Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vanning av pinnekjøtt

#1

MokkMokk sa for siden:

Jeg lurer på en ting. Har kjøpt pinnekjøtt, og på pakken står det at det skal vannes ut i "minst 14 timer". Hvor lenge ville dere vannet ut kjøttet da? :confused:

Det er urøkt, om det skulle ha noe å si.


#2

Odelia sa for siden:

Jeg hadde lagt det i vann i løpet av dagen dagen før om det skulle serveres om sen ettermiddag/kveld. Gjerne et lite døgn før.


#3

Mauser sa for siden:

11 timer. Urøkt pinnekjøtt blir fort tamt om det også er usalt.


#4

MokkMokk sa for siden:

Jeg syns kanskje et døgn er litt lenge? Er redd det skal bli for lite salt, det er ikke noe godt. :niks: Holder det med fra 20-tiden i morgen, kanskje? Vannskifte på morgenkvisten julaften, og i vann til rundt 12-13 tiden?


#5

MokkMokk sa for siden:

Bare 11 timer, når det altså står "minst 14" som veiledende på pakka? Er så usikker på hvor mye vekt jeg skal legge på akkurat det.


#6

Mauser sa for siden:

15, da. Siste bud! Og da bare for pinnekjøttnybegynnere!


#7

Mauser sa for siden:

Og skifter du vann må du redusere tiden.


#8

MokkMokk sa for siden:

:humre:

Ja, jeg ser vel for meg å ikke gå så veldig langt over denne"fristen". For hva er vel da meningen med å trykke den på pakken, lizzåm. :dramaqueen:


#9

Odelia sa for siden:

Jeg synes det er bedre å vanne ut for mye, og heller tilsette salt, enn at det blir for salt. Vi hadde nemlig nylig en porsjon av det sistnevnte, og det var blæh. Synes de salter veldig mye nå for tiden selv om det er lettsaltet :sparke:


#10

Inagh sa for siden:

Vi vannet ut for lenge da vi kjørte generalprøva på julemiddagen for et par uker siden, tror vi vannet i halvannet døgn. Kjøttet fantes ikke salt. Nå blir det vel vannet ut i 15-17 timer, tenker jeg.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg vanner konsekvent over natta, hvilket i praksis vil si ca tolv timer.


#12

MokkMokk sa for siden:

La det i vann ved 20-tiden og lar det ligge i ca 16 timer eller så, tenker jeg. Bytter vann en gang i morgen. Det kommer til å bli helt perfekt. :nemlig: :instant synsk:


#13

Acino sa for siden:

Vi nøyer oss me 6-7 timer. Bruker lett lunka vann for å speede opp prosessen og så skifter vi vann en gang midtveis.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg bytter aldri vann.


#15

tante Veronica sa for siden:

Plutselig oppdaget jeg at det stod 30 (!!) timer på vårt pinnekjøtt :himle: Litt sent å oppdage det kl 22 i kveld. Men får bare skifte vann noen ganger, og satse på at det går bra.


#16

kokosbolle sa for siden:

Vi vannet ut vårt urøkte kjøtt i 24 timer med van skifte og det var helt perfekt! Gjestene sa det var det beste pinnekjøttet de hadde spist!


#17

Teofelia sa for siden:

Teomannen satte pinnekjøttet til vanning kl. 23:30 i kveld. Vi skal spise ca. Kl. 17. Det pleier å bli perfekt timing.


#18

Interference sa for siden:

Jeg vanner ut over natten, med 1 vannskifte. Har alltid blitt perfekt.


#19

Mauser sa for siden:

13,5 timer nuh. Det får holde.


#20

silje sa for siden:

Jeg vet at jeg skal starte tilbereding ca 13.30-14 (trekke i 3 timer).
Jeg legger pinnekjøttet til vanning ca ett døgn før. I praksis i 15-16 tiden lille julaften.
Jeg lager usedvanlig godt pinnekjøtt:D. Alltid perfekt vannet !


#21

Mauser sa for siden:

Kunne nok ha tatt det opp etter 12, men det går jo alltids an å salte ved behov. Kvaliteten var enorm! Svensk pinnekjøtt, hvem skulle ha trodd?


#22

LilleT sa for siden:

Vi vannet vårt i over 20 timer, og jeg synes det var alt for salt. Vi byttet ikke vann underveis. Det var muligens det som ble feil.


#23

MokkMokk sa for siden:

Pinnekjøttet ble perfekt. :D
Vannet i ca 16 timer, byttet ikke vann. Godt og salt, men ikke for salt, bare akkurat passe. Utrolig kjøttfylt og smakfullt pinnekjøtt i år. Nam! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.