Tjorven sa for siden:
Vi fikk 3,5 kilo prima klippfisk av kjæresten til moren min. En litt uvanlig, men fin presang.
Men vi har ingen erfaring med klippfisk. Har du en god oppskrift å dele?
I følge giveren er den egentlig for god til å bli baccalao.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tjorven sa for siden:
Vi fikk 3,5 kilo prima klippfisk av kjæresten til moren min. En litt uvanlig, men fin presang.
Men vi har ingen erfaring med klippfisk. Har du en god oppskrift å dele?
I følge giveren er den egentlig for god til å bli baccalao.
Nessie sa for siden:
Jeg googlet, og fant mange! :nam:
400 gram utvannet klippfisk
1 ss smør
10-12 hvitløksfedd
1 / 2 dl portvin
300 gram kesam
1 ts frisk timian
2 rødløk
2 gulrøtter
1 epler
1 ts sukker
1 ts fenikkelfrø
Saften av en halv sitron
Stek hvitløksfeddene i smør til de blir gyllne.
Ha i portvin og la alkoholen fordampe.
Hakk hvitløksfeddene og bland dem med kesam og timian. Smak til med salt og pepper.
Skjær rødløk, gulrot og epler i skiver og stek det i olivenolje i fem-seks minutter.
Ha i sukker og fenikkelfrø og gjør plass til fisken i samme panne.
Stek fisken ca tre minutter på hver side. Rør om i grønnsakene underveis. Klem over sitronsaft.
Legg opp fisk, glasserte grønnsaker og hvitløkssaus.
Toffskij sa for siden:
Jeg har spist veldig god klippfiskcarpaccio ved flere anledninger – jeg har ikke lagd selv, men det har vel ikke vært så veldig mye mer enn godt utvannet klippfisk i tynne skiver med god olivenolje og tørkede chiliflak på.
Cuyahoga sa for siden:
For god til å bli baccalao? :what:
Noen bør klippfiskedaskes. :nemlig:
Det finnes mange litt mer eksotiske baccalao-oppskrifter, tror jeg, uten at jeg har kompetanse til å foreslå noen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.