løve70 sa for siden:
Tenkte jeg skulle lage en forrett med kamskjell til julaften. Hovedrettene er kalkun. Noen gode tips.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
løve70 sa for siden:
Tenkte jeg skulle lage en forrett med kamskjell til julaften. Hovedrettene er kalkun. Noen gode tips.
m^2 sa for siden:
Jeg har lagd denne flere ganger, kamskjell med syltet rødbete. Jeg droppet snøfrisksausen siden jeg ikke kan fordra geitost, men godt var det lell, kjempegodt!!
Palmen sa for siden:
Denne oppskriften som Pamina har postet tidligere er kjempegod:
Beste forretten jeg vet om er
Kamskjell - 3-4 pr person - legges i litt raps- eller olivienojle og pepper minst 1/2 time før du steker dem lett
På asjetten legger du ruckolasalat (stavemåte??), på den legger du noen dæsjer mer creme fraiche ( en dæsj pr kamskjell) over hver dæsj heller du søt thai chilisaus.
Nydelig forrett, utrolig enkel, alt kan settes klart før gjestene kommer, det er bare å bruke 5 miutter på å steke kamskjellene, pass på at de er romtemperte før du legger dem i panna, la de renne av seg oljen, og stek dem i meierismør.
Fibi sa for siden:
Man trenger ikke gjøre noe med kamskjell for at de skal smake fantastisk. Stek raskt i smør, litt på hver side, og server med stekesjy og en sitronbåt. Bittelitt pepper på før steking. Om du har ferske skjell kan du servere dem i skjellene. :jupp:
matloggen.blogspot.com/2011/07/stekt-kamskjell-naturell-oppskrift.html
Tussa sa for siden:
Ertepuré. Kok opp erter og stamp dei i mikser, tilsett salt og pepper og smør. Legg underst, skjellet oppå og topp med pittelitt bacon i ørsmå bitar. :nam:
Fadese sa for siden:
Sitrus- og honningglaserte kamskjell er godt.
Etter å ha stekt kjapt på hver side, legger jeg til side kamskjellene. Presser så litt sitron og tar litt honning i pannen, og smelter dette sammen. Vender så kamskjellene i glasuren.
Legger kamskjellet på litt ruccola.
Jeg servere gjerne dette sammen med gulrotpure av kokt gulrot, smør, litt salt og pepper. Moser dette sammen til en fin pure som jeg legger en klatt av på fatet.
Nuppa sa for siden:
Vi har laget denne flere ganger, den er nydelig:
www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=2833
Vi har ikke brukt lardo da vi ikke har funnet det i butikken, men retten er fenomenal uten.
Eia sa for siden:
Den beste måten jeg spiser kamskjell på, er stekt i smør såpass lite at de fortsatt er litt rå i midten. Servert på en seng av ruccola og av og til en liiten dæsj med balsamico, evt. en vinaigrette. :nam:
løve70 sa for siden:
Den er veldig god ja, har faktisk lagd den for ikke så lenge siden!
løve70 sa for siden:
Det høres enkelt og godt ut:)
løve70 sa for siden:
Høres veldig godt ut:)
løve70 sa for siden:
Denne ser også veldig god ut. Kikket på oppskriften tidligere i dag:)
løve70 sa for siden:
Tusen takk for mange gode tips:) Må tenke litt på hva jeg skal velge.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.