Jeg kjøpte en ferdig krydret og vakuumpakket ribbe i ferskvaredisken på Meny. Denne heiv jeg i fryseren, og i dag tidlig husket jeg å ta den opp. :stolt: Nå ligger den i kjøleskapet. Skal jeg ta den ut av plasten? Krydre litt ekstra? :blond:
Jeg fikk høre her inne at de ferdigkrydrede trenger å krydres litt mer, så jeg skal krydre min i kveld, legge den i aluminiumsfolie og så steke den i morgen kveld (varmes i panne på julaften).
Hm. Ok. Og svoren blir sprø når du varmer den opp igjen? :gruble:
Jeg tror jeg tar den ut av plasten, gnir inn med litt ekstra pepper og dytter inn noen nellikspiker. Men vet ikke om jeg tør salte mer, gjør du det, Divine?
Jeg har aldri kjøpt ferdigkrydret før, men det var noen her inne som sa at det var for lite smak, så jeg skal både ha på mer salt og pepper. Men jeg snakker altså ikke av erfaring, så jeg bare gambler.
Når det gjelder svoren, så holder den seg sprø når det varmes opp, ja. Men varmen må ikke være for svak.
Sier mamma. Som jeg ringte senest i går for å spørre om nettopp dette.
Jeg salter den ferdigkrydrede også i tillegg. Både salt og pepper. Jeg liker ikke den grove pepperen som er fra butikken (der jeg har kjøpt i alle fall), så jeg skyller ribba i kaldt vann og gnir den ordentlig inn med salt og pepper igjen. Noen lurer på da hvorfor i alle dager jeg skal kjøpe ferdig krydret ribbe? :humre: Jo det er fordi at da kan jeg fikse dette samme dagen når vi plutselig finner ut at vi skal ha ribbemiddag den dagen. Trenger ikke å planlegge flere dager i forkant.