Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt mest vellykkede smør?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Det måtte jo komme. :nemlig:

Hva er din mest vellykkede oppskrift på hjemmelaget smør?


#2

Trixie sa for siden:

:knegg:


#3

Mrs. Longbottom sa for siden:

putt i bolle - visp!
abrakadabra; smør. Ha i salt om du vil.

Fins det noen annen måte?


#4

Erica sa for siden:

1 boks fløte, 1/2 boks seterrømme. Vispes, smøret vaskes i vann 3 ganger. Kna i flaksalt. Vips - deilig smør!


#5

Fløyel sa for siden:

Mini ringte meg på jobb denne uken.

Mini: "Hei Mamma! Kan kompis og jeg lage snørr??"
Jeg: "Ehh.. jah.. snørr? Lage snørr?"
Mini: "Ja! Vi har lært å lage det på skolen idag!"
Jeg: "Trenger dere å bruke komfyren for å lage snørr?"
Mini: "Neida, vi trenger bare en sånn ristedings"
Jeg: "Hvordan lager dere snørr da?"
Mini: "VET DU IKKE DET MAMMA?? Fløte og salt vel"

Da koblet jeg.

2 stolte gutter satt ved kjøkkenbordet når jeg kom hjem, men hjemmelaget smør, julekake og brunost.
Smøret hadde litt rar konsistens, de hadde brukt 3-4 kjøkkenhåndklær for å kna smøret, men de sa det var godt.


#6

Tante Sofie sa for siden:

Korleis vaske smør i vatn?


#7

Karamell sa for siden:

Man skyller vel den harde klumpen noen ganger mellom hver knaing. Det er lenge siden jeg laget smør og jeg tror vi bare hadde fløte og salt i.


#8

Erica sa for siden:

Når man har pisket lenge og vel er det blitt en ganske fast klump. Samle smøret i hånda, og senk det i en bakebolle som er stor. Kna og klem på smøret, for da kommer mer av væsken ut. Bytt vannet og gjenta prosessen 2 ganger til. Kna saltet inn, så er det ferdig.


#9

Slettet bruker sa for siden:

Så man knar det nedi vann?
Kan man bruke bare rømme, så holder det lenger? Eller blir det smak nok om man blander rømme og fløte?


#10

Erica sa for siden:

Jeg tror bare rømme kanskje blir litt rar smak?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.