Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på and?

#1

Acsa sa for siden:

Det finnes sikkert her inne, men "and" har tre bokstaver og er ikke søkbart. Jeg har fire stooooore ender i kjøleskapet, jeg hadde glemt at alt er større i Amerika da jeg leste på en norsk nettside at de veier ca 1,5 kilo og rekker til to personer og derfor konkluderte med at fire ender nok måtte til for seks voksne og to barn. :nemlig: Mine ender veier i snitt 2,15 kilo hver og er hormonfrie og frittgående og har levd lykkelige liv i hippieland og ble kjøpt i en ikke-kjede-butikk som er lokalt eid og familieeid og har ligget på samme hjørnet siden 1938.

Hva skal jeg finne på med dem? Jeg har bare spist and i chinatown og jeg har ikke lyst på noe som smaker hoisinsaus.


#2

Nenne sa for siden:

Min mormor laget dem alltid omtrent som kalkun. Med sviskestuffing og helsteking til gjennomstekt. Smøring med smeltet smør tilsatt krydder på utsiden. Servert med brun saus, poteter og grønnsaker, samt svisker og epler.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Gjør som kalkun, men har du mulighet bør de stekes på rist i langpanne. Det drypper veldig mye fett av dem. Fettet skal du selvsagt ta vare på og steke poteter i.


#4

Nextlife sa for siden:

Jeg ville skjært ut brystene, rosastekt de og servert med noe snaksens til.

Lårene ville jeg confitert, og resten ville jeg kokt kraft på.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Når jeg tenker meg om ville jeg gjort som Nextlife. Confitert and er det beste som finnes!


#6

Acsa sa for siden:

Men blir det snaut med bare brystene? Ett stort bryst per person?


#7

Fakse sa for siden:

Nei, det blir ganske passelig vil jeg tro. Vi har andebryst hver julaften, og jeg beregner egentlig 1 bryst per voksen. Barnet spiser ikke så mye kjøtt, så henne teller jeg ikke. Vi skal være fire voksne i år. Jeg har kjøpt seks andebryst, men det er bare fordi jeg skal være sikker på at det skal være rester. Vi pleier nemlig å lage pai med andebryst-restene, og det er årets beste pai.


#8

Anda sa for siden:

Ender må uansett behandles med tilbørlig respekt og ærbødighet. :nemlig:

Ellers har jeg bare laget andebryst før, og med sprø svor er det nydelig.


#9

ingling sa for siden:

Ett andebryst per person er mer enn nok, ja. Og andeconfit er nammenam, ikke at jeg aner hvordan en konfiterer. Jeg får bare servert det av pappaen min. :knegg:


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg ser at du ikke spør hvordan det lages, men fikk så lyst å fortelle det likevel. :knegg:

Man legger det man skal konfitere i grovsalt noen timer (2-4), deretter koker man det i fett, lav varme og lang koketid.
For andelår ville jeg selvfølgelig kokt i andefett, og brukt 100 grader til kjøttet løsner fra beina, noe som sikkert tar i alle fall 2 1/2 time.


#11

Palmen sa for siden:

:nam: Kanskje jeg blir nødt til å kjøpe and til romjulen. Andebryst og andeconfit er jo noe av det beste som finnes.

Hva bruker dere som tilbehør til and?


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg må ha noe søtlig til, ofte blir det tomat/rødbetepurè
www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/beetroot-and-tomato-pure-1803221.html
noe med litt bitterhet, f. eks rosenkål eller spinat, og noe med løk, f. eks løkkompott.
16-åringen i huset elsker å ha maisstuing til, så det har vi også.

Vi skal ha and 1. juledag, og da blir nok tilbehøret som nevnt over.
Saus vet jeg ikke helt, faren min har vært å funnet en saus med plommer, kanelstang og anis i (tro jeg det var), men jeg liker best salte sauser, så da blir det sikker begge deler.


#13

ingling sa for siden:

Kult, det er gøy å vite hvordan det lages! Jeg lager masse mat jeg altså, men akkurat and har jeg ikke prøvd meg på enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.