Det finnes sikkert her inne, men "and" har tre bokstaver og er ikke søkbart. Jeg har fire stooooore ender i kjøleskapet, jeg hadde glemt at alt er større i Amerika da jeg leste på en norsk nettside at de veier ca 1,5 kilo og rekker til to personer og derfor konkluderte med at fire ender nok måtte til for seks voksne og to barn. :nemlig: Mine ender veier i snitt 2,15 kilo hver og er hormonfrie og frittgående og har levd lykkelige liv i hippieland og ble kjøpt i en ikke-kjede-butikk som er lokalt eid og familieeid og har ligget på samme hjørnet siden 1938.
Hva skal jeg finne på med dem? Jeg har bare spist and i chinatown og jeg har ikke lyst på noe som smaker hoisinsaus.
Min mormor laget dem alltid omtrent som kalkun. Med sviskestuffing og helsteking til gjennomstekt. Smøring med smeltet smør tilsatt krydder på utsiden. Servert med brun saus, poteter og grønnsaker, samt svisker og epler.
Gjør som kalkun, men har du mulighet bør de stekes på rist i langpanne. Det drypper veldig mye fett av dem. Fettet skal du selvsagt ta vare på og steke poteter i.
Nei, det blir ganske passelig vil jeg tro. Vi har andebryst hver julaften, og jeg beregner egentlig 1 bryst per voksen. Barnet spiser ikke så mye kjøtt, så henne teller jeg ikke. Vi skal være fire voksne i år. Jeg har kjøpt seks andebryst, men det er bare fordi jeg skal være sikker på at det skal være rester. Vi pleier nemlig å lage pai med andebryst-restene, og det er årets beste pai.
Ett andebryst per person er mer enn nok, ja. Og andeconfit er nammenam, ikke at jeg aner hvordan en konfiterer. Jeg får bare servert det av pappaen min. :knegg:
Jeg ser at du ikke spør hvordan det lages, men fikk så lyst å fortelle det likevel. :knegg:
Man legger det man skal konfitere i grovsalt noen timer (2-4), deretter koker man det i fett, lav varme og lang koketid.
For andelår ville jeg selvfølgelig kokt i andefett, og brukt 100 grader til kjøttet løsner fra beina, noe som sikkert tar i alle fall 2 1/2 time.
Vi skal ha and 1. juledag, og da blir nok tilbehøret som nevnt over.
Saus vet jeg ikke helt, faren min har vært å funnet en saus med plommer, kanelstang og anis i (tro jeg det var), men jeg liker best salte sauser, så da blir det sikker begge deler.