved noen anledninger. :o Vi lever ennå, og har ikke vært sjuke. Så lenge det lukter som det skal, vil jeg tro det er i orden.
Ja, Matfløte. Luktet og smakte helt greit. Det er jo veldig lett å se og lukte når melk og kaffefløte (og smør) blir dårlige, så det går kanskje greit likevel. Kanskje jeg burde sende en mail til TINE for å avklare det først som sist.
Sikkert lurt å spørre så man vet til en annen gang, men jeg vil mene at dere trygt kan spise - kos dere! Når fløten i tillegg har vært gratinert/kokt, dør vel eventuelle bakterier? :enkel: Man kan jo bruke sur fløte i vafler etc. (ikke at jeg ville drømme om det, men allikevel...)
Jeg hadde brukt den med god sammvittighet.
SÅ lenge den smaker og lukter som den skal er det jo ikke noe problem.
Så lenge den skal i hvit saus blir den jo varmebehandlet også og da skulle det vel gå bra.
(mamma brukte alltid sure fløteskvetter i vaffelrøre og vi overlevde)