Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Temperatur på portvin?

#1

Hyacinth sa for siden:

Sikkert en smakssak, men hva er best? Littegrann avkjølt men ikke kjølig? :vetikke:

Det er en Smith Woodhouse.


#2

Mauser sa for siden:

Rett under romtemp. For kald, så kommer ikke smaken frem. For varm er kjedelig.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Jeg liker ikke for varm vin generelt. Vi legger alltid rødvin en liten stund kaldt før vi drikker den.

De forrige vi har kjøpt har hatt skukork. Denne hadde vanlig kork. Skal jeg ta i en sånn vakuumkork etterpå? Lagres kaldt? Hvor lenge står den?


#4

Miromurr sa for siden:

Den er rød, ja? Da er jeg enig med Mauser. Gjerne vakuumkork etterpå og lagres kjølig, da holder den seg bedre, men den holder seg en stund uansett (flere uker). De med vanlig kork holder vanligvis kortere enn de med skrukork når de først er åpnet.


#5

Mauser sa for siden:

Om den skulle begynne å bli småsur eller emmen etter noen uker kan den fortsatt brukes i saus leeenge. Evt fyll den i små plastposer og legg i fryseren. Det fryser ikke hardt, men det holder seg lenge.


#6

Miromurr sa for siden:

Mmmm, portvinsaus. :nam:


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk og takk! :blomst:


#8

Fakse sa for siden:

Jeg har til tider oppbevart i kjøleskap etter at den er åpnet. Den tempereres for i glasset etter at man har skjenket opp. Bruker vakuum-kork når jeg har og vanlig medfølgende kork ellers.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.