Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av marsipan

#1

Bluen sa for siden:

Hvordan oppbevarer man best hjemmelagd marsipan med sjokoladetrekk? Jeg mener å huske at sjokoladen iblant kunne bli hvit/skjoldete hvis man har dem i kjøleskap ..? Kan oppbevaring i ca. 10 grader duge også, eller blir den dårlig da?


#2

polarjenta sa for siden:

Mamma pleide å oppbevare den i tette bokser på boden. Hvor mange grader det var der, vet jeg ikke, men kaldere enn ellers i huset, noe avhengig av hvor kaldt det er ute.


#3

Dragen sa for siden:

I magen. :nemlig:


#4

Bluen sa for siden:

Den nye varmepumpa bidrar vel dessverre til at boden ikke er hva den var. :mumle: Kanskje jeg skulle sjekke temperaturen på loftet? :hmm:


#5

Dragen sa for siden:

Hos Dragen. :juhu:


#6

Cuyahoga sa for siden:

I magen til Dragen? :knegg:

Jeg har heller aldri hatt oppbevaringsproblemer med marsipan. :sparke:

Går ikke kjøleskap bra da? Da er det jo lett tilgjengelig også, sånn at man kan småspise til det er tomt. :jupp:


#7

Bluen sa for siden:

Nei, det tør jeg ikke, det første svaret ditt tatt i betraktning. :giggle: (Og så må jeg ile til og vedgå at produksjonen ikke er så mye som igangsatt ennå, bortsett fra skålding av mandler, så jeg har en liten vei å gå. Fredagskvelden tilbrakte jeg googlende etter elektrisk mandelkvern, et produkt som later til å ikke eksistere. :mumle: )

Problemet med kjøleskap er den tidligere erfaringen med skjolder, altså, pluss plassmangel.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg har den i kjøleskapet, men en kjølig bod går sikkert også bra. Mine har vært i kjøleskapet noen dager, og sjokoladen er like fin. Jeg tror mer at sjokoladen blir skjoldete hvis den har vært varmet til for høy temperatur eller det har kommet vann/damp i den.


#9

Maxine sa for siden:

Jeg lurte på det samme for litt siden, men satte dem i kjøleskapet ettersom jeg ikke har bod inne i huset. Det har gått helt fint :) slik bortsett fra at det minker fortere da, når de er så lett tilgjengelig :sparke:


#10

Acsa sa for siden:

Men du kan vel få mandelkvern til å sette på kjøkkenmaskin, i hvertfall Kenwood? Noen som har prøvd det?


#11

Madicken sa for siden:

Jeg oppbevarer hjemmelaget "Bounty"-sjokolade i kjøleskapet, og de få eksemplarene som er igjen ser like fine ut ennå (det er to-tre uker siden jeg laget dem).


#12

Bluen sa for siden:

Ja, det var de eneste variantene jeg fant. Da mannen kom hjem, viste det seg at kjøkkenmaskina vår har en slik funksjon. :o


#13

Mjau sa for siden:

Mener de hadde en elektrisk en på Jernia da jeg kjøpte min gode, gammeldagse der her forleden dag altså. :gruble:


#14

Fakse sa for siden:

Og i tilfelle noen andre lurer, jeg har kvernet mandler til marsipan med vanlig kjøttkvern, og det går helt fint. Samme med mandler til kransekakemasse. Man kan derimot ikke hakke mandler til kransekakemasse på foodprosessor, da blir deigen helt rar.


#15

Pebbles sa for siden:

Jeg vil tro at marsipan fint kan oppbevares i romtemperatur?

(Jeg er så marsipanglad at jeg ikke har videre erfaring med marsipan og lagring...)


#16

Bluen sa for siden:

Jeg fikk skvist det inn i små bokser i kjøleskapet. Et lite skrytebilde (til forveksling likt fjorårets :humre: ):

Julebrev neste! :gal:



#18

Sokk sa for siden:

Åh, kjempefine! :jupp:


#19

Bluen sa for siden:

Tusen takk! :stolt:


#20

gnuri sa for siden:

Kjempefine :)


#21

Storm sa for siden:

På hoftene?


#22

Madicken sa for siden:

:jupp: A moment on the lips, a lifetime on the hips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.