Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rosenkål - hvordan tilberedes den?

#1

Røverdatter sa for siden:

Hva er godt å gjøre med rosenkål? Dampe? Smørdampe? Koke? Hvor lenge?

:hjelp:



#3

Røverdatter sa for siden:

Det var rosenkålgjennomgangen sin det.

Koke ca. 5 min med litt smør da. :humre:


#4

Tjorven sa for siden:

I fjor serverte vi en alldeles nydelig sak til kalkunen. Det var smørdampet rosenkål med stekt bacon og valnøtter.

Jeg aner aldri hvor lang tid jeg koker eller damper ting. Jeg ser på og følger med.


#5

Veronal sa for siden:

Hvordan smørdamper man?


#6

Harriet Vane sa for siden:

Du deler dem i to. I en panne smelter du [stryk]gull[/stryk]smør og steker litt bacon i små biter. (Lutefiskbacon, smårettbacon, et par skiver oppskåret tykke baconskiver eller pancetta). Når baconet er stekt har du oppi rosenkålen og hvis folk tåler nøtter: valnøtter, pecannøtter eller pinjekjerner. kanskje litt maldonsalt? Voila!

Rosenkålen smaker nå søtlig og deilig og ikke promp.



#8

Snuppa sa for siden:

Jeg pleier å frese de i smør, salt og pepper. Legger så på lokk og lar de surre for seg selv til de er ferdige. Nammenam...


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg pleier ikke å dele dem, men ellers gjøres det som Harriet gjør det.

Jeg synes rosenkål er alldeles nydelig. Men jeg er generelt veldig glad i grønne grønnsaker.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg liker alle grønne grønnsaker, men rosenkål brukte jeg litt tid på. Den kan heller ikke være frossen, den må være fersk.


#11

Taien sa for siden:

Jeg ruller dem i litt smør og deretter griljermel tilsatt salt og pepper. Så freser jeg dem i pannen.
De blir sprø og herlige.

Ellers så bare smørdamper jeg dem.


#12

Kirsebær sa for siden:

Promp er ikke bra til julemiddagen. :nemlig:

Men du bare steker dem? Ikke koker først?

Kan man gjøre noe feil her, eller er det bare å steke i vei?


#13

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns de er gode når de er kokt, så jeg tror jeg går for veganversjonen til era. Dessuten skal jeg se på Mikke Mus og Askepott på julaften så jeg gidder ikke dille mer enn jeg må med rosenkålen. Jeg har tross alt laget de deiligste medisterkakene ever som kommer til å ta pusten fra gjestene og kamuflere prompesmaken i rosenkålen. :nemlig:


#14

Blå sa for siden:

Jeg pleier å gi rosenkålen et raskt oppkok i lettsaltet vann, og det blir godt. Det viktigste er å ikke overkoke, og grensene er korte.

Men baconvarianten så god ut, så den skal jeg prøve til juleskinken på lille julaften.


#15

Dragen sa for siden:

Jeg gjør som Harriet, men bruker like gjerne frosne som ferske rosenkål. Det blir veldig godt.


#16

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker baconvarianten, men tilsetter også litt løk i blandingen.


#17

LilleRosin sa for siden:

:skeptisk:


#18

Malama sa for siden:

Ok, jeg skal forsøke baconvarianten neste gang vi lager dette.

Jeg har nemlig ikke klart å lære meg å like rosenkål enda, jeg har forsøkt. Nå er jo jeg ikke i utgangspunktet så glad i allverdens grønne grønnsaker, jeg brukte tid på brokkoli også, men den har jeg klart. Rosenkål sliter jeg med enda.


#19

era sa for siden:

Aaaah Nigella er en sexy sexy kvinne selv med rosenkål og det skal godt gjøres.:sikkle.


#20

Harriet Vane sa for siden:

Du ligner faktisk litt på Nigella, du, Era! Du burde lage gode ting og slikke deg på fingrene og legge det ut på Youtube mens du snakker om mandlete mandelsmak og sitronete sitronsmak. :knegg:


#21

Pappalille sa for siden:

Nigella er sexy. Alt hun lager er sexy. :nemlig:


#22

Storm sa for siden:

Alt blir jo godt når man steker det med smør og bacon da. :knegg: Jeg synes rosenkål er en av de aller beste grønnsakene og pleier bare å dampe de (ikke for lenge) og salte etterpå.


#23

Hyacinth sa for siden:

HAr ikke lest. Hatet rosenkål som barn. Orker fremdeles ikke å koke den. Så jeg steker den. Råsteker, IKKE forvelling først, da smaker den kokt rosenkål. Jeg deler dem i to og råsteker dem med løk og bacon til det er mørt og litt crispy. Det smaker nøttete og deilig. Du kan evt tilsette hakkede nøtter og revet sitronskall hvis du gidder. Og veldig grei lavkarbomat.


#24

Plutti sa for siden:

Oppskrift på beste rosenkål EVER:

Del rosenkålene i 2, smelt smør i en gryte og stek kålene til de får en lyslysbrun farge. Ha i salt, pepper og litt muskat. Hell over fløte til det dekker halvveis over rosenkålene og kok til de er møre (sikkert godt med bacon til også) :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.