Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

KitchenAid-problemer

#1

arrow sa for siden:

Vi har bakt julebrød og forskjellig hjemme hos min søster i en ny KitchenAid. Den var kjøpt for noen måneder siden og har vært brukt kanskje 5 ganger, maks. Den er fin og dyr, og hun har investert i en masse ekstrautstyr, i den tro at denne maskinen skal vare lenge.

Gjærdeigen er på 1 kg mel pluss væske, smør rosiner og sukater. Deigen eltes i to omganger ca 10 min hver gang. Motoren går helt greit rundt, maskinen rugger litt men ikke så at det direkte er et problem. Etter en stund går den ganske varm og lukter litt "maskin", mer enn jeg likte egentlig. Det verste er at bollen har kilt seg fast, riktig fast, etter eltingen.

Jeg googler litt og finner denne siden. Et par er har opplevd det samme med bolle som kiler seg fast, og verre ting. Har noen som baker av og til erfaring med KitchenAid Artisan, muligens hatt den noen år?

Litt mekymringsverdig, jeg har hele tiden vært av den oppfatning at denne maskinen er til å brukes og stole på :sjokk:


#2

Jålebeinet sa for siden:

Min er 7 år gammel og jeg har ikke hatt noen problemer.


#3

mkj sa for siden:

Bollen kiler seg fast her også.

Det mest irriterende er deigen som sitter fast i festet til kroken, som er umulig å få ren igjen


#4

Tallulah sa for siden:

Tre år gammel, ingen problemer.


#5

Snuppa sa for siden:

Har du for mye i bollen da? Hadde samme problem med en eldre kenwood jeg hadde og da jeg leste i bruksanvisningen sto det at jeg bare kunne bruke 500gr mel i slengen. Hva er grensa på KA?


#6

arrow sa for siden:

Hmm...500 gram mel som maks er bare for lite. Jeg googler og finner ikke noe oppgitt for KA Asistent, men de sier uttrykkelig at maskinen er kraftig nok og takler det meste. 1 kg mel er da standard for de fleste oppskrifter? Jeg er litt bekymret for de plast/vinyl tannhjulene i maskinen, jeg vet symaskiner fra 60 årene som var høykvalitetsstål kan vare tre generasjoner om de oljes gjevnlig, de med plasttannhjul som dukket opp senere må skifte disse delene (...tenker høyt).


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg regner med at du mener Artisan, ikke assistent? I følge hjemmesiden har den 9-Cups Flour Power, som tilsvarer 21 dl. Jeg kjører som regel oppskrifter med 10 dl mel lett som en plett i maskinen. Jeg husker ikke hva det veier.

Og i følge denne siden tilsvarer 9 cups med all purpose flour (siktet hvetemel) 1125 gram.


#8

Pingis sa for siden:

10 dl mel er vel sånn omtrent 600 gram, så det er ikke en spesielt stor mengde.


#9

arrow sa for siden:

takk, ja jeg mener Artisan. Roter til kjøkkenmaskintypenavn :o Den skal altså tåle 1 kilo mel helt fint i utgangspunktet.


#10

Tallulah sa for siden:

Japp, så da kan søsteren din eventuelt klage hvis hun vil. Jeg har altså aldri opplevd verken lukt eller at bollen har kilt seg fast. Eller, sistnevnte har nesten skjedd, men det var fordi jeg ikke hadde skrudd den fast i utgangspunktet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.