Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Supergode sko med god demping som samtidig ser kule ut til annet enn trening?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg har store problemer rygg og hofter for tiden. Jeg er helt avhengig av gode sko. Sko som er lette og har veldig god demping. De vanlige fritidsskoene fra sportsbutikk duger ikke. Løpe-/ aerobicssko har nok mer de egenskapene jeg er på jakt etter. Jeg bruker et par Nike joggesko når jeg går tur. Det jeg savner er et par sko med løpeskoens egenskaper som ser litt mindre løpeskoaktig ut, om dere skjønner ... De kan godt se litt sånn "casual" ut, men gjerne nøytrale i forhold til farge, eller event. litt "spreke" på et vis.

Jeg finner ikke det jeg leter etter i sportsbutikken.



#3

LilleT sa for siden:

Gode sko betyr MYE for meg. Budsjettet betyr lite i denne sammenheng. Går jeg med dårlige sko, betyr det jo bare at jeg må til kiropraktoren for å reparere. Det går utover budsjettet det også.


#4

Miss Norway sa for siden:

Men du tenker ordentlige "dempede joggesko" bare mer "streite" ikke sant? Ikke fancy liksom-joggesko/sneakers fra Gucci o.l.


#5

Miss Norway sa for siden:

Jeg anbefaler deg i første tilfellet å ta en titt på [url]www.nikeID.com[/url] der man kan velge en joggesko-modell (feks en walking-modell) og designe den selv - dvs velge farger helt etter eget hode. Bittelitt dyrere enn selve grunnmodellen man kjøper i butikken, men ikke mye. Da kan man flashe dem opp, tone dem ned, gjøre den helt gørrnøytrale etc.


#6

LilleT sa for siden:

Jeg tviler vel på om jeg finner sneakers som er gode nok? De jeg har sett på er ofte litt for lite oppbygde og har for lite demping. De jeg skal ha må være skikkelig oppbygde, ikke være tunge og ha GOD demping. Jeg antar det er joggesko jeg må ha?


#7

LilleT sa for siden:

Takk for linken, Miss Norway. Nike er et merke som vanligvis passer føttene mine bra! :)


#8

LilleT sa for siden:

Jeg er fortsatt interessert i tips til andre typer sko som oppfyller kriteriene mine dersom noen har tips. :)


#9

LilleLeo sa for siden:

Jeg har et par Nike Zoom-sko tilsalgs om det er av interesse.


#10

LilleT sa for siden:

Størrelse og utseende?


#11

LilleLeo sa for siden:

Str 39, det ligger bilder av dem i salgstråden min på side to eller tre.




#14

Tallulah sa for siden:

Hva med noen av skoene fra Swiss Masai? Finnes i både casual, sport og sandaler.


#15

LilleT sa for siden:

Str. 39 blir dessverre bittelitt for stort, LilleLeo.

Takk for tips, 3barnsmor og amylin. :)


#16

LilleT sa for siden:

Ja, det er jo en mulighet. Vi har en butikk rett ved her jeg bor som selger slike. Kanskje jeg skal gå og prøve. Takk for tips! :)


#17

TBM sa for siden:

Jeg hadde en lengre periode problemer med bettennelse i hælene, og kjøpte meg et par LOWA - det er ikke pensko, men det er fritidssko - og det finnes flere varianter med og uten gore-tex og flere farger.

Ecco har jeg også likt godt.

I fjellskoene mine har jeg kjøpt et par "gele-såler" - mine ble kjøpt på en TESS-butikk, men jeg vet at mange apotek/helsekostbutikker har de. Disse sålene er fantastiske - jeg "duver" nesten på de...


#18

Muad'Dib sa for siden:

Hva med disse ?

Fåes i mange forskjellige farger. Fornarina på [url]www.lillevinkelsko.no[/url]


#19

LilleT sa for siden:

Ecco har jeg brukt i mange år. Flere av modellene er veldig gode, men jeg har blitt litt lei av designet. :o LOWA har jeg aldri hørt om. Det må jeg sjekke. Også skal jeg kjøpe meg et par slike såler du nevner. Takk for tips! :)

Veldig fine, men de ser litt for flate ut? Takk for tips! :blomst:


#20

Isa sa for siden:

Jeg er veldig glad i Merrell sko, de selger det i butikken til venstre før du kommer til fastlandet ;) Anbefaler helt klart en tur dit


#21

Misteri sa for siden:

Vist du sliter såpass med ryggen og hoftene, så ville jeg heller gått for comfort istedenfor utseende.

Har ikke prøvd dem selv, men de annbefales med tanker på dine plager. Rullesko, eller masaisko heter det vel.

www.swissmasai.no/Default.aspx


#22

LilleT sa for siden:

Samme butikk som fører MTB-skoene som Glitterchick og Misteri anbefaler. :nikker: Merrell-sko ser fine ut. Jeg har aldri eid et par, men de har altså god demping?

Takk for tips. Jeg vurderer sterkt å kjøpe et par slike. Har imidlertid hørt at man ikke bør bruke sånne sko for lenge av gangen, i alle fall ikke i starten? Er det noen her som har forsøkt slike sko, tro?


#23

Tallulah sa for siden:

Jeg har en venninne som har dem og hun har fortalt litt. De kan føles uvante i begynnelsen siden man må stabilisere hele tiden, og derfor kan man fort bli sliten. Føles det greit er det visst ikke noe i veien for å ha dem på lenger. På den linken jeg la inn står det en god del info. De anbefales hvertfall til folk med bekkenproblemer, og hjelper også til å trene opp stabiliseringsmusklaturen.


#24

tiddelibom sa for siden:

Moren min er helfrelst. Hun har problemer med rygg og akilles, og går ikke i annet. Tror ikke hun trengte noe særlig "tilvenning" heller.
Ellers synes jeg Nike shox har mange kule modeller som joggesko-type:
(du kjenner kanskje igjen hælen på dem?)


#25

LilleT sa for siden:

Det siste høres definitivt ut som noe jeg kan trenge. Takk igjen! :klemme:


#26

LilleT sa for siden:

Takk for innspill! De der likte jeg forresten veldig godt. Har du sett dem i butikk?


#27

tiddelibom sa for siden:

Nei, men de fleste sportsbutikker som fører Nike har også Nike shox - som finnes i et utall modeller.


#28

Jenna sa for siden:

Jeg har et par Nike Shox, som jeg elsker å bruke. De er kjempegode å gå i. Jeg har litt problemer med bekke og rygg når jeg går mye men disse skoene har så langt gjort at det føles mye bedre etter en lang dag på beina. Mine Nike shox er av den typen som du får kjøpt i vanlige skobutikker, som er litt enkle og ikke så mye "dill dall" på dem. Svarte med rosa detaljer.


#29

Magnolia sa for siden:

Jeg er også fullstendig avhengig av gode sko. Har vært Eccofan lenge, men begynner å bli litt lei dem nå. Mitt siste skokjøp var et par Helly Hansen sko. De ser ut som litt kule joggesko, beige og brune. Kjøpte dem på en vanlig skobutikk. De kostet 990 kroner, og er vel verdt pengene!



#31

Tallulah sa for siden:

Du kan også ta en tur til løplabbet i Oslo, og si hva du trenger, så tester de gangen din og hvor du trenger støtte. De har ekspertise og har hjulpet meg med gode gåsko. De har ikke bare joggesko, men endel som ser mer casual ut også.


#32

Pastill sa for siden:

Alle joggesko med skikkelig demping ser ganske spraglete ut, stortsett. Men det lages jo noen modeller i feks svart fra tid til annen, men da må du nok lete litt. (Mener Asics har en ute nå. Heter 2010 hvis jeg ikke tar feil).
Men du kan jo feks kjøpe sko med kun demping i hel, da er det ikke så vanskelig. Nike har mange kuule som Missa nevner. Goretexskoene pleier være hakket mer nøytrale og de har også en serie med "crosstrainere".
Det ER også demping i selve materialet i forfoten selv om det ikke er lagt inn dempeputer der, men dette materialet er mer forgjengelig og dermed så mister det "futten" fortere.
Jeg ville anbefalt deg å få sjekket opp at fotstilling og steg er som normalt. Jeg fant ut etter en runde på løplabbet at føttene mine tipper veldig inn (overpronerer) når jeg går og en lege konstanterte at det ene benet var lenger enn det andre. Skikkelige såler kan dermed gjøre susen.Man kan kjøpe ferdige eller enda bedre: Få de støpt. Da er det også MYE lettere å finne fine sko, iom at man bare legger i egne såler som har demping i seg selv. Jeg ville også kjøpt to par var jeg deg. Gjerne litt forskjellige modeller, sånn at foten får avveksling.

Jeg har disse. De er i hovedsak fritidssko, men tåler en joggetur og. De har luftputer bak.


#33

Pastill sa for siden:

Må bare opplyse om at veldig mange av de sorte shoxskoene til Nike er studiosko og har ganske dårlig såle for utendørsbruk. Pass på at du får sko som er egnet til å bruke utendørs.

HellyHansen som er nevnt over her har mye bra, men ikke alt er dempet.
Merell er rene fritidssko. Kan ikke huske å ha sett de med dempeputer, men de har godt oppbygde såler. Kan også anbefale timberland som et alternativ til Merrel. :jupp:

Nike ID er jo morsomt. Men ville holdt meg unna modellen som heter Free. Det er ikke en "mengdetreningssko", så den er ikke særlig holdbar (men sikkert kjempegod så lenge det varer).


#34

Bluen sa for siden:

Jeg har et par svarte NIKE-sko som ser ganske diskrete ut til. Det er skikkelige løpesko.

Hvis du vil ha noe som er litt mer pyntet enn sportssko, vil jeg anbefale en tur innom f.eks. Design Forum. Der har de masse gode, fine sko. Det er mulig dempingen ikke blir helt god nok for deg, men det kan være verd en titt. Da jeg var gravid og trengte noen gode, men ikke for flate sko, kjøpte jeg et par sko av merket El Naturalista - kjempegode (se bilde). Camper er også veldig gode, og kan ha noe som har nok demping. Skomerket Think! er også veldig bra. Sist jeg var på Design Forum kjøpte jeg et par i merket Khrio som virker veldig lovende.


#35

LaLuna sa for siden:

Jeg har sånne Masaisko, av typen sport black. Ikke det lekreste man kan ha på bena, men du verden så gode de er.
Jeg har også hørt om noen som i begynnelsen ble sjøsyke (!) av å gå med sånne sko, men det skjønner jeg ikke, vaklevorne er de da ikke.... :knegg:
De koster 1800 kroner, men det er de verdt.


#36

lil'c sa for siden:

Jeg har et par Puma sko som i utgangspunktet var et impuls kjøp fordi jeg hadde så vondt i ryggen. (gikk med støvletter, med litt heler)
Men nå vil jeg ikke gå med noe annet.
De er helt vanvittig gode å gå i!
I mange, mange timer, jeg går mye.
Og jeg sliter mye med den elendige ryggen min, og også oppover i skuldre/nakke, og nedover i hofter og lår.
Men de her er supre, veier ingenting og er veldig lette å gå med, sitter veldig godt på foten, veldig god støtte og er fantastiske å ha på.
Jeg er litt forelska :flau:

Jeg fant ikke just mine da (fargen), men det er disse;

Annet bilde;
www.antonsport.no/kunder/Anton_Sport/anton_mm.nsf/lupGraphics/Future-Cat-Low.jpg/$file/Future-Cat-Low.jpg

Mine er i brun og beige toner.


#37

Guava sa for siden:

Jeg er veldig glad i Skechers og Merrell.

[url]www.skechers.com[/url] og [url]www.merrell.com[/url]

Disse har flere fine modeller og er gode å ha på føttene.
Jeg har håpløse føtter og har vanligvis vanskelig for å finne gode sko med demping. Disse har jeg vært veldig fornøyd med.


#38

Bluen sa for siden:

Nå presterte jeg å bli så inspirert av meg selv at jeg dro like til byen og kjøpte disse - blant annet. :o Jeg er en uforbederlig shopoholiker! Litt for høy hæl til å være ordentlig ergonomiske, kanskje.


#39

Nooria sa for siden:

Har du crocs eller? I dag fikk jeg et par i posten fra www.taylorshoes.com av modellen Mary Jane og fargen gold. Disse er faktisk ikke så verst av utseende, og det finnes jo ikke noe deiligere enn crocs å ha på bena.


#40

LilleT sa for siden:

Helt overveldet av hjelpsomheten deres! Tusen takk! :neie:

Jeg tror jeg skal prøve et par Masaisko etterhvert. Men aller først tror jeg at jeg kommer til å kjøpe meg et par Nikesko som ser litt mer nøytale ut enn de jeg har. Jeg har veldig god erfaring med Nike i forhold til fotfasong og bekvemmelighet. Jeg har to par Nike nå som jeg bruker når jeg er på skikelig tur, men føler meg ikke helt vel med dem på jobb og på skolen og slikt. Det ene paret kjøpte jeg sist høst. Det er et par goretex som går over ankelen. Jeg trives bedre i de gamle Nike-løpeskoene mine. De er nok ikke absolutt toppmodellen (jeg kjøpte dem i sin tid på kampanjetilbud på G-sport), men de er veldig gode å gå i og har god nok demping til det formålet i alle fall.

Hva slags sko er egentlig Nike shox? Hvilke egenskaper har den? Finnes det ulike varianter av den? Jeg er litt usikker på om den vil fungere like bra som en løpesko? :skeptisk:

Jeg har også et par Helly Hansen-sko som jeg er veldig glad i. Mine er imidlertid av en litt enklere variant enn de du har, Magnolia. Dine ser fine ut!

Camper og El Naturalista har sko helt etter min smak. De blir imidlertid, som du skriver, Elinblu, til litt mere penbruk.

Er ikke pumaskoene veldig flate, lil´c?

Skechers har jeg aldri hørt om før, Hattifnatten. Hvor fører de dem?

Det er forøvrig sikkert ingen dum idé å få sjekket fotstilling og slikt. Jeg har gått med innlegg i høyre sko i mange år pga beinlengdeforskjell. Har ikke brukt det på noen år nå, men får fremdeles høre at jeg er skjev i kroppen.

Takk igjen, alle sammen! :)


#41

LilleT sa for siden:

Åååh, de var fine! :hjerter: Men dessverre blir nok slike bare til toppen penbruk for meg.

Nei, jeg har ikke crocks. Den modellen du har bestilt var ikke de verste jeg har sett, men jeg tror likevel ikke jeg ville ha dratt på skolen med slike. :sparke:


#42

Pastill sa for siden:

De som er avbildet ser ut som en innendørssko (studiosko), men man får også shox joggesko. :jupp:
Skal du ha mer stabile sko

Jeg syntes i allefall Pumaskoene er litt flate. Ville ikke kjøpt slike sko om du har plager. Da burde du såfall kjøpe nye oppbygde innleggssåler.


#43

LilleT sa for siden:

Og shox joggesko har god demping og slikt? Er det noen forskjell på de som selges i vanlige skobutikker og de som selges i sportsbutikk?


#44

Guava sa for siden:

Lille T.

Jeg har ikke sett Skechers på norske butikker, men jeg vil tro at det finnes norske butikker som selger dem. Laredoute har noen få modeller, men ingen av de virkelig fine synes jeg.

Det finnes mange utenlandske nettbutikker som selger både Merrell og Skechers.

Jeg kjøpte disse i utlandet..Veldig behagelige sko for mine uformelige føtter.


#45

Pastill sa for siden:

Så lenge det er Nikesko så er det nok samme skoene. Vil tippe at du fint kan kjøpe i vanlig skobutikk. De selger normalt "allroundsko" når det kommer til typiske sportssko. Så du risikerer ikke ende opp med sprintsko som du sliter ut etter to månder eller aerobicsko som er unødvendig stabile og polstret.
Er bare å se om det er synlige luftputer, shox eller om det står "zoom air" på sålen. :jupp:
Du kan lese deg til mye informasjon ved å se på sålene. De fleste sko har betegnelser som sier hva skoene "inneholder". Be betjeningen forklare.


#46

LilleT sa for siden:

Takk for info. Er de normale i størrelsen?

Takk for veldig god hjelp, Pastill! Da skal jeg ta meg en runde for å studere sålemerking. :D


#47

Filifjonka sa for siden:

Merrell hadde mange fine sko som så gode ut, Hattifnatten. Kan ikke huske at jeg har sett dem i butikker. Vet du hvor de selges, evt. nettbutikker?


#48

LilleT sa for siden:

LilleVinkel hadde i alle fall Merrell før. Eurosko hadde noen få modeller forrige sesong, vet jeg. Her i byen hvor jeg bor, har vi den tidligere omtalte skobutikken som fører det merket. ;)


#49

daffy sa for siden:

Camper høres ut til å være akkurat det du leter etter :)

Kult, casual design. Og en drøm å gå med! lillevinkel.no har en del camper sko.


#50

Guava sa for siden:

Skechers er normale i størrelsen.

Apr. Merrell. Sport 1 selger Merrell her i kommunen i alle fall. Jeg har sett dem også flere steder.


#51

Guava sa for siden:

Maxi.. [url]www.amazon.com[/url] selger Skechers.

Det er jo veldig dumt å ikke kunne prøve sko først. Siden jeg kjøpte Skechers i skobutikk i utlandet kommer jeg til å tørre å bestille på nett. Ellers vet jeg ikke om jeg hadde turt.


#52

Filifjonka sa for siden:

Da fins sikkert Merrell i en skobutikk eller sportsbutikk nær meg. Helt enig i at sko må prøves. Jeg bestilte et par Camper-sko fra Lille Vinkel idag, men det var bare fordi jeg hadde prøvd LaBanga sine og visste at de passet. :)


#53

Señora sa for siden:

Jeg bruker masai sandaler om sommeren. De er fantastiske til min bekkenslarkede rygg/symfyse. Jeg brukte et par uker på tilvenning til skoene, men det går seg til.

Av alle ting i verden, har også høyhælte sko hjulpet på bekkenet mitt føler jeg. Kanskje det bare er viljen :knegg:.


#54

Señora sa for siden:

Me like! Hvilket merke, og hvor kjøper man disse? Finnes de i svart også kanskje?


#55

GinaK sa for siden:

Da jeg gikk gravid med lillebror og hadde bekkenplager gikk jeg til bassengtrening og da viste instruktøren frem noen sko som skulle være supre for sånn type plager.
Husker ikke hva de het men det er sånne "rullesko" som Misteri nevner.


#56

Bluen sa for siden:

Det er el Naturalista - sjekk hjemmesiden her. Har dessverre ikke sett akkurat denne modellen i svart, men det finnes andre. Jeg har kjøpt dem på Design Forum.


#57

Frost sa for siden:

Disse har jeg kjøp meg. De var nydelige å ha på. Har ikke fått testet dem ute enda. De har de på lillevinkel.


#58

Pastill sa for siden:

Skal kjøpe meg sånne til sommeren jeg og. Tenkte kjøpe Helly Hansen sine.


#59

LilleT sa for siden:

De der har jeg siklet litt på jeg også. De er fine. :)


#60

Magnolia sa for siden:

Hvis problemene dine er langvarige, kan du jo også vurdere å få henvisning til en ortoped og få egentilpassede såler (eller fotsenger som det heter på fagspråket :) ) . De koster noen kroner, men gjør det himmelsk å gå!


#61

lil'c sa for siden:

Jo, de er jo bygd opp inni da.
Men dog.
Alikavel altså, jeg får vondt i føttene av de fleste sko, er nok bittelitt plattfot, men disse er supre! Aner ikke hvorfor.


#62

Christinamor sa for siden:

Jeg er blitt tverrplattfot etter at eldstemann (på 5år) ble født. Er avhengig av spesialtilpassede fotsenger, og det er no herk å finn sko de passer oppi.
Masai-skoene får jeg de oppi, men har ikke klart å prioritere penger til dem enda. Er selv på utkikk etter snertne vårsko, så håper jeg ejg finner noe.
Lykke til med jakten!


#63

Nessie sa for siden:

Denne tråden ga meg virkelig lyst på sko!! :redd:


#64

linka-mor sa for siden:

Har ikke gjort annet enn å se på sko på nettet etter denne tråden dukket opp. :gal:


#65

Nessie sa for siden:

:lalala:


#66

Nooria sa for siden:

Samme her! Men jeg må innrømme at jeg ikke går med den spesieltilpassede sålen hele tiden. Jeg går mye i crocs her hjemme nå, og de er jo litt formet etter foten. Ellers har jeg gått en del med Scholl sandaler... som jo også er litt formet.


#67

LilleT sa for siden:

Jeg har vært i en mengde skobutikker og sportsbutikker de siste dagene. UTEN å finne sko som tilfredsstiller både utseendemessig og comfortmessig. Det nærmeste var et par Eccosko, de av joggeskovarianten. Jeg sa jo egentlig at jeg var lei av Ecco, har brukt det i årevis. Disse var veldig bra oppbygde og var lette av vekt. De hadde ikke like god demping som Nike-skoene mine, men jeg har kjøpt meg et par slike støtdempende såler. Hmmm... :gruble: Får se om jeg kjøper dem i morgen. I så fall blir det like vanskelig å bestemme seg for om jeg skal kjøpe de helt svarte, eller om jeg heller skal være så lite konservativ for en gang skyld at jeg velger de røde og orange ... :p


#68

Propella sa for siden:

Jeg har sånne sandaler og mannen min har sko. Han har bechtrev og 3 prolapser i ryggen. Han merker stor forskjell på når han bruker skoene. Han blir mye bedre i ryggen. Når han bruker andre sko får han mere vondt i ryggen. Jeg bruker de mer fordi jeg er redd belastningskader og jeg er syns at de er kjempegode å bruke. Ingen av oss trengte tilvenningstid på skoene. Vi har brukt de fra dag 1. Enbelaller deg å prøve et par :nikker: Anbefaller skal det være


#69

LilleT sa for siden:

Takk for innspill, Lindamor. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.