Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helsteke okse indrefilet

#1

Trixie sa for siden:

Jeg skal helsteke 1,5 kg med kjøtt.
Temperatur, hvor lenge osv?


#2

Robyn sa for siden:

Bruk steketermometer i allefall, tror 55-60 grader er passe for okse. Jeg ville nok stekt på rundt 180 grader.

Og husk å la den hvile etterpå, gjerne en halvtimes tid.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg bruner først på alle sider, i stekepanne. Så stekes den med steketermometer til ca 65 grader. Hvis jeg ikke husker feil. :o


#4

Robyn sa for siden:

Ja, tror kanskje 55 grader blir litt lite. Nærmere 65 er sikkert greit om dere ikke vil ha den bloddryppende.


#5

Pesten sa for siden:

Gjør vi også. Godt med steikekant rundt.


#6

mosol sa for siden:

Jeg slår et slag for 60 grader i kjernetemperatur når du tar den ut av ovnen. Da er den rød, men ikke blodig, inni. Brune før ovnen, og hvile godt etterpå. :nam:


#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg tar alltid okse indre ut på 55 grader. Kjernetemperaturen stiger litt etter at du tar den ut, så da blir den perfekt.


#8

Niobe sa for siden:

Hm, kanskje det er 55 grader, og ikke 65? Den er hvertfall litt rosa i midten når vi tar den, men vi liker den "gjennomstekt".


#9

Isolde sa for siden:

63 grader er medium på mitt termometer. Jeg tar den som oftest ut da og er veldig fornøyd med det.

Kjenner jeg har veldig lyst på en medium stekt biff nå etter 9mnd graviditet. Så ut med babyen så jeg kan lage biff.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vår er råere enn litt rosa i midten, altså, det er den. Men ikke blodig.


#11

Niobe sa for siden:

Da er det nok 65.


#12

Hyacinth sa for siden:

Dette er digg:

Mariner kjøttet i olje, urter, knust svart, rød og grønn pepper (mye!).
Stek det på 180 grader en halvtimes tid, til det er 67 grader. Bruk termometer! Hvil. Skjær i tynne skiver. Legg på fat. Ha på maldonsalt, pinjekjerner, dressing (se oppskrift), ruccola og parmesan. Server med feks små poteter.

Dressing: 1 dl olje, 3 ss balsamico, en del hakkede soltørka tomater, noen ss kapers, salt og pepper

Den dressingen er nyydelig!


#13

Trixie sa for siden:

Men temperatur i ovnen da dere?
Ha på veske???


#14

Synnemor sa for siden:

Langtidssteking gir saftig resultat. Brun i stekepanne, deretter steker du i ovn på 125 grader til termometer viser 55 grader. La steken hvile inni aluminiumsfolie med håndklke over i 20 min før oppskjæring. Kjernetempen øker noe etter steking slik at kjernen blir rosa og ikke blodig.

Jeg slår et slag for digitalt steketermometer som piper når oppnådd temp nås. Genialt opplegg som alltid gir perfekt resultat!


#15

Hyacinth sa for siden:

Prøv min. Du vil ikke bli skuffet.


#16

Trixie sa for siden:

Hyacinth: det kan jeg ikke pga gjestenes behov. Jeg må lage den ganske plain.


#17

Trixie sa for siden:

Synnemor: hvor lang tid tar det da?


#18

Synnemor sa for siden:

Det kommer litt an på stekeovnen din og hvor tykt kjøttstykket er. Kanskje rundt 1,5 time? Jeg pleier å sette på poteter når tempen har nådd rundt 30 grader. Da er de ferdig omtrent samtidig som kjøttet. Tempen stiger sakte i starten, raskt mot slutten. Hvis tidsberegningen din ryker mht middagstid kan man jo justere steketemperaturen noe. (Går det for fort, senk tempen, for sakte så øker du den.)


#19

Nextlife sa for siden:

67 grader? Da blir det jo nesten gjennomstekt.

Jeg tar alltid ut ved 55 grader og lar hvile ca. 20 minutter.
Stekingen blir ofte litt i rykk og napp, jeg starter på 125 grader, og skur litt opp og ned mens jeg beregner tiden mot servering. :knegg:


#20

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns også det er ille å steke indrefilet til 67 grader, for meg er det å ødelegge kjøttet. Men hver sin smak.


#21

Trixie sa for siden:

Jeg stekte til 65 grader og den var ikke gjennomstekt.
Kjøttet ble nydelig.


#22

Hyacinth sa for siden:

Du kan godt ta det ut før, det stiger jo tre-fire grader etterpå. Mitt kjøtt er nokså rødt inni når jeg skjærer det opp. Jeg liker ikke gjennomstekt biff/indrefilet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.