Jeg har frosne jordbær som jeg tenkte å halvtine og blande med sukkerlake eller noe annet og ha til riskremen julaften. Litt som jordbærcoulis. Hvor lite sukker kan jeg bruke i laken uten at det blir rart? Jeg vil ha jordbærsausen mest mulig syrlig og minst mulig søt.
Tiner du bærene helt da? Mine bær er halvfrosne og jeg vet ikke om blenderen min greier dem uten væske. Den gjør ikke det når jeg lager smoothie på halvtinte bær, banan og yoghurt.
Bare akkurat nok til at blenderen takler det, 1/2 dl ca.
Posene med fryste jordbær fra butikken synes jeg krever litt sukker og syre (lime, sitron eller askorbinsyre), mens hjemmefryste hagejordbær fint greier seg på egenhånd.
Ja, jeg er enig. Det er frosne butikkbær jeg skal bruke og jeg tenkte å ha litt lime og litt sukker. 1/2 dl og 25 g. sukker blir sikkert bra! :jupp: Takk!