Jeg har arvet en riskoker av ukjent merke, og bruksanvisningen mangler. Det er en type med uttagbar teflongryte og glasslokk. Enkel type med av og på-knapp og koppemål inni. Hvordan bruker jeg den? :blånn:
Går det an å koke ulike mengder ris i den, eller må det være en viss mengde hver gang? Hvordan vet jeg hva som er riktig mengde vann?
Mengde vann og ris etter anvisning på risposen og skru på. Så koker den til det er ferdig og slår seg over på 'hold varm' funksjon. Enkelt og greit. :jupp:
I kjele gjør man det på akkurat samme måte. :knegg: Så jeg skjønner egentlig ikke hva jeg trenger den til. Men min sushilærer mener at risen blir bedre i riskoker, fordi den får varme fra flere sider samtidig. Noe jeg ikke skjønner, all den tid den har en plate i bunn.
Jeg har brukt den til fullkornsris, råris, brun ris, med "gress" i. Funket med alle typer jeg har prøvd. Jeg pleier også å hive oppi grønne linser, de har samme koketid som ris omtrent. Riskoker er genialt. Jeg slumper alltid. Tar i ris, skyller, og lar det være igjen nok vann til at det det dekker risen og så en fingerbredd til ca. Ris kokt i riskoker er mye bedre enn kokt i kjele, synes jeg. Og det beste er at man bare kan sette på risen når man starter på middagen, så holder risen seg varm til resten er klart uten at jeg må gjøre noe mer enn å trykke på en knapp.
Knappen spretter opp når risen er ferdig. Da er den i "holde-varmen-modus" til stikkkontakten blir tatt ut.
Det samme tenker jeg, egentlig. Men så er riskokeren likevel flittig i bruk her. Den ble kjøpt da vi pusset opp kjøkkenet og ikke hadde kokemuligheter. Regnet med at det var en midlertidig greie. Men nå som jeg har valget mellom kjele og riskoker så trekkes jeg mot riskokeren. :knegg:
Jeg bare elsker vår og blir helt forvirret når jeg skal lage ris andre steder hvor de ikke har denne fantastiske dingsen, vi har snart brukt opp en og da blir det ny med en gang.
Jeg elsker, elsker riskokeren vår. Risen blir så mye bedre. Jeg bruker forresten ikke dobbelt så mye vann som ris, men en del ris og halvannen del vann. Og så lar jeg risen stå på ettervarmen ti minutters tid når den er ferdig (vår sier ifra når det er).
Har dratt frem den gamle riskokeren, men husker selvfølgelig ikke dette med forholdet ris/vann. Prøvde med dobbelt så mye vann som ris, men da synes jeg den ble grøtete. Ønsker luftig ris, må jeg da bruke mindre vann?
Vår riskoker (billig fra Europris, men veldig god!) Kom med målebeger. Man fyller opp så mange målebeger man skal ha (3-4 for en familiemiddag her), og så er det merke på teflondelen av riskokeren der det står 1-5. Da fyller vi vann opp til streken med rett antall kopper etter at vi har hatt i risen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.