Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julesjuskespørsmål

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg kjøpte en ferdig krydret og vakuumpakket ribbe i ferskvaredisken på Meny. Denne heiv jeg i fryseren, og i dag tidlig husket jeg å ta den opp. :stolt: Nå ligger den i kjøleskapet. Skal jeg ta den ut av plasten? Krydre litt ekstra? :blond:


#2

Divine sa for siden:

Jeg fikk høre her inne at de ferdigkrydrede trenger å krydres litt mer, så jeg skal krydre min i kveld, legge den i aluminiumsfolie og så steke den i morgen kveld (varmes i panne på julaften).


#3

Hot Lips sa for siden:

Hm. Ok. Og svoren blir sprø når du varmer den opp igjen? :gruble:
Jeg tror jeg tar den ut av plasten, gnir inn med litt ekstra pepper og dytter inn noen nellikspiker. Men vet ikke om jeg tør salte mer, gjør du det, Divine?


#4

Divine sa for siden:

Jeg har aldri kjøpt ferdigkrydret før, men det var noen her inne som sa at det var for lite smak, så jeg skal både ha på mer salt og pepper. Men jeg snakker altså ikke av erfaring, så jeg bare gambler.

Når det gjelder svoren, så holder den seg sprø når det varmes opp, ja. Men varmen må ikke være for svak.

Sier mamma. Som jeg ringte senest i går for å spørre om nettopp dette.


#5

Hot Lips sa for siden:

Tenkte jeg skulle prøve å la være å ringe mamma i år. :knegg: Derfor spør jeg FP-orakelet isteden. :o


#6

Divine sa for siden:

Jeg må være verdens mest uselvstendige toogførtiåring. :flau:


#7

Elisabet sa for siden:

Jeg salter den ferdigkrydrede også i tillegg. Både salt og pepper. Jeg liker ikke den grove pepperen som er fra butikken (der jeg har kjøpt i alle fall), så jeg skyller ribba i kaldt vann og gnir den ordentlig inn med salt og pepper igjen. Noen lurer på da hvorfor i alle dager jeg skal kjøpe ferdig krydret ribbe? :humre: Jo det er fordi at da kan jeg fikse dette samme dagen når vi plutselig finner ut at vi skal ha ribbemiddag den dagen. Trenger ikke å planlegge flere dager i forkant.


#8

Hot Lips sa for siden:

Jeg er bare 35, og har allerede startet løsrivelsesprosessen. :kry:


#9

Karamell sa for siden:

Svigermor har kjøt ribbe til oss. Ferdigkyrydret fra Rema. :skeptisk: Burde jeg ta den opp av fryser i dag?


#10

Hot Lips sa for siden:

Ja. Det sa Menydama til meg. :nemlig:


#11

Husfruen sa for siden:

Svoren blir sprø når den varmes opp, ja. Så fremt svoren ble sprø når den ble stekt. Og den må IKKE dekkes til før den er helt avkjølt!

Jeg har ikke peiling på ferdigkrydrete ribber.

Tok min opp av fryseren i går og krydret den idag. Hadde ikke skadet om jeg fikk krydret den i går kveld allerede, men nå ble det nå ikke sånn i år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.