Hvordan oppbevarer man best hjemmelagd marsipan med sjokoladetrekk? Jeg mener å huske at sjokoladen iblant kunne bli hvit/skjoldete hvis man har dem i kjøleskap ..? Kan oppbevaring i ca. 10 grader duge også, eller blir den dårlig da?
Mamma pleide å oppbevare den i tette bokser på boden. Hvor mange grader det var der, vet jeg ikke, men kaldere enn ellers i huset, noe avhengig av hvor kaldt det er ute.
Nei, det tør jeg ikke, det første svaret ditt tatt i betraktning. :giggle: (Og så må jeg ile til og vedgå at produksjonen ikke er så mye som igangsatt ennå, bortsett fra skålding av mandler, så jeg har en liten vei å gå. Fredagskvelden tilbrakte jeg googlende etter elektrisk mandelkvern, et produkt som later til å ikke eksistere. :mumle: )
Problemet med kjøleskap er den tidligere erfaringen med skjolder, altså, pluss plassmangel.
Jeg har den i kjøleskapet, men en kjølig bod går sikkert også bra. Mine har vært i kjøleskapet noen dager, og sjokoladen er like fin. Jeg tror mer at sjokoladen blir skjoldete hvis den har vært varmet til for høy temperatur eller det har kommet vann/damp i den.
Jeg lurte på det samme for litt siden, men satte dem i kjøleskapet ettersom jeg ikke har bod inne i huset. Det har gått helt fint :) slik bortsett fra at det minker fortere da, når de er så lett tilgjengelig :sparke:
Jeg oppbevarer hjemmelaget "Bounty"-sjokolade i kjøleskapet, og de få eksemplarene som er igjen ser like fine ut ennå (det er to-tre uker siden jeg laget dem).
Og i tilfelle noen andre lurer, jeg har kvernet mandler til marsipan med vanlig kjøttkvern, og det går helt fint. Samme med mandler til kransekakemasse. Man kan derimot ikke hakke mandler til kransekakemasse på foodprosessor, da blir deigen helt rar.