Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kald jordbærsaus til riskremen?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har frosne jordbær som jeg tenkte å halvtine og blande med sukkerlake eller noe annet og ha til riskremen julaften. Litt som jordbærcoulis. Hvor lite sukker kan jeg bruke i laken uten at det blir rart? Jeg vil ha jordbærsausen mest mulig syrlig og minst mulig søt.


#2

Nextlife sa for siden:

Veldig lite. :nemlig:

Jeg bruker sukker nærmest som et krydder i slikt, på 250 g kanskje 25 g ca?


#3

Niobe sa for siden:

Vi har ikke i sukker i det hele tatt. Bare moser jordbærene.


#4

Røverdatter sa for siden:

Hvor mye vann bruker du da ca?


#5

daffy sa for siden:

Jeg spiste riskrem med jordbærsaus forrige uke, det ble helt feil. Jeg ville gått for bringebærsaus.


#6

Røverdatter sa for siden:

Tiner du bærene helt da? Mine bær er halvfrosne og jeg vet ikke om blenderen min greier dem uten væske. Den gjør ikke det når jeg lager smoothie på halvtinte bær, banan og yoghurt.


#7

Røverdatter sa for siden:

Vi kan ikke ha bringebær, men jeg syns jordbær er godt til riskrem om de er lettrørt eller litt "sørpete".


#8

Niobe sa for siden:

Nei, men de er kanskje mer enn halvtinte. Men de er most litt før frysing også.


#9

Kitty Bastard sa for siden:

Vi har alltid brukt jordbærsaus. Ikke noe sukker, jordbærene er søte nok helt på egenhånd.


#10

Røverdatter sa for siden:

Hm. Kanskje jeg bare skal tine bærene litt lengre enn planlagt og droppe sukkerlaken. :gruble:


#11

Nextlife sa for siden:

Bare akkurat nok til at blenderen takler det, 1/2 dl ca.
Posene med fryste jordbær fra butikken synes jeg krever litt sukker og syre (lime, sitron eller askorbinsyre), mens hjemmefryste hagejordbær fint greier seg på egenhånd.


#12

Tåtti sa for siden:

Må ikke tynne ut jordbærene med sukkervann, nei! Bare moste bær. :nam:


#13

Røverdatter sa for siden:

Ja, jeg er enig. Det er frosne butikkbær jeg skal bruke og jeg tenkte å ha litt lime og litt sukker. 1/2 dl og 25 g. sukker blir sikkert bra! :jupp: Takk!


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville bare begynt med bittelitt sukker og smakt meg fram til når det er nok.


#15

Nenne sa for siden:

Jepp. Ha i 1-2 ss melis til en halv kilo bær og 3-4 ts sitronsaft og stavmiks.

#16

Gaia sa for siden:

Jeg lager jordbær med lime og litt brunt sukker (ca. 2 ss til en pakke frosne bær) og det er helt nydelig til riskrem. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.